Bolovanul de la puntea dinspre Cotu Vameș a fost înlocuit cu o nouă „capodoperă” • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Bolovanul de la puntea dinspre Cotu Vameș a fost înlocuit cu o nouă „capodoperă”

Bolovanul de la puntea dinspre Cotu Vameș a fost înlocuit cu o nouă „capodoperă”

În repetate rânduri, oamenii din Cotu Vameș s-au plâns că o gașcă de tineri lipsiți de ocupație smulg, în timpul nopții, scândurile punții pietonale care leagă localitatea lor de orașul Roman. Puntea, trecută în administrarea Primăriei din Roman de câțiva ani, ca urmare a unei intenții de modernizare care a rămas la stadiul de proiect și până în ziua de azi, a devenit o „problemă fără rezolvare” până când primarul Lucian Micu a anunțat că structura ei este de fapt afectată de cei care circulă peste scânduri cu motociclete și scutere. Soluția propusă a fost montarea unui „sistem de blocaj” care să permită accesul pe punte doar pietonilor și celor care merg cu bicicleta – cu condiția ca ei să-și ridice bicicletele peste sistemul de blocare respectiv. „Sistemul de blocaj”, care – la nivel declarativ – ar urma să fie unul cu turnicheți, s-a dovedit a fi un cub din piatră, pus la intrarea dinspre Roman spre punte. Criticile aduse de o parte a presei locale și de utilizatorii rețelelor de socializare au convins administrația locală să renunțe la „bolovan”, acesta fiind eliminat luni. Acum, el a fost înlocuit de o altă „capodoperă” – cea din imagine.

Împăcarea scapă de închisoare bestia care și-a bătut concubina

Bărbatul care și-a bătut concubina duminică seară a fost arestat pentru 30 de zile, ca urmare a deciziei Judecătoriei Roman. Judecătorii au dispus arestarea lui Mihai Lucian Akinfiu până la data de 2 octombrie, el fiind cercetat, cităm, „sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie asupra persoanei vătămate Georgiana-Gianina Ciofoaia”. În plus, pentru că bărbatul are antecedente penale – fiind condamnat în trecut la aproape doi ani de închisoare cu suspendare pentru că a condus beat și fără a avea permis, instanța a decis la acea vreme un termen de încercare de 3 ani în care el trebuia să respecte o serie de reguli. Dacă victima lui nu-l va ierta, romașcanul va executa un an și 11 luni de închisoare pentru fapta din trecut, la care se va adăuga și pedeapsa pentru violență în familie. Dacă el va fi iertat de concubina sa, dosarul penal întocmit acum va rămâne fără obiect. La ora actuală, femeia este internată în secția de anestezie și terapie intensivă a unui spital din Iași.

Arta stradală, promovată la Roman

Timp de două zile, în complexul de agrement Moldova are loc un festival de artă stradală. Workshop-uri de pictură, teatru, literatură, sculptură şi graffiti se desfășoară miercuri și joi, de la ora 15. RomanArt Street este un festival realizat în urma desfășurării proiectului local Roman 3D. Evenimentul are ca scop promovarea artei stradale și totodată încurajarea tinerelor talente locale. Kult Hub își dorește să ofere comunității o reîmprospătare culturală prin intermediul unor astfel de activități interactive.

Festival al tinerelor talente, în ștrand

A patra ediție a „Youth Fest” va avea loc sâmbătă și duminică în Ștrandul Municipal, oferind publicului ateliere de creație, workshop-uri, dar și concerte susținute de tinerele talente locale. Festivalul are și o componentă umanitară: toate încasările vor fi donate către Centrul Delfinul, care sprijină copiii cu autism. Taxa pentru participarea la toate atelierele este de zece lei pentru o zi si de cincisprezece lei pentru ambele zile.

Aceasta este ultima săptămână în care mai puteți merge în ștrand

Aceasta este ultima săptămână în care romașcanii mai pot merge în Ștrand, bazinele și zona de plajă urmând să se închidă de luni, 10 septembrie. Săptămâna trecută, ștrandul a avut 2.356 de clienți, dintre care 390 sâmbătă și 832 duminică. Pe de altă parte, zona de picnic va rămâne deschisă pentru cei care doresc să se bucure de un grătar alături de prieteni. Săptămâna trecută au fost închiriate 66 de foișoare, ziua de vârf fiind duminică, atunci când au fost înregistrate solicitări de închiriere pentru 31 de foișoare.

Se caută soluții astfel încât ploile să nu mai blocheze Artera Roman Vest

După ce, în această vară, ploile au blocat Artera Roman Vest și au inundat strada Principatelor Unite, se caută soluții astfel încât, pe viitor, astfel de probleme să nu mai apară. Până acum, s-a decis realizarea unei decolmatări a canalului de scurgere a apelor pluviale din zona arterei Roman Vest, care este înfundat din cauza aluviunilor și a depunerilor de nisip. Ulterior, canalul va fi adâncit. În zona băii comunale, unde rețeaua de canalizare nu face față ploilor abundente, este propusă realizarea unui rezervor de apă care să preia surplusul de precipitații și să-l evacueze treptat în sistemul de canalizare.

Strada Smirodava va fi extinsă și reabilitată

Strada Smirodava va fi extinsă și reabilitată, prin lărgirea carosabilului, modernizarea trotuarelor și lărgirea carosabilului. Noi locuri de parcare vor fi amenajate în perimetrul cuprins între bulevardul Republicii și strada Ecaterina Teodoroiu. Reabilitarea se va face de la intersecția cu bulevardul Roman Mușat până la intersecția cu bulevardul Republicii. Deocamdată nu a fost anunțată și perioada în care aceste lucrări vor începe.

Categorii:   Știri

Comments