Știrile zilei – 16 octombrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 16 octombrie

Campanie de semnături pentru construirea autostrăzilor A7 și A8

În perioada 15 octombrie 2018 – 15 aprilie 2019, asociațiile „Moldova Vrea Autostradă” și „Împreună pentru A8” derulează o campanie de strângere de semnături pentru susținerea construirii autostrăzilor A8 – Ungheni – Iași – Târgu Neamț – Ditrău – Târgu Mureș și A7 – Siret – Suceava – Pașcani – Bacău – Focșani – Buzău – Ploiești. Conform organizatorilor, campania se va desfășura atât pe teren, în localitățile Moldovei și în alte regiuni ale României, cât și în mediul online. Locuitorii întregii regiuni sunt invitați să se alăture acestei acțiuni pentru a forța deblocarea construirii acestor autostrăzi cu fonduri nerambursabile oferite de Uniunea Europeană.

Opt posturi sunt scoase la concurs de Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ organizează un concurs de recrutare pentru ocuparea mai multor funcții. La Piatra Neamț se angajează un inspector de specialitate – grad profesional IA, doi asistenți sociali debutanți, un pedagog social și un psiholog. La Roman se angajează un pedagog social pentru complexul de servicii „Familia Mea”, iar la Târgu Neamț se intenționează angajarea a doi pedagogi sociali. Proba scrisă a concursului va avea loc pe 5 noiembrie, iar proba interviu – pe 8 noiembrie.

Salariile nete ale angajaților spitalului din Roman ajung până la 19.000 de lei

Pe site-ul Spitalului Municipal de Urgență din Roman au fost publicate veniturile salariale ale angajaților, valabile la 30 septembrie. Conform acestei liste, managerul spitalului a avut un salariu net de 10.545 de lei, directorul medical – 9,571 de lei, directorul financiar contabil – 5189 de lei, iar directorul de îngrijiri a încasat un salariu net de 4526 de lei. Cel mai mare salariu din spitalul romașcan îl are un medic șef primar de laborator: 19.000 de lei.

Liceul din Săbăoani caută un administrator financiar

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani organizează un concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale vacante de administrator financiar. Candidații trebuie să aibă studii superioare și vechime de minim trei ani în specialitatea studiilor necesare ocupării acestui post. Proba scrisă va avea loc pe 5 noiembrie, fiind urmată în aceeași zi de proba practică și de proba interviului.

Credite bancare pentru dezvoltarea personală și profesională pot fi obținute începând din această săptămână

Tinerii și adulții care vor să investească în dezvoltarea profesională și personală pot să obțină împrumuturi bancare cu acest scop, cu dobândă suportată din bugetul de stat, în cadrul programului guvernamental denumit „Investește în tine”. Anii de studiu vor reprezenta perioada de grație pentru acest tip de finanţare. Tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani pot contracta în acest scop credite de până la 40.000 de lei, iar persoanele între 26 și 55 de ani pot lua credite de până la 35.000 de lei. Dacă solicitantul creditului este angajat, el poate beneficia de încă 20.000 de lei. Banii împrumutați pot fi folosiți pentru cheltuieli în educație, sănătate, investiții imobiliare, cultură și sport efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului.

Categorii:   Știri

Comments