Știrile zilei – 3 septembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 3 septembrie

O tânără din Roman a fost bătută crunt de concubinul ei

Duminică seară, în jurul orei 21:30, în blocul 13B de pe Aleea Revoluției, o femeie de 28 de ani – mamă a trei copii – a fost bătută crunt de concubinul ei. După ce a încasat câteva lovituri, femeia a încercat să se ascundă în uscătorul blocului. Una din fiicele femeii a ieșit plângând pe scara blocului, iar un vecin care a auzit-o a chemat poliția. Victima a fost transportată la Spitalul din Roman în stare gravă, medicii luând în considerare trimiterea ei la Iași. Bărbatul a fost condus la Poliție. Vecinii au susținut că femeia a mai fost agresată de concubinul ei, dar că nu a reclamat faptele lui la Poliție.

O treime dintre elevii nemțeni au promovat bacalaureatul de toamnă

Rezultatele înainte de contestații pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat au fost afișate, iar în județul Neamț promovabilitatea a fost de 37,5%, mai mare decât cea din sesiunea de toamnă din anul precedent, care a fost de numai 28%. Din cei 1007 de absolvenți înscriși pentru examen, 813 s-au prezentat la probe și 305 dintre ei au obținut medii de trecere. Doi elevi din tot județul au avut medii mai mari de 9 la bacalaureatul de toamnă, recordul aparținând unei eleve a liceului de arte din Piatra Neamț, care a reușit să obțină media 9,43. Rezultatele finale, cele de după analiza contestațiilor, vor fi făcute publice joia aceasta.

194 de locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână pentru romașcani

Prin intermediul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, romașcanii pot alege în această săptămână din o ofertă ce însumează 194 de locuri de muncă. 106 de locuri de muncă sunt în domeniul industriei, pentru ambalatori, confecționeri, lăcătuși mecanici, strungari universali, sudori și vânzători. În construcţii, agricultură și silvicultură sunt disponibile 55 de locuri de muncă, pentru administratori de rețele de calculatoare , analiști financiari, dulgheri, fierari, îngrijitori animale, manipulanți și zidari. În comerţ și servicii disponibile 33 de locuri de muncă, inclusiv pentru agenți de securitate, barmani, infirmieri, recepționeri de hotel și registratori medicali. Date suplimentare despre locurile de muncă pot fi obţinute la sediul agenției, situat pe strada Olteniei.

Un taximetrist romașcan a rănit doi pasageri

Un taximetrist romașcan în vârstă de 32 de ani a rănit doi pasageri după ce, la intersecția dintre străzile Oituz și Cuza Vodă, nu a respectat semnificaţia indicatorului oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a doi bărbați, de 28, respectiv 41 de ani, ambii din Roman, pasageri în taximetru, dar şi a conducătorului autoturismului, care au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Poliţiştii continuă cercetările faţă de conducătorul autoturismului în regim taxi, sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Totodată, taximetristului i-a fost reţinut permisul de conducere, eliberându-i-se dovadă înlocuitoare.

Din nou, întreruperi ale energiei electrice

Pentru efectuarea unor lucrări în rețelele de distribuție, energia electrică va fi întreruptă marți și miercuri, între orele 8 și 16,în localitatea Ghidion din comuna Stănița. Tot miercuri, pe parcursul zilei, nu va fi energie electrică în localitatea Slobozia din comuna Boghicea, precum și în Simionești, comuna Cordun. Joi, tot pe parcursul zilei, va fi întreruptă alimentarea cu energie electrică în localitatea Slobozia din comuna Boghicea, în localitatea Ghidion din comuna Stănița, dar și în localitatea Adjudeni din comuna Tămășeni.

Categorii:   Știri

Comments