Știrile zilei – 2 octombrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 2 octombrie

Bani din bugetul județului pentru biserici din Roman, Cotu Vameș și Rotunda
Ca urmare a solicitărilor transmise de Mitropolia Moldovei, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și de Episcopia Romano-Catolică, din bugetul județului se vor aloca diverse sume pentru sprijin financiar către diverse unități de cult. 29 de biserici din județ vor primi, în total, peste un milion de lei. Printre acestea se numără Parohia din Cotu Vameș, care va primi 30.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construire a casei praznicale, și parohia „Sfinții împărați Constantin și Elena” din Roman, căreia îi vor fi alocați 30.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construire a unui centru social cultural. Alți 50.000 de lei vor ajunge în satul Rotunda pentru construirea unei capele și refacerea împrejmuirii cimitirului.

Șef nou la poliția din Săbăoani
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț a organizat recent un concurs pentru ocuparea funcţiilor de şefi ai posturilor de poliție din Săvinești, Zănești, Ghindăoani și Săbăoani, prin recrutare din sursă internă. Rezultatele finale, după proba interviu, obținute de candidați au fost făcute publice. Postul de poliție din Săbăoani va fi condus de Sorin Vasile Pruteanu, care a obținut nota finală 9,75 și care a fost unicul candidat pentru această funcție.

Miercuri va suna din nou alarma la Roman
Așa cum s-a stabilit încă din anul 2017, în fiecare primă zi de miercuri din lună, la nivelul întregii țări se organizează exerciții de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de urgență, ce urmăresc antrenarea autorităților locale și pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacție al autorităților la primirea mesajului de înștiințare, obținerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate și gradul de acoperire acustică. De aceea, miercuri, în Roman, între orele 10 și 11, se va desfășura din nou acest exercițiu de alarmare. Încetarea exercițiului va fi anunțată de un sunet continuu cu durata de două minute.

Angajări de asistenți sociali debutanți
Direcţia de Asistenţă Socială din Piatra-Neamţ organizează un concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției de asistent social debutant, fiind vorba despre două posturi disponibile, în cadrul centrului social și în cadrul centrului de sprijin şi asistenţă specializată pentru copii. Candidații la concurs trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă în specializarea asistenţă socială și să prezinte dovada înscrierii în Colegiul Național al Asistenţilor Sociali. Nu se solicită vechime în specialitatea studiilor. Dosarele se depun până pe 11 octombrie.

Și polițiștii cântă
Până pe 5 octombrie, Centrul Cultural al Ministerului de Interne organizează în Neamț a noua ediție a Festivalului naţional al artiştilor amatori din cadrul Ministerului. Probele de concurs pentru polițiștii participanți sunt cele de muzică ușoară, muzică folk, muzică populară şi instrumentală. La gala de încheiere a evenimentului vor urca pe scenă atât câştigătorii ediţiei cât şi laureați ai festivalurilor anterioare.

Categorii:   Știri

Comments