Știrile zilei – 3 iunie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 3 iunie

Luni: o zi fără apă în tot orașul
Pentru executarea unor lucrări de înlocuire a robineților de concesie din rețea, furnizarea apei potabile va fi oprită luni în tot orașul Roman, de la ora 8 și până la ora 18. Compania furnizoare își cere scuze pentru eventualele inconveniente tuturor utilizatorilor afectaţi, asigurându-i de faptul că se va face tot posibilul pentru finalizarea lucrării într-un timp cât mai scurt şi pentru reluarea furnizării apei potabile.

Ploi și descărcări electrice, până luni seară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie, precum și căderi de grindină în toată țara. Avertizarea este valabilă pe parcursul zilei de azi, dar și luni, până la ora 21:00, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se estimează înregistrarea unor cantități de apă care să depășească 40 de litri pe metru pătrat.

Romașcan găsit mort în apartament
Sâmbătă, ca urmare a unei sesizări venite printr-un apel efectuat la 112, pompierii romașcani au intervenit petru deblocarea ușii unui apartament din Roman, situat la blocul 30 de pe strada Sucedava. În interiorul apartamentului, salvatorii au găsit un bărbat decedat. Acesta împlinise vârsta de 63 de ani și prezenta semne vizibile de lividitate cadaverică. Legiștii vor stabili cauza decesului romașcanului. Tot sâmbătă, pompierii au mai acționat pentru a salva un romașcan de 35 de ani care a căzut într-un puț adânc de 14 metri care era situat în curtea unei fabrici de confecții și care fusese acoperit cu niște scânduri putrezite. O altă intervenție de salvare a avut loc la Tețcani, în comuna Gherăești, unde un bărbat de 47 de ani s-a aruncat într-o fântână de aproape 30 de metri adâncime. Acesta a fost extras de către pompieri din fântână, fiind conștient în momentul salvării sale.

Din nou, întreruperi de energie electrică
Pentru efectuarea unor lucrări în instalațiile electrice, luni, până la ora 15, nu va fi energie electrică în localitatea Bașta din comuna Secuieni, iar marți va fi întreruptă furnizarea energiei în localitatea Todireni din comuna Stănița. Miercuri, pe timpul zilei, nu va fi energie electrică în Todireni și Vulpășești, iar joi va fi întreruptă alimentarea cu energie electrică în localitatea Veja din comuna Stănița. Vineri, vor fi afectați de întreruperea energiei consumatorii din Vulpășești, dar și cei din localitatea Vlădnicele.

Proiect de lege: nu plătești amenzile, faci muncă în folosul comunității sau închisoare
Un proiect de lege înregistrat la Senat propune ca persoanele care primesc amenzi şi care nu le plătesc în termen 90 de zile să facă muncă în folosul comunităţii sau, dacă refuză acest lucru, să fie duse la închisoare. Proiectul prevede ca persoanele sancționate contravențional să aibă la dispoziție pentru plata amenzii, pe lângă termenul inițial de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancțiunii, un termen suplimentar de 60 de zile în care să facă măcar plăți parțiale sau eșalonate ale amenzii. În cazul depășirii termenului suplimentar, instanța va înlocui amenda cu activitate în folosul comunității și, ulterior, cu pedeapsă cu închisoarea.

Concurs de dans sportiv
Prima ediție a Concursului Național de Dans Sportiv denumit “Ray’S Dance CUP” va avea loc pe 9 și pe 10 iunie la Sala Polivalentă din Piatra Neamț. Competiția va reuni peste 800 de dansatori, iar valoarea totală a premiilor va fi de 6.500 de euro. Consursul se va desfășura pe diferite categorii de vârstă și clase, fiind adresat dansatorilor cu vârste pornind de la 4 ani. Evoluția sportivilor va fi evaluată de arbitri de mare clasă, veniți din România și din Republica Moldova. Prețul unui bilet pentru prima zi de concurs este de 20 de lei, iar pentru a doua zi de concurs biletul costă 10 lei.

Transferurile de bani din străinătate vor fi monitorizate
Transferurile de bani ale românilor plecați la muncă în străinătate vor fi monitorizate, ca urmare a unei decizii a guvernanților. Guvernul vrea să afle detalii despre toate tranzacţiile bancare ce depăşesc 2.000 de euro, susținând că astfel se realizează transpunerea în legislaţia naţională a unei directive europene. Proiectul de lege adoptat în ultima şedinţă de Guvern spune ca transferurile de peste 2.000 de euro vor fi monitorizate, iar cele suspecte vor fi raportate Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor. Proiectul va intra în dezbaterea Parlamentului. Conform statisticilor oficiale, patru milioane de români lucrează în afara țării.

Angajări în Armată
Ministerul Apărării Naționale scoate la concurs peste 1.200 de posturi de soldați pentru cei care au vârsta de maxim 51 de ani, minim zece clase absolvite, dar și o condiție fizică bună. Viitorii soldați vor primi în fiecare lună o soldă de 1.500 de lei, o normă de hrană de 1.000 de lei, precum și bani pentru plata chiriei. În funcţie de specializarea aleasă, pentru cei recrutaţi urmează o perioadă de pregătire de cel puţin un an. Înscrierile pentru posturile de soldaţi şi gradaţi profesionişti se pot face până pe 15 iunie. În prezent, armata română are aproximativ 75.000 de militari profesionişti, fiind a zecea forţă militară a NATO.

Copil în pericol, în zona cascadei Duruitoarea
Echipa de intervenţie din Baza Salvamont Durău a fost solicitată să intervină pentru recuperarea a trei persoane, doi adulţi şi un copil, din zona Cascadei Duruitoarea. Cel mai afectat era copilul, aflat în imposibilitatea de a se deplasa singur, a explicat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ. Acţiunea salvamontiştilor s-a încheiat după două ore, când cei trei au fost coborâţi în siguranţă la poalele muntelui. Stările de epuizare în zona montană sunt agravate seara de scăderea bruscă a temperaturii. Noaptea, în Masivul Ceahlău temperaturile scad până la 8-9 grade Celsius.

Categorii:   Știri

Comments