Știrile zilei – 12 septembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 12 septembrie

Ediția a treia a Kult Fest va avea loc în weekend în Parcul Municipal

În acest weekend, în Parcul Municipal va avea loc a treia ediție a Kult Fest. Tinerii sunt invitați sâmbătă și duminică, începând cu ora 15, să ateliere, concerte și spații de creativitate și de recreere. În cadrul aceluiași eveniment, doritorii vor cunoaște activitățile ONG-urilor locale și vor putea participa la discuții despre concepte precum cetățenia activă. Stilul de viață sănătos va fi promovat în zona „Be Active”. Seara vor avea loc concerte susținute de artiști locali, dar și de trupele Cuantune, „Am fost la munte și mi-a plăcut”, precum și „Alex and the The Fat Penguins”.

Sâmbătă, voluntarii sunt invitați la ediția din acest an a „Let`s do it Romania”

Campania națională de ecologizare „Let`s do it Romania” va avea loc sâmbăta aceasta, fiind estimată participarea a 7.000 de voluntari din județul Neamț. La dispoziția celor care sunt dispuși să participe la ecologizarea diverselor zone de pe teritoriul județului sunt puse la dispoziție peste 7.000 de perechi de mănuși și peste 10.000 de saci. Pentru romașcanii care vor să participe la această campanie, punctul de distribuire al materialelor necesare, situat la Kult Hub – pe strada Smirodava, la numărul 28, lângă Grădinița cu program prelungit – este deschis astăzi, între orele 10 și 15, iar persoana de contact este Adina Lupu.

Încă o dezinsecție va avea loc la Roman săptămâna viitoare

În Roman va avea loc a treia acțiune de dezinsecție din acest an, pentru combaterea insectelor. Dezinsecția se va efectua tot din avion, de aceeași firmă băcăuană ca și până acum, și este programată pentru ziua de luni, între orele 8 și 11. Ca de obicei, posesorii de familii de albine şi de animale sensibile sunt rugați să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident neplăcut.

Au aruncat cu ouă într-un microbuz de transport local, pe Aleea Revoluției

Recent, un romașcan a aruncat cu ouă în unul dintre microbuzele care asigură serviciile de transport public local. Întâmplarea a avut loc pe Aleea Revoluției și a fost menționată în raportul de activitate al Poliției Locale, aferent săptămânii precedente, fără detalii privind cauzele supărării romașcanului respectiv sau privind măsurile luate ulterior de polițiști. Raportul de activitate face referire la 51 de plângeri și de sesizări înregistrate din partea romașcanilor. Printre acestea se numără deranjul fonic cauzat de cubul publicitar situat în centrul orașului, grupuri de tineri care se adună în părculeţe şi consumă băuturi alcoolice şi diverse substanţe interzise, vecini care nu respectă programul de liniște, depozitarea de gunoi în zona podului CFR, un scandal care a avut loc la Starea Civilă, creșterea de cai pe Aleea Liliacului, creșterea de porci pe Fundătura Viorelelor, precum și desfășurarea fără autorizație a activității unei săli de jocuri și de pariuri sportive.

Întreruperi ale energiei electrice în Stănița, Trifești și Sagna

Pentru efectuarea unor lucrări în instalațiile electrice, joi va fi întreruptă alimentarea consumatorilor din localitatea Todireni, comuna Stănița, precum și din localitatea Miron Costin – comuna Trifești, între orele 9.30 și 17.30. Vineri, între orele 9 și 17, nu va fi energie electrică în localitatea Vulpășești din comuna Sagna, precum și în localitatea Miron Costin, din comuna Trifești.

Categorii:   Știri

Comments