Știrile zilei – 9 octombrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 9 octombrie

Petiție împotriva furnizorului de energie, la Horia

Locuitorii comunei Horia s-au mobilizat pentru semnarea unei petiții împotriva furnizorului de energie electrică după ce ultima pană de curent le-a distrus acestora mai multe aparate electrocasnice. Oamenii din Horia își doresc ca după strângerea semnăturilor, petiția să fie înaintă la nivel județean. Locuitorii comunei Horia își doresc să primească despăgubiri pentru pierderile suferite, însă procedurile nu sunt deloc ușoare.

Lucrările din sensul giratoriu de la Horia îngreunează traficul

Șoferii care intră sau ies din Roman, venind dinspre Bucureşti, Piatra Neamţ sau comunele de pe malul Moldovei ori Siretului au constatat că au început lucrarile la giratoriul de la Horia, unde bordurile vechi vor fi inlocuite. Traficul în zonă a fost îngreunat, deoarece nu a existat nicio presemnalizare care să avertizeze șoferii privind efectuarea unor lucrări. Semnalizarea lucrărilor care se realizează pe drumurile publice este obligatorie și se efectuează de către executant, cu avizul poliției rutiere, astfel încât să asigure buna desfășurare a traficului.

O femeie a fost dată în judecată pentru clonarea contului de Facebook al unei prietene

O femeie din Piatra-Neamţ a fost chemată în instanță de o fostă prietenă, care i-a cerut daune morale de 50.000 de euro pentru că i-ar fi clonat contul de Facebook ca să o denigreze. Contul de Facebook respectiv a fost închis, iar reclamanta a pierdut procesul, după ce expertizele efectuate nu au putut identifica persoana din spatele contului fals. Facebook nu permite aflarea adreselor de IP ale utilizatorilor, deci reclamanta nu a reușit să probeze legătura dintre pârâtă și postările denigratoare, deci instanța a respins acțiunea, considerând-o nefondată.

A ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacat de doi câini

Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacat de doi câini aflați într-o grădină, care au reușit să rupă gardul și să iasă pe drumul public. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a fost internat în spital. Polițiștii au intervenit și au identificat propietarii celor doi câini, un tânăr de 21 de ani și un bărbat de 52 de ani. Ulterior, câinii au fost puși sub supraveghere și au dovedit potențial agresiv, iar proprietarii lor au înțeles pericolul și au solicitat eutanasierea patrupedelor. Cei doi propietari sunt cercetați de polițiști pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

Crosul Centenarului Unirii are loc duminică, 21 octombrie

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Neamţ organizează duminică, 21 octombrie, Crosul “Centenarul Unirii”. Evenimentul este susţinut de consiliile judeţene din Neamţ şi Harghita, adresându-se tuturor cetăţenilor români sau străini, care au împlinit vârsta minimă de 16 ani şi care aleg a sărbători prin mişcare acest eveniment. Ineditul evenimentului este că vor fi două starturi, unul din judeţul Neamţ şi unul din judeţul Harghita, urmând ca sosirea să fie comună, în localitatea Lacu Roşu.

Romaşcanul Dan Stănescu, de două ori pe podium la World Gym Academy

Sportivul romaşcan Dan Stănescu a obţinut rezultate deosebite la o competiţie organizată în cadrul World Gym Academy. Cunoscut ca “Regele flotărilor” după ce a realizat nu mai puţin de 5.000 de flotări în 150 de minute, performanţă omologată de Assist World Records, în octombrie 2017, Dan Stănescu a obţinut locul întâi la proba “repetări cu greutate proprie” şi locul al treilea la proba “împins din poziţia culcat”.

Vineri are loc Topul Firmelor din Neamț

Vineri, 12 octombrie, la Târgu Neamț va avea loc a 25-a ediție a Topului Firmelor Nemțene, organizat de Camera de Comerț și Industrie. Topul este realizat pe baza bilanţurilor depuse de firme în 2017 și include șapte domenii: industrie, servicii, agricultură, comert, turism, cercetare – dezvoltare şi high tech. 1813 firme din Neamț au îndeplinit condițiile de admitere în top și au intrat în această competiție, după ce au fost verificate bilanțurile depuse de 10.381 de firme în termenul legal, din totalul de 16.174 de firme din județ.

Categorii:   Știri

Comments