De ce riscă romașcanii scumpirea gunoiului? • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

De ce riscă romașcanii scumpirea gunoiului?

De ce riscă romașcanii scumpirea gunoiului?

De la 1 iulie, sortarea deșeurilor a devenit obligatorie pentru toți romașcanii. La o lună și jumătate de la intrarea în vigoare a acestei obligații, cei mai mulți dintre romașcani aleg să arunce gunoiul la fel ca înainte, adică nesortat. Pe de altă parte, cei care au înțeles că sortarea deșeurilor menajere este benefică din toate punctele de vedere spun că persoanele care caută prin tomberoane fac oricum imposibil acest demers al colectării selective. Dacă romașcanii nu vor sorta deșeurile, prețul serviciilor de colectare a acestora va crește.

Reamintim faptul că, de la 1 iulie, prețul pentru colectarea și depunerea deșeurilor din Roman la depozitul ecologic de la Girov a scăzut, fiecare romașcan plătind 6,83 de lei (TVA inclus) pe lună pentru gunoiul produs. În cazul în care romașcanii nu vor selecta deșeurile, orașul va fi penalizat de Ministerul Mediului, pentru poluare. Țineți minte: metalele și plasticul se depozitează în europubelele galbene, hârtia și cartonul – în europubelele albastre, sticla – în europubelele verzi, iar resturile menajere se depozitează în tomberoanele clasice. Atunci când vedeți persoane care răscolesc deșeurile din tomberoane, apelați urgent Poliția Locală, la numărul gratuit de telefon 0233 984.

În statele europene, sortarea gunoiului este făcută fără discuții de către cetățeni, iar procedura de colectare selectivă este respectată până la cele mai mici detalii. În Roman se pare că deocamdată nu există soluții nici măcar pentru această procedură simplă, care ține exclusiv de spiritul civic al cetățenilor și de dorința lor de a proteja mediul înconjurător.

Categorii:   Știri

Comments