Știrile zilei – 31 ianuarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 31 ianuarie

Dorice Albu rămâne la conducerea Ambulanței
Rezultatul final al concursului pentru ocuparea funcției de conducere a Serviciului Județean de Ambulanță din Neamț a fost publicat de Ministerul Sănătății. Singurul candidat la concurs, doctorul Dorice Albu, nu a obținut nota minimă pentru promovarea examenului, nici după ce a contestat rezultatul inițial. Comisia de contestații a menținut nota inițială, adică 6.40. Până la organizarea unui nou concurs sau până se vor lua alte decizii privind ocuparea provizorie a funcției de conducere din cadrul Serviciului de Ambulanță, doctorul Dorice Albu va rămâne manager interimar.

Se caută șef pentru Consiliul Județean
Prefectura județului Neamț a primit ieri minuta prin care instanța Curții de Apel Bacău a anunțat arestarea preventivă pentru 30 de zile a președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Urmează ca Prefectura să decidă asupra emiterii ordinului de suspendare a lui Ionel Arsene din funcție, pe perioada în care se aplică măsura arestului preventiv. Ulterior, consilierii județeni vor fi chemați în ședință pentru a alege un conducător interimar dintre cei doi vicepreședinți: Ion Asaftei sau Laurențiu Dulamă.

Primar eliberat din închisoare înainte de termen
Fostul primar al comunei Pipirig, condamnat la trei ani de închisoare în februarie 2017, a fost eliberat din penitenciar înainte de termen, conform spuselor cunoscuților săi, care susțin că de pe 23 ianuarie a fost văzut acasă. Poliția Neamț n-a primit până acum niciun fel de comunicare oficială despre eliberarea fostului edil. Gheorghe Popa, care a condus comuna Pipirig timp de 8 ani, a fost condamnat după ce o serie de lucrări pentru reabilitarea unor drumuri ar fi fost făcute prin încălcarea legislației. El a fost judecat împreună cu Marcel Prună, care i-a urmat la Primărie, dar și alături de Radu Viorel Ursache, primarul din Bălțătești, pentru abuz în serviciu. Spre comparație, fostul primar de Girov, Vasile Olaru, condamnat la doi ani de închisoare cu executare tot într-un dosar de abuz în serviciu, se află după gratii din aprilie 2017 și nu a fost eliberat încă.

Problemele din școli, remediate la vară
Seria dezbaterilor pe tema proiectului de buget local pentru acest an a început, la discuții fiind invitați reprezentanții unităților școlare din Roman. Acestora li s-a transmis că anul 2018 va fi unul dificil din punct de vedere financiar. Cele mai multe solicitări primite din partea reprezentanților instituțiilor de învățământ s-au referit la rezolvarea unor probleme ce țin de calitatea tâmplăriei din școli, a grupurilor sanitare, dar mai ales a instalațiilor electrice care trebuie reparate urgent. Mare parte dintre doleanțe vor fi rezolvate în perioada vacanței de vară. De asemenea, cu această ocazie a fost făcută publică intenția accesării unor fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor Liceului „Vasile Sav”, dar și pentru dotarea acestei unități de învățământ.

Duminică: invitație la teatru
Duminică, 4 februarie, de la ora 18, trupa de teatru „Gong” vă invită la premiera spectacolului denumit „Aproape? Mâine”, de John Cariani, care va fi pus în scenă în sala mică a Casei de Cultură. Piesa este împărțită în mai multe episoade, fiecare având un moment magic. Intrarea la spectacol este liberă.

Pesta porcină alarmează gospodarii nemțeni
În judeţul Neamţ s-a dat alarma după ce pesta porcină africană, o boală mortală a porcilor domestici şi sălbatici, a făcut ravagii în Satu Mare. Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor din Neamţ impune reguli stricte astfel încât virusul care nu are vaccin să fie ţinut cât mai departe de efectivele de porcine din judeţ. Direcția Sanitar Veterinară recomandă notificarea medicului veterinar din localitate în cazul înregistrării unei suspiciuni de boală. La apariţia unui focar de pestă porcină africană, porcii vor fi ucişi, conform legislaţiei sanitar-veterinare, iar proprietarul va fi despăgubit de către stat la preţul de piaţă al acestora.

Braconajul e „în floare” pe Siret
Deși în zona podului care traversează râul Siret, în dreptul localității Ion Creangă, pescuitul este interzis cu desăvărșire până pe data de 15 martie, pe o distanță de 500 de metri în aval și în amonte, persoane necunoscute braconează aducând grave prejudicii faunei piscicole. Chiar dacă afară s-a încălzit și se topește zăpada, pe cursul apei încă se mai văd copcile tăiate în gheață. Acestea sunt pătrate și au latura de aproape doi metri, semn că aici se braconează cu plasele. Reamintim faptul că amatorii de pescuit ar trebui să să sune la 112 și să raporteze organelor de control orice încercare de braconaj, în primul rând din spirit civic, iar în al doilea rând pentru că personalul AVPS este insuficient și nu poate asigura paza pe întreaga zonă de pescuit.

Categorii:   Știri

Comments