Știrile zilei – 18 ianuarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 18 ianuarie

Hoț depistat după zece ani
Miercuri, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Roman au depistat un bărbat de 50 ani, din Roman, pe numele căruia autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare. Acesta fusese condamnat pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt în cursul anului 2007, pe raza statului italian. Persoana în cauză a fost reținută, pentru 24 ore pe baza de ordonanță, de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, urmând să fie prezentată la Curtea de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Cum a scăpat Romanul de codul portocaliu
Ieri, Romanul s-a aflat sub cod portocaliu de ninsoare. 22 de utilaje au acționat pe străzile orașului, miercuri seară, iar alte 19 utilaje au acționat pe timpul nopții, trei dintre ele defectându-se între timp. Până joi dimineață se consumaseră 90 de tone de sare și de inhibitor, nemaifiind permisă de legislație intervenția cu nisip pentru combaterea poleiului. În același timp, s-au luat toate măsurile pentru a nu exista probleme cu persoanele care există în evidențele administrației locale ca având nevoie de transport pentru efectuarea dializei. Cetățenii care întâmpină probleme deosebite din cauza zăpezii și nu numai pot apela numărul gratuit de telefon, apelabil din orice rețea, 0233.984.

Polițiștii șpăgari de la Rutieră au scăpat de închisoare
Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o sentință definitivă în dosarul în care 66 de persoane, între care 12 agenți de poliție și fostul șef al Biroului Poliției Rutiere Piatra Neamț, comisarul șef Viorel Andronic, au fost trimise în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, la finalul anului 2016, pentru dare și luare de mită și fals intelectual. Viorel Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Toți ceilalți agenți de poliție au primit tot pedepse cu suspendare. Hotărârea instanței este definitivă.

Zeci de utilaje curăță drumurile județului
Aproape o sută de lucrători și peste 60 de utilaje au acționat pe drumurile naționale și județene din Neamț, pentru prevenirea apariției fenomenului de polei. Miercuri și joi, pentru prevenirea cazurilor de deces prin hipotermie, s-au executat 9 misiuni de patrulare şi de identificare a persoanelor fără adăpost. Precipitațiile din noaptea de miercuri spre joi au lăsat fără energie electrică localitățile Tarcău, Cazaci, Brateș, Schit Tarcău și Ardeluța, problema fiind remediată. Blocaje ale circulației rutiere s-au înregistrat pe DN 15 D, iar o mașină în care se aflau patru persoane s-a blocat în zăpada în apropierea localității Bâra. De asemenea, mai multe accidente rutiere au avut loc în zona orașului Roman.

Duminică: rugăciuni în centrul orașului
Duminică, în piața Roman-Vodă va fi marcată Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor. Evenimentul este organizat pentru prima dată în centrul municipiului, inițiativa pornind de la credincioși. Invitația este adresată tuturor celor care doresc să aprindă o lumânare pentru acest deziderat. Dieceza de Iaşi are o bogată tradiţie în acest sens, aceste celebrări fiind încurajate în toate comunităţile parohiale. În fiecare seară, creştinii se vor ruga pentru unitate. Chiar dacă aceste celebrări vor avea loc în mod expres în cadrul bisericilor, sunt încurajate și momente de rugăciune în afara acestora. Evenimentul va avea loc între orele 16 și 17, iar la invitație au răspuns pozitiv diferite organizații religioase.

Romașcan găsit mort în casă
Un bărbat în vârstă de 54 de ani din municipiul Roman a fost găsit mort în apartament, miercuri. Fiul său l-a sunat de la București, de mai multe ori și, îngrijorat că tatăl nu i-a răspuns, a cerut ajutorul unui vecin, care a verificat, dar nimeni nu i-a dat drumul la ușă. După un apel la 112, la locul solicitării au ajuns un echipaj de Ambulanță și un echipaj de pompieri, care a spart ușa apartamentului. Cadrele medicale au constatat că bărbatul era decedat de aproximativ 5 ore.

Ionel Arsene, reținut de DNA
Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost reținut ieri 24 de ore de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influență. În ordonanța procurorilor se arată că, în anul 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană care este martor în cauză, suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Astăzi, președintele Consiliului Județean Neamț va fi prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Zăpada și frigul aduc oamenii străzii la „Casa Speranței”
Ninsorile abundente și temperaturile scăzute din ultimul timp crează probleme și oamenilor străzii. Pentru că nu au un acoperiș deasupra capului, în această perioadă cu temperaturi scăzute, romașcanii care dorm sub cerul liber riscă să-și piardă viața din cauza hipotermiei. Din acest motiv, în ultimele 24 de ore, la „Casa Speranței” și-au găsit adăpost 6 persoane – 4 bărbați și 2 femei. În fiecare iarnă numărul persoanelor care caută adăpost la „Casa Speranței” crește.

Deszăpezire cu nemulțumiri, la Horia
În urma ninsorii care a căzut în ultimele 24 de ore, mai mulți locuitori ai comunei Horia s-au arătat nemulțumiți de faptul că primăria nu a deszăpezit străzile de la primele ore ale dimineții. Ei și-au postat nemulțumirea pe rețelele de socializare acuzând lipsa de promptitudine a administrației locale. Cu toate acestea, părerile oamenilor sunt împărțite. Locuitorii nemulțumiți ai comunei Horia nu știau că întârzierea deszăpezirii a fost motivată de un accident care avusese loc la primele ore ale dimineții, eveniment rutier în care fusese implicat chiar autogrederul primăriei. Șeful administrației locale a dat asigurări spunând că toate străzile din Horia și Cotu Vameș vor fi deszăpezite în timp util.

Șapte romașcani, la o expoziție de păsări și iepuri de rasă
Începând de vineri 19 ianuarie și pînă duminică 21 ianuarie, la Târgu Neamţ are loc o expoziţie-concurs regională de păsări și de iepuri de rasă. Evenimentul este organizat de Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Iepuri de Rasă „Bucovina”, iar în cadrul expoziției vor fi prezentate peste 1600 de exemplare de păsări și iepuri. La expoziție vor fi prezenți 7 crescători de păsări și animale din Roman, care sunt considerați concurenți redutabili, cu premii importante obținute la concursurile naționale și europene. Evenimentul se va desfășura la Sala de Sport Stadion de vineri, cu începere de la ora 14.00 și pînă duminică ora 16.30. Intrarea la expoziţie costă 5 lei.

Mascații au împânzit miercuri orașul
O amplă acțiune a forțelor de poliție a avut loc miercuri seară în municipiul Roman. Oficial, orașul a fost împânzit de forțele de ordine pentru prevenirea infracționalității stradale. La acțiune au participat polițiști, jandarmi, dar și forțele speciale, adică mascații. Acțiunea mascaților de miercuri seara s-a făcut ca urmare a evenimentelor de săptămâna trecută, când autori necunoscuți au incendiat autoturismul personal al comisarului de poliție romașcan Neculai Bodron. Cu această ocazie, mai multe persoane au fost conduse la sediul Poliției Roman.

Categorii:   Știri

Comments