Știrile zilei – 7 februarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 7 februarie

„Avalanșă” de prezentări la Pediatrie
În ultimele două săptămâni, 1018 copii din Roman și din comunele apropiate au fost aduși la Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal pentru acordarea de îngrijri medicale corespunzătoare simptomelor de răceală, de gripă sau de pneumonie. Numai în cursul zilei de sâmbătă, 105 copii au fost aduși de către părinți la Pediatrie. Pentru a împiedica contactarea virusului gripal ideal ar fi să se evite aglomerația, frigul sau contactul cu persoanele bolnave. Și vaccinul antigripal poate fi luat în considerare, îndeosebi de grupele de risc.

Premiu pentru profesorul Tit Tihon
Binecunoscutul profesor de matematică romașcan Tit Tihon a fost premiat de Ministerul Educației pentru activitatea din cadrul olimpiadei de Astronomie și Astrofizică, desfășurată în perioada 2-5 februarie la Gura Humorului. Din partea organizatorilor, profesorul romașcan a primit o diplomă de excelență. De remarcat este faptul că tot la Gura Humorului se organizează, anual, tabăra „Marin Dacian Bica” în cadrul căreia participă, în medie, 400 de copii. Meritul acestor manifestări îl are romanvodistul Petru Crăciun, actualmente inspector școlar de fizică în cadrul ISJ Suceava.

Din nou, UPC a rămas fără semnal
Ieri, abonații UPC din Roman și din împrejurimi au rămas fără semnal TV și de internet. Este pentru a doua oară în ultimele două săptămâni când se întâmplă acest lucru, cauza fiind aceeași: fibra optică ruptă. Interesant este că incidentul a avut loc în același loc, pe strada Ștefan cel Mare, colț cu Ogoarelor. Din nou se presupune că un mijloc de transport de mari dimensiuni a agățat fibra optică ce traversează intersecția. Unii angajați ai UPC nu exclud posibilitatea ca fibra să fi fost ruptă de același utilaj ca și data trecută. La primele ore ale dimineții se lucra pentru remedierea defecțiunii. Furnizarea semnalului a fost reluată în jurul orei 11.

Concurs de șah la Clubul Copiilor
Clubul Copiilor din Roman organizează pe 18 februarie cea de-a doua ediție a Memorialului „Cezar Labău-Ișan” la șah, pentru omagierea celui care a fost cadru didactic al Clubului la cercurile de șah și radio-telegrafie timp de două decenii. Competiția este structurată pe 6 secțiuni, în funcție de vârstele participanților. Jucătorii trebuie să își aducă șahul propriu, iar cei legitimați trebuie să își aducă un ceas de control. Ocupanții primelor 3 poziții la fiecare secțiune vor fi premiați cu cupe, medalii și bani dar sponsorii competiției își rezervă dreptul de a-i premia și pe ocupanții locurilor 4 și 5, dacă se vor afla la foarte mică distanță de locul 3. Înscrierile se pot face la arbitrii Florinel Vieru și Bogdan Sava, precum și la sediul clubului, până cel târziu pe 15 februarie.

Majorarea taxelor locale nemulțumește și patronii din Roman
Oamenii de afaceri romașcani au fost invitați la o dezbatere privind proiectul de buget al municipiului Roman pe anul 2018. Ei s-au declarat nemulțumiți de faptul că au crescut taxele și impozitele locale cu 20%, susținând că mărirea taxelor și impozitelor contribuie, fie și indirect, la exodul forței de muncă din domeniul privat în cel de stat. Unii oameni de afaceri romașcani spun că mărirea taxelor și impozitelor locale alungă investitorii care își stabilesc acum puncte de lucru în comunele din jurul Romanului, unde taxele sunt mai mici. De asemenea, patronii romașcani au propus concedierea unor salariați ai Primăriei Roman, considerând că în acest mod s-ar face economii la buget.

Miercuri, la Roman va suna iar alarma
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfășoară, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, testări ale echipamentelor din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Mâine, în intervalul orar 10.00 – 11.30, se va desfăşura inclusiv la Roman un exerciţiu de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de urgenţă, ce urmăreşte antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea mesajului de înştiinţare, precum și obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică al acestora.

Circuli fără rovinietă, scapi de amendă
Șoferii care circulă fără rovinietă ar putea să scape de amendă, dacă autorităţile îi anunţă prea târziu că au încălcat legea. Prevederea este inclusă într-un proiect legislativ conform căruia în cel mult două luni de la momentul în care a fost semnat procesul verbal, șoferul trebuie anunțat că primește această sancțiune contravențională, în caz contrar, amenda e ștearsă. Acest proiect de lege a apărut în urma mai multor contestații din partea șoferilor, mulți dintre ei ajungând în instanță.

La 28 de ani, arestată pentru tâlhărie
08 – În urma unei acţiuni organizate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Neamţ, pe raza municipiului Bacău a fost depistată o femeie de 28 de ani, din Roman, dată în urmărire la nivel internațional. Pe numele acesteia a fost emis un mandat european de arestare de către autoritățile judiciare din Portugalia pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și tâlhărie. Femeia a fost prezentată Parchetului Curții de Apel Bacău, care a dispus reținerea pentru 24 de ore.

Angajări la Primăria din Valea Ursului
Primăria comunei Valea Ursului intenționează să angajeze mai multe persoane pe diverse funcții de execuție în cadrul compartimentului de registru agricol, în cadrul celui de autoritate tutelară şi asistenţă socială, respectiv în cadrul compartimentului de urbanism și în cel de taxe și impozite locale. Proba scrisă se va organiza pe 12 martie, de la ora 10, iar data și ora interviului vor fi comunicate ulterior participanților.

Categorii:   Știri

Comments