Informații noi în cazul femeii bătute de concubin • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Informații noi în cazul femeii bătute de concubin

Informații noi în cazul femeii bătute de concubin

Cazul femeii de 28 de ani care a fost bătută cu bestialitate de concubinul ei, în seara de 2 septembrie, nu s-a încheiat. Femeia este în continuare internată la spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, bărbatul este arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar ca urmare a acestei fapte barbare, copiii celor doi sunt acum într-un centru de plasament din Roman. Cel mai mare dintre cei trei copii, un băiat de 7 ani, beneficiază de sprijinul unui psiholog. Conducerea spitalului din Iași a confirmat că tânăra Georgiana Gianina Ciofoaia este in afara oricarui pericol. Judecătorii au dispus arestarea agresorului până la data de 2 octombrie, el fiind cercetat, sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie. În plus, pentru că bărbatul are antecedente penale – fiind condamnat în trecut la aproape doi ani de închisoare cu suspendare pentru că a condus beat și fără a avea permis, instanța a decis la acea vreme un termen de încercare de 3 ani în care el trebuia să respecte o serie de reguli. Dacă victima lui nu-l va ierta, romașcanul va executa un an și 11 luni de închisoare pentru fapta din trecut, la care se va adăuga și pedeapsa pentru violență în familie. Dacă el va fi iertat de concubina sa, dosarul penal întocmit acum va rămâne fără obiect, iar agresorul va rămâne în libertate. Femeia are trei copii cu vârste de 7 ani, un an și jumătate, respectiv două săptămâni.

Primăria Roman renunță OFICIAL la administrarea punții spre Cotu Vameș

Consilierii locali sunt chemați să aprobe renunțarea de către administrația locală romașcană la administrarea punții dinspre Cotu Vameș. Pe parcursul administrării acestui obiectiv, primăria din Roman a încercat identificarea unor surse de finanțare atât din bugetul de stat, cât și din fonduri europene, pentru modernizarea punții, dar încercările nu au condus la niciun rezultat. Conform proiectului de hotărâre supus aprobării consilierilor locali, cităm, „cum în acest moment Municipiul Roman se află în imposibilitatea obiectivă de a suporta contravaloarea reparațiilor capitale pe care le necesită acest obiectiv, se impune renunțarea la dreptul de administrare a punții pietonale peste râul Moldova, urmând ca bunul să fie restituit proprietarului”, adică primăriei din comuna Horia.

DGASPC intenționează să construiască locuințe protejate la Roman

Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Neamț intenționează să construiască la Roman două locuințe protejate, pe strada Cireșilor. În vederea realizării acestui proiect de interes public județean, consilierii locali sunt invitați să dezbată o hotărâre pe această temă, luând în considerare că, dacă în termen 3 ani nu se realizează proiectul propus, terenul respectiv va reveni în proprietatea publică a Municipiului Roman. Locuințele protejate reprezintă un serviciu social specializat, prin intermediul căruia persoanele adulte cu handicap beneficiază de găzduire, dar și de activități care să conducă la recuperarea lor și la dezvoltarea – pe cât posibil – a deprinderilor de viață.

Județul Neamț are cea mai bună promovabilitate la bacalaureatul de toamnă

Rezultatele finale înregistrate în sesiunea de toamnă a examenului naţional de bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, indică o rată de promovare de 29,7% la nivel național, mai mare cu 2,8% față de cea inițială. Județul Neamț se află în topul promovabilității, cu un procent de 38,9%, fiind urmat de județele Dolj și Bacău. În condițiile în care procesul de soluționare a contestațiilor s-a încheiat mai repede, rezultatele au fost afișate cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât la centrele de examen, cât și pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Unui nemțean i s-au furat 12.000 de lei din mașină

Un nemțean a rămas fără o sumă enormă de bani după ce și-a lăsat mașina în parcarea situată lângă Piața Centrală din Piatra Neamț. Acestuia i s-au furat din autoturism 12.000 de lei. Bărbatul a depus o plângere la Poliție, dar speră ca vreun trecător să fi văzut când s-a desfășurat furtul și să ofere detalii polițiștilor. Dacă ați fost martori ai acestei fapte, sunteți rugați să vă adresați urgent celei mai apropiate secții de poliție. De asemenea, polițiștii vă sfătuiesc să nu lăsați bunuri de valoare și nici bani în autoturismul personal, chiar și atunci când lăsați mașina în o parcare pentru scurt timp.

Caravana celor 100 de filme ajunge la Castelul de la Miclăușeni, pe 7 și pe 8 septembrie

Evenimentul denumit „Caravana celor 100 de filme” ajunge la Castelul Sturdza, pe 7 și 8 septembrie, iar publicul va avea ocazia de a viziona filmele „Ștefan Luchian” și, respectiv ”Viața nu iartă”, dar și o expoziție de fotografie a agenției Agerpres, denumită „România – evoluție” și dedicată Centenarului Marii Uniri. Invitatul special la cele două proiecții este Irina-Margareta Nistor. Intrarea la evenimentele dedicate centenarului este liberă.

Flashmob în centrul orașului, sâmbăta viitoare, în deschiderea Kult Fest

Membrii romașcani ai asociației People To People organizează sâmbătă, 15 septembrie, un flashmob dedicat tinerilor și ajuns la cea de-a cincea ediție. Participanții vor primi un fișier audio în format mp3 cu instrucțiuni, căruia îi vor da „play” împreună, la aceeași oră. O voce va ghida participanții pe parcursul experienței, lansându-le o serie de provocări. Flashmob-ul are loc în aceeași zi în care se deschide și ediția a treia a evenimentului Kult Fest, al cărui invitat special va fi trupa Cuantune. (Cuantiun se pronunță, cu accent pe tiun).

Categorii:   Știri

Comments