Știrile zilei – 10 octombrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 10 octombrie

Microbuzele nu vor mai pleca din autogări joi, după ora 12

Transportatorii de persoane din toată țara vor intra de joi, 11 octombrie, în grevă generală, nemulțumiți fiind de prevederile unui proiect de Ordin al ministrului Transporturilor privind organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere. Greva generală va începe la ora 12 și va afecta în primul rând transportul interjudețean, dar și cel județean. Greva transportatorilor de persoane este anunțată și pe site-ul Autogări.ro, cel mai mare centralizator al curselor de autocare și de microbuze din România. Proiectul de ordin al ministrului Transporturilor propune ca, la stabilirea operatorilor de transport care vor opera pe un traseu rutier, să fie eliminat criteriul de vechime care permitea acordarea de puncte suplimentare operatorilor care au avut în portofoliu traseele respective. Același ordin ar da posibilitatea accesului la piața transportului rutier a operatorilor care au în administrare autobuze închiriate.

Vineri va avea loc un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, în școlile din zona Romanului

Un exercițiu de evacuare în caz de cutremur va avea loc în unitățile de învățământ din zona Romanului, cu scopul de a pregăti copiii și adulții pe durata și după producerea unui seism. Vineri, la ora 9:45, se va declanșa semnalul acustic de alarmă, iar elevii vor aplica regulile de comportare pe timpul seismului și măsurile de protecție specifice, evacuând în ordine sălile de clasă.
Semnalul de încetare a alarmei va fi dat la ora 10.

Consiliul Elevilor ia poziție împotriva cazurilor de violență din școli

Consiliul Județean al Elevilor Neamț a emis un comunicat prin care condamnă cazurile de violență verbală și fizică din școli. Conform reprezentanților consiliului elevilor, altercația dintre două eleve – care a avut loc la un liceu din Târgu Neamț – și cazul unui elev pălmuit și lovit cu pumnul la un liceu din Piatra Neamț arată că școlile din județ nu au reușit să elimine violența. Consiliul cere tuturor elevilor să prevină cazurile de violență în școli, iar în cazul în care sunt martori la o asemenea situație, să o reclame, anunțând conducerea școlii și organele abilitate pentru a duce la rezolvarea cazului.

Concertul dedicat Centenarului de Orchestra Metropolitană București va avea loc în grădina Arhiepiscopiei

Duminică, 11 noiembrie, la Roman va avea loc un concert al Orchestrei Metropolitane București, dedicat Centenarului. Evenimentul se va desfășura în grădinile Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, un loc care, în mod obișnuit, nu este accesibil publicului larg. Concertul are ca obiectiv general celebrarea Centenarului României sub aspect cultural-artistic, fiind parte dintr-un proiect implementat de Asociația Municipiilor din România și cofinanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

36 de sesizări au fost înregistrate săptămâna trecută de polițiștii locali

36 de sesizări ale romașcanilor au fost înregistrate la Poliția Locală pe parcursul săptămânii trecute. Cele mai multe s-au referit la staționări neregulamentare ale autoturismelor, precum și la cazuri de tulburare a liniștii publice de către grupuri de tineri adunați în parcuri sau în jurul blocurilor. Romașcanii au mai reclamat un grup de persoane fără adăpost care înjurau și amenințau trecătorii, în zona centrală a orașului, dar și executarea de lucrări fără autorizație, respectiv îngrădirea accesului în spațiul comun de locuințe, pe strada Cuza Vodă.

Categorii:   Știri

Comments