Știrile zilei – 11 iulie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 11 iulie

Sâmbătă, ora 10: petrecere cu caracter umanitar, în Ștrandul Municipal
Sâmbătă, în Ștrandul Municipal are loc, începând cu ora 10 dimineața, o petrecere cu caracter umanitar, dedicată lui Alexandru, un copil romașcan care, la 10 ani, suferă de o afecțiune gravă: sindromul limfoproliferativ autoimun, care duce, printre altele, la distrugerea sistemului sanguin și a unor organe interne. La această petrecere puteți veni să dansați și să vă distrați, iar cei care doresc pot oferi, direct la urna amplasată în ștrand cu această ocazie, donații financiare pentru a-l sprijini pe Alex să lupte pentru viață. De altfel, donații se pot face și direct în conturile părinților lui Alexandru. Detalii privind conturile sunt disponibile pe pagina de Facebook a Radio Roman FM.

Fost șef de Poliție – sentință în instanță pentru că a lovit o hoață
Joi, Tribunalul Neamț a pronunțat, prima sentință în dosarul în care fostul șef al Poliției din Piatra Neamț, comisarul șef Cezar Filip, a fost judecat pentru purtare abuzivă și pentru alterarea datelor informatice. Instanța a stabilit în cazul acestuia o pedeapsă de 5 luni și 17 zile de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani. Fostul șef de poliție a fost filmat de camerele de supraveghere din instituție în timp ce a lovit-o pe o hoață minoră care tâlhărise o bătrână, iar imaginile au fost făcute publice. În plus, magistrații au respins o cerere a minorei, care solicitase plata unor daune materiale de 1.000 de lei. Hotărârea fi contestată în termen de 10 zile.

Premii pentru cei care au luat note mari la Evaluarea Națională și la Bacalaureat
Absolvenții de clasa a opta și de clasa a XII-a care au avut rezultate deosebite la Bacalaureat și la Evaluarea Națională vor fi premiați de administrația locală. Zece elevi vor primi astfel de recompense financiare, din bugetul local. Cinci dintre ei sunt elevi care au terminat liceul, iar ceilalți cinci urmează să intre în clasa a noua. Prin astfel de premii, se speră în stimularea tinerilor spre învățătură și spre dezvoltare personală. Anul trecut, trei elevi romașcani care au avut media 10 la Evaluarea Națională au primit, fiecare, câte 1.000 de lei din bugetul local.

Doar 3600 de semnături în tot județul pentru inițiativa „Fără penali”
Interes scăzut în județul Neamț pentru inițiativa cetățenească denumită „Fără penali în funcții publice”: doar 3579 de semnături din partea locuitorilor județului au fost strânse până miercuri, din totalul de 20.000 de semnături care trebuie obținute obligatoriu în fiecare județ astfe încât această inițiativă să aibă șansa transformării în o lege. La nivel național, numai în Brașov și în București a fost atins pragul de 20.000 de semnături, iar inițiatorii mai au la dispoziție mai puțin de 40 de zile pentru a finaliza acest demers.

Orașul Roman va primi 33.510 lei pentru înlăturarea efectelor inundațiilor recente
Deși ploile și inundațiile recente nu au cauzat pagube notabile la Roman, orașul nostru va primi, conform unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, 33.510 lei pentru realizarea unor lucrări menite să înlăture efectele inundațiilor. Banii vor fi folosiți pentru refacerea unor platforme de balast situate pe străzile Avram Iancu, Petru Rareș, Fundătura Crișan și pe strada Salciei, precum și pentru refacerea unor traversări pe străzi din cartierul Nicolae Bălcescu, respectiv pentru refacerea unui canal betonat de preluare a apelor pluviale situat în cartierul Petru Rareș, pe strada Avram Iancu. 154.000 de lei vor ajunge la Piatra Neamț, iar 224.840 de lei – la Târgu Neamț.

Era să moară la muncă, din cauza unei albine
Un angajat al unei firme de prelucrare a materialelor feroase a fost la un pas de moarte după ce, în timpul programului de lucru, a fost înțepat de o albină și a intrat în șoc anafilactic. Fiind vorba despre un eveniment nefericit apărut în timp ce nemțeanul era la lucru, cazul a fost preluat de inspectorii de muncă. Angajatorul va trebui să includă înțepăturile de albine în categoria factorilor de risc, iar viitorii lui salariați vor fi chestionați, în momentul angajării, despre posibilele alergii de care aceștia suferă. Testele pentru depistarea alergiilor nu sunt deloc ieftine, iar ele vor trebui să fie suportate financiar de persoanele care vor să se angajeze. De altfel, riscul apariției înțepăturii de albină este prezent la orice loc de muncă.

Încă un hoț romașcan a fost reținut
Miercuri, polițiștii de investigaţii criminale au identificat și reținut un tânăr de 18 ani, din Roman, bănuit de comiterea infracțiunii de furt. Tânărul ar fi sustras mai multe bunuri electrice din casa unui ieșean, pe data de 26 mai. În urma audierilor, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Neamţ, în vederea prezentării sale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Cercetările sunt acum continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a tânărului.

Și-a blocat mâna sub pat și a chemat pompierii să-l salveze
O intervenție mai puțin obișnuită a pompierilor a avut loc marți seară, la Roman. În jurul orei 19, un romașcan în vârstă de 33 de ani a solicitat ajutor după ce, în încercarea de a scoate de sub pat o telecomandă, bărbatul a rămas cu mâna blocată sub patul din camera lui. După ce a încercat o oră să-și deblocheze mâna, romașcanul a sunat la 112. Pompierii au intrat cu ușurință în apartament – acesta fiind situat la parter și neavând ușa încuiată – apoi au ridicat patul și l-au deblocat pe romașcan, rezolvând situația.

Categorii:   Știri

Comments