Știrile zilei – 4 octombrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 4 octombrie

Ce salarii au șefii Primăriei Roman

Până la 30 septembrie, primăriile trebuiau să publice veniturile salariale, valoarea voucherelor de vacanță și alte sporuri, potrivit legislației privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Verificarea respectării acestei obligaţii intră în competenţa Inspecţiei Muncii. Nerespectarea acestor prevederi legale atrage răspunderea contravenţională a conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în cauză şi se sancţionează cu amendă între 5.000 de lei şi 10.000 de lei. Pe site-ul administrației locale au fost publicate veniturile salariale ale angajaților. Primarul are o indemnizație brută de 13.300 de lei, viceprimarul – 11.400 de lei, secretarul municipiului – 8900 de lei, arhitectul șef – 7481 de lei, un șef de serviciu – 6275 de lei, iar un șef de birou – 6034 de lei.

Spitalul din Roman ar putea avea un nou medic cardiolog

Spitalul din Roman caută mai mulți medici pentru secțiile de Cardiologie, Boli Infecțioase și pentru Centrul de Sănătate Mintală. La concurs s-a înscris un singur medic, doar pentru secția de Cardiologie, Cristina Tudorachi fiind singurul candidat. Pentru posturile de medic psihiatru în cadrul Centrului de Sănătate Mintală și de medic pentru secția de Boli Infecțioase nu s-a înscris niciun candidat.

În luna septembrie, polițiștii locali au aplicat amenzi de 80.000 de lei

433 de amenzi însumând 80.900 de lei, au fost aplicate de polițiștii locali din Roman pe parcursul lunii precedente. Cele mai multe au avut drept motiv nerespectarea prevederilor regulamentului de gospodărire al municipiului, staționarea mașinilor în locuri nepermise, depozitarea gunoiului în zone interzise, dar și nerepectarea regulilor de ordine și de siguranță publică. În luna septembrie, la dispeceratul Poliției Locale au fost transmise 197 de reclamații și de sesizări.

Spectacol al Circului Toredo, vineri, la Casa de Cultură

Vineri, începând cu ora 18, în Sala Mare a Casei de Cultură, circul TOREDO vă invită la un show de zile mari, dedicat copiilor de toate vârstele. “Misterele copilăriei” vor fi dezvăluite prin magie, levitație, mentalism, jocuri interactive, jonglerii și bufonade, iar surpriza evenimentului este Fram, ursul polar. Preţul unui bilet este de 15 lei pentru copii şi de 20 de lei pentru adulţi, iar vânzarea lor se face la intrarea în sala de spectacole, în ziua evenimentului, începând cu ora 16.

O minoră de 17 ani este căutată de polițiști după ce a dispărut


O fată de 17 ani a dispărut dintr-un centru de asistență socială din Piatra Neamț, iar acum polițiștii cer ajutorul populației pentru a o găsi. Andrada Brândușa Ciorcea era îmbrăcată cu pantaloni negri și palton negru, fiind încălţată cu adidaşi de culoare roz cu verde. În urma primelor verificări, poliţiştii au constatat că aceasta a mai părăsit Centrul de asistenţă socială de mai multe ori, revenind după câteva zile. Fata este brunetă cu ochi căprui, are înălţimea de 1,60 metri şi aproximativ 55 de kilograme.

Consiliul Județean angajează doi consilieri

Consiliul Județean organizează un concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a două funcții publice de execuție. Este vorba despre un consilier cu grad profesional superior în cadrul serviciului de turism și, respectiv, despre un consilier cu grad profesional superior în cadrul biroului de guvernanță corporativă, comunicare și imagine. Dosarele se depun până pe 22 octombrie, proba scrisă urmând să aibă loc pe 5 noiembrie. Data și ora interviului vor fi comunicate candidaților ulterior.

Categorii:   Știri

Comments