Știrile zilei – 27 septembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 27 septembrie

Trafic restricționat pe Ocolitoarea Roman Vest

Începând de vineri, la ora 18, și până sâmbătă, la ora 16, traficul rutier de pe artera ocolitoare Roman Vest va fi restricționat. Măsura este luată ca urmare a necesității efectuării lucrărilor de ridicare la cotă a căminelor de canal, care să le ofere siguranță participanților la trafic, dar și pentru realizarea lucrărilor de racordare a canalizării din comuna Cordun la sistemul de preluare a apelor menajere din municipiul Roman. Echipele Poliției Locale vor asigura fluidizarea traficului rutier.

Despăgubiri pentru romașcanii cărora le-au căzut arbori pe mașini

Patru romașcani vor fi despăgubiți de administrația locală după ce mașinile lor au fost avariate de crengi sau arbori căzuți, ca urmare a fenomenelor meteo din această vară. Autoturismele erau staționate în locurile special amenajate cu destinația de parcare publică. Proprietarii autoturismelor au solicitat plata, de către unitatea administrativ-teritorială, a contravalorii reparației autoturismelor avariate. Copacii care au provocat daunele erau aparent sănătoși, dar, pentru a evita declanșarea unui litigiu, administrația locală va despăgubi proprietarii mașinilor avariate.

Impozitele și taxele plătite de romașcani au adus sute de mii de lei în plus în bugetul orașului

881.000 de lei reprezintă veniturile suplimentare ale bugetului orașului Roman, față de suma preconizată inițial, iar cea mai mare parte a sumelor provin din impozitele plătite de firmele din municipiu, dar și de romașcani, pentru clădiri și pentru terenuri. 328.000 de lei reprezintă venituri suplimentare în bugetul municipiului din impozitul pe clădiri achitat de persoanele juridice, iar 273.000 de lei – venituri din impozitul pe clădiri achitat de persoanele fizice. Sumele vor fi alocate către unitățile de învățământ, la unele proiecte care necesită finanțare din bugetul local, precum și pentru diverse investiții.

De Ziua Contracepției, elevii romașcani au avut întâlniri cu specialiștii din domeniu

În fiecare an, în județul Neamț se înregistrează aproximativ o mie de avorturi. 974 de întreruperi de sarcină au fost raportate, anul trecut, Direcției de Sănătate Publică Neamț, iar în primele șase luni ale anului 2018 au fost înregistrate alte 422 de avorturi, 3 dintre paciente având vârste mai mici de 15 ani. Cu ocazia Zilei Mondiale a Contracepției, Direcția de Sănătate Publică din Neamț desfășoară o campanie de informare și de educare pentru liceeni, referitoare la metodele contraceptive. Întâlniri pe această temă au avut loc la Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Naţional „Roman Vodă”, Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Colegiul Tehnic „Miron Costin” şi „Colegiul Tehnic „Danubiana”.

Orașul ar putea avea sistem de iluminat cu leduri

Un nou proiect pentru accesarea de fonduri europene va fi depus în curând și, dacă va fi câștigat, va transforma tot sistemul de iluminat public din orașul nostru. Proiectul propune utilizarea unui sistem de iluminat modern, doar cu leduri, și va fi depus în cadrul Programului Operaţional Regional. Înlocuirea actualului sistem clasic de iluminat cu becuri incandescente, ar conduce la reducerea consumului de energie electrică. Valoarea totală a proiectului este de 21,5 de milioane de lei, din care 430 de mii de lei ar reprezenta contribuția din bugetul municipiului.

Categorii:   Știri

Comments