Știrile zilei – 8 octombrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 8 octombrie

Aproape 115.000 de nemțeni au spus „Da” la referendum, iar 7.000 au pus ștampila pe „Nu”

Numărarea voturilor exprimate la referendum arată că, din cei 124.727 de nemțeni care s-au prezentat la vot, 92,1% s-au pronunțat în favoarea modificării Constituției în forma adoptată de Parlament, iar 5,69% s-au pronunțat contra acestui lucru. Alte 2.711 de voturi au fost anulate. Prezența la vot în Neamț a fost de 26,6%, mai mare decât media națională, care a fost de 20,4%, Neamțul ocupând locul 7 în România din acest punct de vedere. Cea mai mare prezență s-a înregistrat la secția de votare de la Mănăstirea Sihăstria – 450%, iar patru secții de votare din Roman au avut cea mai mică prezență, de 11-12%.

Un nou program de reabillitare a zonelor verzi, planificat la Roman

Un nou program de amenajare peisagistică este planificat la Roman, el vizând zona cuprinsă între bulevardul Republicii și strada CA Rosetti. Proiectul propune eliminarea vegetației parazite existente, desființarea împrejmuirilor care nu sunt necesare, însămânțarea gazonului, înființarea de noi alei și amplasarea de mobilier stradal, iar valoarea lucrărilor este estimată la 1,25 milioane de lei. Investiția se va realiza fie din fonduri europene, fie cu finanțare din bugetul local.

Din nou, întreruperi ale energiei electrice în mai multe comune

Pentru executarea unor lucrări la instalaţiile de distribuţie sunt necesare întreruperi temporare în alimentarea cu energie electrică. De aceea, în aceste zile între orele 9 și 17, va fi întreruptă alimentarea cu energie electrică la Sagna și Vulpășești, precum și în comunele Bîra, Boghicea, Doljești și Stănița, în localitatea Miron Costin, în comuna Secuieni și în localitatea Climești din comuna Făurei. Lucrările pot fi reprogramate în situaţia apariţiei unor evenimente neprevăzute în reţelele electrice. Informaţii suplimentare puteţi obţine la: TelVerde 0800 800 929.

252 de locuri de muncă sunt disponibile pentru romașcani

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă romaşcanilor 252 de locuri de muncă în această săptămână, 11 dintre ele fiind oferte de angajare nou apărute. În industrie sunt disponibile 175 de locuri de muncă, pentru confecționeri, lăcătuși mecanici, muncitori necalificați, strungari, sudori și vânzători. În construcţii, agricultură și silvicultură sunt disponibile 50 de locuri de muncă, inclusiv pentru analiști financiari, asistent manageri, tractoriști și zidari. În comerţ, servicii și alte activități sunt disponibile 27 de locuri de muncă, pentru instalatori de rețele tehnico-sanitare, măcelari, operatori calculator, recepționeri hotel, tehnicieni IT. Date suplimentare despre locurile de muncă pot fi obţinute de la sediul agenției, situat pe strada Olteniei.

Un bărbat care a spart un magazin din Roman și a furat țigări a fost prins de polițiști

Sâmbătă, polițiștii romașcani au fost sesizați că un bărbat a pătruns prin efracție într-un magazin din Roman. Ajunși la faţa locului, ei au observat un bărbat de 30 de ani care, la vederea lor, a încercat să fugă, abandonând mai multe pachete de ţigări şi o pereche de mănuşi. El a a fost prins şi imobilizat de poliţişti, care l-au condus la sediul poliţiei, în vederea audierii. Ulterior, parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a dispus măsura preventivă a controlului judiciar în acest caz.

Două mașini au fost incendiate intenționat la Cordun

Duminică dimineață, în jurul orei 2, pompierii romașcani au fost sesizați despre producerea unui incendiu la un autoturism de teren și la o autoutilitară, în comuna Cordun. Două echipaje au acționat pentru lichidarea incendiului. Flăcările au distrus autoturismul de teren în proporție de 80%, dar și compartimentul motor al autoutilitarei. Au mai ars și aproximativ două tone de baloți de fân, care erau depozitați in apropiere. Cauza probabilă de producere a focului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Se pregătește construirea unui nou bloc ANL, doar pentru personalul medical

Un nou pas se face pentru construirea unui nou bloc ANL la Roman, destinat specialiștilor care lucrează în domeniul sanitar. Miercuri, consilierii locali vor supune aprobării un proiect pentru aprobarea finanțării din bugetul local a utilităților și a amenajării terenului aferent. Aici, Agenţia Naţională pentru Locuinţe urmează să realizeze un bloc cu 20 de locuințe destinate specialiștilor din domeniul sănătății. Pentru utilități și pentru amenajarea terenului, din bugetul local se vor cheltui 430.000 de lei fără TVA. Cheltuielile totale pentru construcția acestui bloc de locuințe se ridică la 3,2 milioane de lei.

Categorii:   Știri

Comments