Știrile zilei – 31 mai • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 31 mai

Pe 1 Iunie: intrare gratuită în ștrand, pentru copii
Pe 1 Iunie, cei mici au parte de o surpriză plăcută în Ștrandul Municipal. Pentru toți copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, intrarea în ștrand este gratuită. Condiția este ca însoțitorii lor să prezinte, la intrare, o copie după certificatul de naștere. Pentru copiii cu vârste mai mici de 3 ani, accesul în ștrand este gratuit nu doar pe 1 iunie, ci pe tot parcursul anului. Având în vedere faptul că pe 1 iunie vremea va fi însorită, fără șanse de precipitații și cu maxime termice de 29 de grade Celsius la amiază, Roman FM vă urează să vă bucurați de soare în ștrand și în aer liber. La mulți ani tuturor copiilor și tuturor celor cu suflet de copil!

„Statistica neagră” a județului: suntem 453.000 de nemțeni, dar numai 86.000 lucrează
Conform datelor oferite de Direcția Regională de Statistică, referitoare la populația și resursele de muncă ale județului, situația social-economică din Neamț este îngrijorătoare. Cu o populație rezidentă de 453.000 de persoane, din care resursa de muncă este de 271.000 de persoane, județul are o populație activă de doar 171.000 de nemțeni. Numărul total al pensionarilor din județ este de 116.000, ceea ce înseamnă că județul Neamț are suficientă populație tânără și activă, dar că mare parte dintre cei apți de muncă au părăsit deja această zonă a țării. De altfel, salariul mediu net al nemțenilor ne clasează pe un rușinos loc 36 față de salariile din celelalte județe ale țării.

Din nou, bani pentru biserici de la Consiliul Județean
Ca urmare a solicitărilor venite din partea Mitropoliei Moldovei și a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, consilierii județeni au aprobat acordarea de sprijin financiar mai multor biserici și mănăstiri din Neamț. În consecință, 11 unități de cult din județ vor primi, în total, 310.000 de lei, asta după ce la sfârșitul lunii martie alte 19 biserici din Neamț au primit de la Consiliul Județean alți 650.000 de lei. Pe lista beneficiarilor se numără și parohia din Trifești, care va primi 30.000 de lei pentru montarea unui sistem de încălzire la un centru social cultural, precum și a instalațiilor termice și sanitare din casa praznicală.

Încă un romașcan condamnat pentru tâlhărie
Un romașcan în vârstă de 32 de ani a fost condamnat de Judecătoria Roman la trei ani și 20 de zile de închisoare, pentru tâlhărie calificată. Bărbatul a fost reținut miercuri de polițiști și încarcerat în Penitenciarul Bacău pentru a-și ispăși pedeapsa. Faptele comise de acesta au avut loc pe 15 martie și pe 24 iunie 2017. Prima dată, folosind violența, infractorul a furat un telefon mobil, iar a doua oară, în același mod, acesta a sustras portofelul unui alt romașcan.

Părinții elevilor pot deveni observatori la Bacalaureat
Prin intermediul asociațiilor de părinți constituite la nivelul liceelor, părinții elevilor se pot înscrie, până pe 4 iunie, ca observatori la sesiunea de Bacalaureat din acest an. Cererile se depun la comisia județeană din cadrul Inspectoratului Școlar Neamț, urmând să fie supuse aprobării președintelui comisiei, care, ulterior, va elibera adeverințe observatorilor autorizați. La examenul de Bacalaureat de anul trecut, doar două persoane din partea asociațiilor de părinți au participat ca observatori, la licee din Piatra Neamț. Pe lângă părinți, pot participa ca observatori și reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale cu activitate în domeniul educației, dar în Neamț, la bacalaureatul de anul trecut nu a participat ca observator nicio persoană desemnată din partea ONG-urilor.

Polițiștii veghează în minivacanța de 1 Iunie
Peste 600 de poliţişti nemțeni vor acţiona pentru ca minivacanţa de 1 iunie să fie petrecută în siguranţă. La nivelul județului au fost dispuse măsuri suplimentare pentru menţinerea ordinii publice, precum şi pentru asigurarea intervenţiei rapide la solicitări. Astfel, polițiștii de ordine publică vor fi prezenți pe teren pentru a preîntâmpina faptele antisociale şi pentru a menţine un climat de siguranţă publică, iar poliţiştii rutieri vor monitoriza traficul în vederea prevenirii evenimentelor grave, în special pe drumurile naționale DN 2, DN15 și DN15C. Vi se recomandă să aveți mare grijă de bunurile personale atunci când vă recreați.

Porți deschise la pompieri, de Ziua Copilului
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, unitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamț, inclusiv detașamentul de pompieri din Roman, vor organiza pentru toţi copiii “Ziua Porţilor Deschise”. Cei mici vor fi angrenaţi de către pompierii militari într-o serie de activităţi menite să-i învăţe cum să-şi protejeze viaţa şi sănătatea. De asemenea, ei vor asista la prezentarea tehnicii de intervenție și vor putea utiliza echipamentele specifice salvatorilor.

Întâlnire a polițiștilor cu elevii, la Liceul din Săbăoani
Elevii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani s-au întâlnit cu polițiștii, cu jandarmii și cu reprezentanții agenției naționale împotriva traficului de persoane în cadrul unui program de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor. 450 de elevi au participat la aceste întâlniri, aflând inclusiv care sunt consecințele juridice ale unor comportamente antisociale. Astfel de acțiuni vor continua, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și pentru prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.

Școala de Educație Incluzivă din Roman a devenit „Prietenă a Pompierilor”
Etapa județeană a concursului „Prietenii Pompierilor”, organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț și adresat elevilor, a reunit 13 echipaje mixte și 12 echipaje formate doar din fete, iar ca în fiecare an printre invitați s-au numărat și trei echipaje de la școlile de educație incluzivă din Piatra Neamț, Roman și Tîrgu Neamț. Elevii Centrului de Educație Incluzivă din Roman s-au clasat pe al treilea loc în clasament, iar câștigătorii competiției județene au fost, atât la categoria echipajelor mixte cât și la categoria echipajelor de fete, elevii școlii din Girov. Etapa națională a competiției va avea loc în timpul vacanței de vară.

Luni: o zi fără apă în tot orașul
Pentru executarea unor lucrări de înlocuire a robineților de concesie din rețea, furnizarea apei potabile va fi oprită luni în tot orașul Roman, de la ora 8 dimineața și până la ora 18. Compania furnizoare își cere scuze pentru eventualele inconveniente tuturor utilizatorilor afectaţi, asigurându-i de faptul că se va face tot posibilul pentru finalizarea lucrării într-un timp cât mai scurt şi pentru reluarea furnizării apei potabile.

Categorii:   Știri

Comments