Știrile zilei – 12 iulie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 12 iulie

Pașapoartele se pot face la Roman doar cu programare online
Serviciul de pașapoarte de la Roman va oferi servicii doar celor care se programează online, folosind adresa web epasapoarte.ro.
Conform unui anunț al Prefecturii Neamț, accesul cetăţenilor la ghişeul deschis în municipiul Roman, pe strada Ştefan cel Mare, în sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, pentru înregistrarea cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice se va face doar cu programare online. Punctul de lucru de la Roman va fi deschis în fiecare zi de luni. Cererile se vor înregistra între ora 10 și ora 14.30, iar eliberarea pașapoartelor se va face doar între ora 14.30 și ora 15. Informațiile de pe programarea online trebuie să coincidă cu cele din dosar. Dacă informațiile nu coincid sau dacă dosarul nu este complet, programarea se anulează.

Proiectil din al doilea Război Mondial, găsit pe marginea drumului
O persoană din localitatea Ion Creangă a sunat la 112 după ce a descoperit un proiectil neexplodat, provenit din al doilea Război Mondial. Echipa pirotehnică a stabilit că era vorba despre un proiectil de calibrul 122 mm, găsit pe marginea drumului județean 207 C, în interiorul localității Ion Creangă, într-o rigolă de scurgere a apei. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 100 de metri pătrați, dar nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Vineri: începe festivalul antic „Zargidava”
De vineri și până duminică inclusiv, la Roman are loc prima ediție a festivalului antic „Zargidava”. Romașcanii sunt invitați să vadă o paradă militară, dansuri dacice și romane, lupte de gladiatori, bătălii din antichitate între daci și romani, bătălii din primul război mondial între armata română și cea germană, focuri de tabără, dar și o serie de concerte. Evenimentul are loc în Cartodrom și este organizat de Asociația culturală Geto-Dacii din Moldova. Festivalul începe vineri la ora 20, apoi continuă sâmbătă între orele 12 și 22, respectiv duminică între orele 12 și 22. Duminică seara, în închiderea festivalului, vor susține concerte Lorena și Elena Gheorghe.

Romașcan amendat pentru că recolta trufe
Un tânăr de 28 de ani care recolta trufe fără autorizație, cu ajutorul a patru câini dresați, a fost identificat într-o pădure din Stănița, aflată în administrarea Ocolului Silvic Roman. Bărbatul din Oniceni a fost sancționat contravențional cu o amendă de 2.000 de lei după ce polițiștii au găsit asupra lui 2,4 kilograme de trufe negre, iar întreaga cantitate a fost confiscată și predată lucrătorilor silvici. Conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, recoltarea din fondul forestier național a trufelor fără acordul administratorului pădurii constituie contravenție și se sancționează cu amenzi cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei.

Dat în urmărire după ce a bătut un om cu furca
Poliţia Română a publicat în rubrica „Persoane urmărite” fotografia şi datele unui tânăr de 25 de ani, născut în Roman și domiciliat în comuna Boghicea, care este condamnat definitiv la 1 an și 3 luni de închisoare. În decembrie 2016, el a lovit o persoană cu o furcă metalică în cap și peste corp, cauzându-i traumatisme care au necesitat 9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Bărbatul căutat de poliție are înălțimea de 1,75 metri, constituție atletică, ochi albaștri și păr șaten, ondulat.

A murit în fața primăriei, după ce a mers să-și plătească impozitele
Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Pâncești, a murit miercuri dimineață în fața primăriei din localitate după ce s-a dus să-și achite impozitele locale. Martorii evenimentului nefericit au chemat imediat ambulanța, dar cadrele medicale nu au putut face altceva decât să constate decesul. Conform spuselor reprezentanților Serviciului de Ambulanță Neamț, solicitarea a fost făcută în jurul orei 6, pentru un pacient de sex masculin, în vârstă de 41 de ani, găsit decedat în loc public, la Primăria Pâncești. Cel mai probabil acesta a suferit un infarct, dar nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Categorii:   Știri

Comments