Știrile zilei – 4 iunie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 4 iunie

Furnizarea apei, reluată cu patru ore mai devreme
Echipele companiei ApaServ au reușit, luni, să termine mai devreme lucrările planificate în rețeaua de distribuție. Inițial, compania a anunțat că furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Roman de la ora 8 dimineața și până la ora 18. Cum oprirea apei a fost anunțată cu multe zile înainte, romașcanii și-au făcut din timp provizii. Furnizarea apei potabile a fost reluată la Roman cu patru ore mai devreme, adică în jurul orei 14. Chiar și așa, unii dintre romașcani s-au arătat nemulțumiți de viteza cu care lucrează echipele ApaServ și s-au întrebat de ce astfel de lucrări care impun sistarea utilităților nu se realizează pe timp de noapte.

Record de locuri de muncă la Roman: 430!
O raritate referitoare la ofertele de angajare se înregistrează în această perioadă la Roman. Prin intermediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă sunt disponibile 430 de oferte de angajare venite din partea agenților economici, numărul lor fiind mai mare decât cel înregistrat în Piatra Neamț sau în alte zone ale județului. Din nefericire, cele mai multe locuri de muncă disponibile la Roman sunt tot pentru muncitori necalificați sau confecționeri, însă oferta este suficient de bogată, incluzând joburi pentru ospătari, vânzători, mecanici auto dar și pentru medici stomatologi. Informații suplimentare pot fi obținute la sediul agenției, situat pe strada Olteniei.

Miercuri se deschide târgul „Expofashion” în centrul orașului

Începând de miercuri, de la ora 11, și până duminică, 10 iunie, în centrul Romanului are loc ediția de vară a târgului de îmbrăcăminte și de încălțăminte „Expofashion”, organizat de Camera de Comerț și Industrie. În spațiile din centrul orașului vor fi prezenți agenți economici care vor comercializa articole de îmbrăcăminte, haine de piele, produse de încălțăminte și de marochinărie, dar și accesorii, pentru toate gusturile. Târgul va fi deschis până la ora 19.30 de miercuri până sâmbătă, respectiv duminică până la ora 14.

Alocațiile copiilor ar putea fi transformate în… bonuri valorice

Un proiect de lege ar putea transforma alocațiile copiilor, ele urmând să fie oferite nu sub formă de bani, ci sub formă de bonuri valorice care să poată fi utilizate doar pentru achiziția de mâncare, rechizite sau haine. Actul normativ prevede și amenzi pentru părinții care vor încerca să folosească astfel de bonuri pentru a cumpăra cafea, alcool sau țigări din alocația copiilor. În acest fel, inițiatorii speră ca alocațiile să fie folosite doar în interesul copiilor şi nu în cel al părinţilor care folosesc, adeseori, banii în alte scopuri.

Parlamentarii (ne) mai pregătesc o zi de stat degeaba
Parlamentarii vor să le dea românilor încă o zi liberă. Un proiect de lege iniţiat de mai mulţi aleşi prevede ca şi Înălţarea Domnului, care se sărbătoreşte la 40 de zile după Paşte, să devină zi nelucrătoare. Proiectul de modificare a Codului Muncii a fost depus la Senat. Parlamentarii spun că suntem pe ultimele locuri în Europa la zile libere. În România, lista sărbătorilor legale și nelucrătoare ar urma să conțină 16 astfel de zile, dacă proiectul de lege va fi aprobat.

Parcarea de la „Roman-Vodă” va fi și loc de distracție în zilele de duminică
Proiectul de resistematizare a parcării de la Colegiul Național „Roman Vodă” va fi gata în luna august. Aici vor fi amenajate locuri de parcare pe ambele părți ale căii de acces, urmărindu-se și asigurarea fluenței traficului din zonă. De asemenea, va fi reabilitat trotuarul din zona Policlinicii și din cea a „blocului galben”, ca urmare a unei colaborări dintre administrația locală și firma care deține spațiile comerciale de la parterul acestui bloc. După finalizarea lucrărilor, parcarea de la „Roman Vodă” va deveni și loc de joacă: duminica, traficul în zonă va fi restricționat, iar parcarea va fi destinată exclusiv activităților pentru copii și tineri.

O grădiniță cu program prelungit se va construi pe strada Victor Hugo
Pe un teren de 4200 de metri pătrați, situat pe strada Victor Hugo, va fi construită o grădiniță cu program prelungit care va avea opt grupe. Conform unui plan urbanistic de detaliu, amplasamentul este situat aproape de stadionul „Moldova”. Grădinița va avea parter și un etaj, iar la fiecare nivel vor fi amenajate spațiile necesare pentru câte patru grupe de copii. Este vorba despre săli de joacă, săli de dormit, grupuri sanitare și vestiare.

Puntea de la Cotu Vameș are nevoie iar de reparații
În urmă cu aproximativ două săptămâni, puntea dinspre Cotu Vameș a fost reparată, după ce mai multe persoane certate cu bunul simț au smuls din ea mai multe scânduri și le-au aruncat, punând în pericol astfel persoanele care tranzitează această zonă, pe deasupra apei Moldovei. Nici n-au apucat bine să se termine reparațiile, că o parte din scânduri au dispărut din nou. Neculai Baciu, cel care se ocupă să țină puntea în bună stare, se plânge că ar face reparațiile necesare, dar că primește cu întârziere materialele necesare de la Primăria din Roman. Oamenii din zonă cunosc bine istoria punții și spun că, de când aceasta este administrată de primăria din Roman, problemele sunt din ce în ce mai multe. Primăria din Roman a planificat o reabilitare amplă a punții, însă rămâne de văzut dacă și mai ales când proiectul pe această temă va beneficia de finanțarea necesară astfel încât să înceapă și lucrările propriu-zise.

Categorii:   Știri

Comments