Știrile zilei – 3 mai • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 3 mai

Puntea de la Cotu Vameș, pericol pentru cei care o tranzitează
Periodic, puntea dinspre Roman spre Cotu Vameș devine un adevărat pericol pentru cei care circulă prin această zonă. În noaptea de miercuri spre joi, persoane necunoscute au distrus din nou porțiuni ale punții respective, iar după ce scândurile au dispărut, traversarea punții care trece peste râul Moldova a devenit o „misiune” dificilă, mai ales pentru persoanele în vârstă. De aproape doi ani, puntea este administrată de primăria din Roman. Oamenii spun că, deși puntea are un administrator, reparațiile sunt făcute de un localnic din Cotu-Vameș, care nu primește niciun leu pentru lucrări sau pentru materialele utilizate. Conducerea administrației locale romașcane promite că puntea va fi reparată urgent. În plus, până la finalul lunii august, administrația locală romașcană va depune un proiect referitor la reabilitarea punții, precum și la realizarea unei faleze în această zonă. Proiectul presupune atragerea de fonduri europene pentru efectuarea lucrărilor.

„Cazat” în pușcărie după ce și-a amenințat cu moartea un vecin
Polițiștii din Săbăoani au prins miercuri un bărbat din Gherăești, condamnat la închisoare printr-o decizie a Judecătoriei din Roman. Infractorul, în vârstă de 51 de ani, și-a amenințat cu moartea un vecin, promițându-i că-i va da foc casei și că-l va ucide. Fapta s-a întâmplat în urmă cu aproape doi ani. Pe numele bărbatului, Judecătoria Roman a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru 6 luni. El a fost condus de polițiști și încarcerat la Penitenciarul Bacău.

Elevii de la „Petru Poni” și-au stabilit candidații la „Romașcanii au talent”
Elevii Colegiului Tehnic „Petru Poni” au avut parte joi de o oră de distracție. În sala de festivități a liceului a avut loc o competiție în urma căreia au fost desemnați candidații care vor reprezenta unitatea școlară la ediția din acest an a concursului „Romașcanii au talent”. Iuliana Busuioc, elevă în clasa a zecea, a interpretat o piesă sensibilă: „Undo”, aparținând artistei suedeze Sanna Nielsen. Trupa „Underground”, alcătuită din elevi ai colegiului, a obținut aplauzele publicului și locul al treilea după ce a prezentat un moment de dans. Mădălina Ciocoiu, elevă în clasa a XI-a, a interpretat melodia „Jos pălăria pentru femei”, fiind răsplătită cu locul 2. Nicoleta Țugui, elevă în clasa a noua, s-a prezentat în fața publicului cu un cover al piesei „Te iubeam”, interpretată de Oana Sârbu. Interpretarea i-a adus locul 1 în competiție. Ocupanții primelor trei locuri vor participa la concursul „Romașcanii au talent”, deci Colegiul Tehnic „Petru Poni” va fi reprezentat în competiție de trupa „Underground”, de Mădălina Ciocoiu și de Nicoleta Țugui.

Pe 5 mai, la Săbăoani, are loc Festivalul tinerilor
Sâmbătă, Parohia „Sfântul Mihail” din Săbăoani va găzdui „Ziua Tineretului”. Programul cultural religios va include participarea la cateheză, tema fiind „Veronica Antal, tânără fără teamă”, dar și un festival al tinerilor, care va începe de la ora 13:30. În cadrul Festivalului tinerilor de la Săbăoani, cei care doresc pot să participe la o „magie a culorilor”, pentru că voluntarii vor împărți plicuri cu pudră colorată tuturor participanților, aceștia fiind invitați să poarte tricouri albe tocmai pentru ca pudra colorată să aibă efectul așteptat.

Sâmbătă: fără picnicuri în Complexul „Moldova”
Sâmbătă, 5 mai, accesul publicului în zona de picnic și pe pista de biciclete din cadrul Complexului Sportiv și de Agrement Moldova va fi interzis. Restricția este impusă de desfășurarea în condiții optime a evenimentului „MTB Roman Maraton”, aflat la prima ediție. De altfel, închirierea în avans a foișoarelor de către romașcanii care au dorit să își petreacă timpul liber la grătar nu a fost posibilă pentru data de sâmbătă. Duminică, publicul va avea din nou acces în această zonă a complexului de agrement.

Actrița Draga Olteanu Matei, internată în spital la Piatra Neamț
Una dintre cele mai iubite actrițe din România, Draga Olteanu Matei, a fost internată la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, în secția de chirurgie, fiind supusă mai multor investigații medicale. Diagnosticul pus de medici a fost acela de litiază biliară. Inițial, actrița în vârstă de 84 de ani a ajuns la reanimare, dar starea ei s-a îmbunătățit ulterior. Dacă evoluția sa va fi favorabilă, Draga Olteanu Matei va fi externată săptămâna viitoare. În anul 2007, după pensionare, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamţ. Actrița de comedie a jucat pe scena Teatrului Naţional Bucureşti și are un palmares foarte bogat, având peste 100 de roluri în televiziune, peste 90 de apariții în filme și mai mult de 50 roluri în piese de teatru.

Percheziții la firme din Neamț, după suspiciuni de infracțiuni economice
67 de percheziții în 11 județe – printre care și județul Neamț – au fost efectuate joi de polițiștii de investigare a criminalităţii. 40 de administratori de firme sunt bănuiți de infracţiuni economice, cu un prejudiciu de 500.000 de euro. Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureș, în care se efectuează cercetări pentru falsificare de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală. În perioada 2014 – 2015, 40 de persoane care reprezentau 53 de societăţi comerciale, ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, pentru care ar fi dedus sau compensat ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial obligaţiile fiscale.

Categorii:   Știri

Comments