Știrile zilei – 15 mai • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 15 mai

Familia a găsit-o moartă, la numai 26 de ani
Luni seară, în jurul orei 23, o femeie în vârstă de 26 de ani a fost găsită decedată de către mama ei, care a apelat imediat 112. Un echipaj al Serviciului de Ambulanță s-a deplasat în satul Corhana din comuna Dulcești, la domiciliul tinerei decedate, însă cadrele medicale au constatat că femeia murise cu șase ore înainte ca acestea să fie chemate la intervenție. Cazul a fost preluat de polițiști, fiind vorba despre o moarte suspectă. Femeia găsită decedată era cunoscută drept consumatoare înrăită de băuturi alcoolice, deci nu este exclus ca excesul de alcool să-i fi cauzat moartea.

Bărbat din Săbăoani, acuzat de corupere sexuală
Un bărbat de 54 de ani din Săbăoani s-a ales cu propunere de arestare pentru corupere sexuală, după ce a fost reclamat de părinții a două fetițe, cu vârste de 8 și, respectiv, 9 ani, că le-a chemat la el acasă, promițându-le că le oferă bomboane și că a încercat să le mângâie și să le dezbrace. Copilele au început să țipe și au fugit acasă, povestindu-le părinților cele întâmplate. Fapta individului, comisă luni, este foarte gravă și incriminată de Codul penal care stabilește pedepse între 1 și 5 ani de închisoare pentru comiterea unui act de natură sexuală împotriva unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, precum şi determinarea minorului să suporte ori să efectueze un astfel de act.

„Zilele municipiului” aduc restricții de circulație
În perioada „Zilelor Municipiului”, parcarea din Piața Roman Vodă va fi închisă, iar în weekend, când sunt programate concerte în centrul orașului, circulația rutieră de pe bulevardul Roman Mușat va fi direcționată spre străzile adiacente. Astfel, de miercuri și până pe 22 mai, intrarea mașinilor în parcarea din zona corpului A al Colegiului „Roman Vodă” va fi interzisă. În plus, în fiecare zi din weekend, de la ora 15 și până spre miezul nopții, va fi închisă circulația rutieră pe bulevardul Roman Mușat, între intersecția cu strada Veronica Micle și intersecția cu strada Dobrogeanu Gherea. Vineri seară, după ora 20, la Roman vor cânta Ștefan Enășel, Mihaela Gurău și Ioana Mîrți. Sâmbătă seară vor susține concerte Alexandru Recolciuc și Smiley, iar duminică, pe scena din centrul orașului vor fi prezenți Laura Haidău, Irina Loghin și Faydee.

22 de șoferi au fost transformați în pietoni

În o singură zi, polițiști rutieri din Neamț, Bacău și Iași au acționat împreună pe DN2-E85, identificând șoferii care încalcă regimul legal de viteză sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Intenția polițiștilor a fost reducerea numărului accidentelor rutiere, dar și conștientizarea conducătorilor auto privind faptul că regulile de circulație trebuie respectate. În cadrul acestei acțiuni, 22 de șoferi au fost transformați în pietoni, fiindu-le reținute permisele de conducere: în 19 cazuri – pentru depășiri ale vitezei legale, iar în trei cazuri – pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare.

25 de fotografii din Roman vor deveni cărți poștale
Sute de fotografii au fost postate de romașcani pe grupul de Facebook „Vederi din Roman”, iar 25 dintre ele au fost afișate în holul Palatului Administrativ și vor fi transformate în cărți poștale. Realizatorii celor mai apreciate fotografii au fost azi premiați cu diplome de administrația locală. Premiant în cadrul competiției a fost și colegul nostru de la Roman TV, Adrian Lazăr, pentru fotografia denumită „Trecut și prezent”, care ilustrează o cunoscută clădire din oraș, într-un puzzle ce conține imaginea ei actuală, dar și cea de acum câțiva ani.

Au „chiulit” de la evaluare
122 de elevi de clasa a IV-a au lipsit azi la proba de evaluare a competențelor de înțelegere a textului scris la limba română. Cei 4.246 de elevi care au susținut examenul au avut de parcurs un test elaborat conform programei școlare, într-un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale, pe parcursul a 60 de minute. Notele vor fi discutate doar la clasă, cu părinții, și la nivelul fiecărei unități școlare. Miercuri, elevii vor susține proba la matematică.

Premii pentru copiii buni la religie

În cadrul celei de-a optsprezecea ediții a manifestărilor dedicate marelui ierarh romașcan Melchisedec Ștefănescu, trei eleve romașcane au fost răsplătite cu premii în cărți și în bani pentru rezultatele deosebite obținute la faza națională a olimpiadei de religie. Andreea Hereș, Denisa Andronic și Maria Pavelescu au participat la olimpiada desfășurată anul acesta la Iași, în aprilie 2018. De asemenea, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim a primit Diploma de vrednicie și părintele Adrian Alexandrescu, inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Bacău, pentru promovarea valorilor spiritual-religioase în cadrul concursurilor și olimpiadelor școlare.

Expoziție pe tema evoluției chirurgiei, la Muzeul de Istorie
Astăzi, de la ora 14, Muzeul de Istorie din Roman ,alături de Asociația Cultural-Științifică „Urbana” și de Societatea de Istorie a Medicinei și Farmaciei deschide o expoziție în cadrul căreia puteți descoperi „Evoluția chirurgiei la Roman în vreme de pace și război”. Expoziția temporară poate fi vizitată la sediul Muzeului de Istorie până în luna septembrie. Vernisajul expoziției va fi susținut de muzeograful Iulia Butnariu și de medicul Dan Arvătescu.

Categorii:   Știri

Comments