Știrile zilei – 20 august • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 20 august

Din bani europeni: locuințe noi, în strada Fabricii
Un nou plan de modernizare a străzii Fabricii este realizat de administrația locală, care intenționează să atragă bani europeni pentru construirea unui bloc de garsoniere în această zonă, dar și să modernizeze întregul perimetru. Noul bloc din Strada Fabricii va conține 22 de locuințe. În total, patru clădiri din strada Fabricii vor fi reabilitate prin acest proiect cu finanțare europeană. O mare parte dintre locuitorii străzii Fabricii provin din fostul „bloc NATO”, pe care l-au distrus aproape complet până în anul 2001, când, urmare unei ample acțiuni coordonate de primarul de la acea vreme, Dan Ioan Cărpușor, au fost evacuați. Ulterior, imobilul respectiv a fost reabilitat și transformat în bloc de locuințe ANL. O vorbă veche din popor spune că „omul sfințește locul”, deci rămâne de văzut cum își vor îngriji locuitorii străzii Fabricii locuințele modernizate. De remarcat este și faptul că aproape o sută de romașcani sunt de multă vreme pe lista de așteptare pentru locuințe ANL. În plus, câteva sute de romașcani au depus cereri pentru acordarea unor locuințe sociale.

23 de elevi din zona Romanului au „chiulit” de la BAC-ul de toamnă
Peste 1.000 de elevi susțin în aceste zile probele „bacalaureatului de toamnă”. Pentru ei, săptămâna a început cu emoțiile probei la limba și literatura română. Miercuri, tinerii vor susține proba obligatorie de profil, iar joi – proba scrisă la alegere. Din cei 1007 de candidați înscriși în această sesiune, 90 au absentat de la prima probă. Dintre cei absenți, 23 sunt din zona Romanului. Primele rezultate vor fi afișate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, acestea urmând să fie soluționate până pe 5 septembrie. Pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale. La examenul de bacalaureat din vară, procentul de promovabilitate a fost de 69,7%.

„Festivalul Diasporei” închide pentru 6 zile parcarea de la „Roman Vodă”
Zona parcării din fața corpului A al Colegiului Național „Roman Vodă” va fi închisă timp de șase zile, începând de miercuri, ora 12, și până marțea viitoare, la ora 7. Închiderea zonei este motivată de montarea echipamentelor tehnice, a parcului de distracții și a logisticii necesare desfășurării „Festivalului Diasporei”, care va avea loc în perioada 24-26 august. Concertele organizate cu această ocazie vor începe de la ora 20. Vineri, vor fi pe scenă Marius Zgâianu, Fanfara de la Zece Prăjini și Cosmina Adam. Sâmbătă vor concerta Constantin Bahrin, Silvia Semeniuc și Claudia Pavel, iar duminică – Diana Sârbu, Dan Țăranu Cernavodeanu și Connect-R.

Picnicul din Parc n-a mai stârnit interesul romașcanilor
Picnicul public organizat în Parcul Municipal duminica trecută nu a stârnit aproape deloc interesul romașcanilor, numărul participanților fiind extrem de mic, comparativ cu cel înregistrat la primul picnic de acest gen, care a avut loc în vara trecută. Peste trei mii de oameni au vizitat Parcul Municipal în cursul zilei de duminică, dar mai puțin de o sută de persoane au participat la picnic, în ciuda activităților pregătite special pentru această ocazie de tineri talentați din oraș, în foișorul din Parc. Atractive pentru romașcani au fost, în schimb, plimbările cu barca și cu hidrobicicleta. Spre deosebire de anul trecut, la picnic nu au participat nici agenți economici care vând produse preparate pe grătar, ei refuzând invitația fie pentru că au ales să aprindă grătarele la Cordun și la Horia – unde au avut loc duminică Zilele Comunei – fie pentru că se confruntă cu o lipsă acută de personal.

Un romașcan și-a dat foc în propria casă
Un romașcan a fost transportat la spital în stare gravă după ce și-a dat foc. Sâmbătă, în jurul orei 18, un bărbat de 63 de ani, și-a dat foc în propria locuință, din motive necunoscute încă. La fața locului au intervenit cadrele medicale care au găsit victima în stare critică, prezentând arsuri pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului. Bărbatul a fost transportat la Centrul de Primiri Urgențe al spitalului din Roman, apoi transferat la o clinică din București.

Categorii:   Știri

Comments