Știrile zilei – 5 noiembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 5 noiembrie

Taxele și impozitele locale din 2019 vor fi egale cu cele din acest an

După ample discuții, consilierii locali au aprobat taxele și impozitele locale pe anul 2019. Conform proiectului de hotărâre aprobat, taxele pentru anul 2019 ar urma să rămână la nivelul anului acesta, după ce în 2018 ele au crescut cu 20% față de anul 2017. Decizia de menținere a taxelor pentru anul 2019 la nivelul celor din 2018 a fost motivată de dorința unui buget stabil, care să ofere orașului siguranța că va putea plăti cofinanțarea proiectelor europene viitoare. Unii dintre consilierii locali au susținut că ar fi necesară revenirea la taxele din 2017, în condițiile în care prin retragerea din campionate a echipelor de handbal și de fotbal se face o economie importantă la buget, dar propunerea lor nu a trecut de vot.

Alte întreruperi programate ale energiei electrice, în localitățile din zona Romanului

Pentru efectuarea unor lucrări la instalațiile electrice, alimentarea consumatorilor va fi întreruptă în mai multe localități din zona Romanului. Marți, între orele 9 și 17, nu va fi energie electrică în localitatea Secuieni, în zonele punctelor de transformare 7 și, respectiv, 9. Miercuri, între orele 9 și 17, se va întrerupe energia electrică în localitatea Bucium din comuna Valea Ursului, în localitatea Climești din comuna Făurei, în localitatea Miron Costin din comuna Trifești și în localitățile Secuieni, Butnărești, Bârjoveni, Uncești, Bogzești și Giulești din comuna Secuieni. Joi se va întrerupe energia electrică în localitatea Izvor din comuna Ion Creangă, între orele 9 și 16. Vineri, între orele 9 și 17, nu va fi energie electrică în zona alimentată de punctul de transformare 3 din localitatea Ruginoasa, precum și în localitățile Secuieni, Butnărești și Uncești din comuna Secuieni.

Județul Neamț are oficial 86.000 de salariați

Conform ultimelor statistici oficiale, județul Neamț are 86.355 de salariați, numărul lor fiind în creștere față de cel înregistrat în anul precedent. Cei mai mulți nemțeni lucrează în domeniul serviciilor, numărul lor depășind 52.000 de persoane, iar alți 30.000 sunt angajați în domeniul industriei. Numărul salariaților din agricultură a ajuns la 3.630, înregistrând o creștere slabă. Câștigul salarial mediu net al nemțenilor este de 2043 de lei, fiind mai mare în domeniul serviciilor. Cele mai mici salarii sunt, oficial, în industrie și în construcții, unde media netă ajunge la 1713 lei.

261 de locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână pentru romașcani

Prin intermediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă, romașcanilor le sunt oferite în această săptămână 261 de locuri de muncă, dintre care 24 sunt nou apărute. 136 de locuri de muncă sunt în domeniul industriei, pentru confecționeri, ingineri automatiști, ingineri mecanici, ingineri prelucrări metalurgice, muncitori necalificați și agenți de vânzări. În construcţii, agricultură și silvicultură sunt disponibile 50 de locuri de muncă inclusiv pentru dulgheri, fierari-betoniști, lăcătuși mecanici, specialiști mentenanță, strungari universali, sudori, zidari și experți în achiziții. Alte 75 de locuri de muncă sunt în comerț și servicii. Date suplimentare despre locurile de muncă pot fi obţinute de la sediul agenției, situat pe strada Olteniei.

Comedia „O noapte furtunoasă” poate fi văzută azi la Cercul Militar

Teatrul „Dan Alecsandrescu” invită romașcanii astăzi, de la ora 18, la Cercul Militar, la o nouă reprezentație a piesei „O noapte furtunoasă”, de Ioan Luca Caragiale. Piesa este o satiră în care inteligența se vrea reală, iubirea se dorește autentică, iar datoria față de familie și de țară merge mână în mână cu falsitatea și fățărnicia. Din distribuție fac parte Sorin Cobuz, Gheorghiță Iancu, Ștefan Obădeanu, Corneliu Nechita, Daniela Pețenchi, Camelia Duca și Cristian Foghel. Intrarea este și va fi mereu liberă.

Proiecție de film la Casa de Cultură, duminică, de la ora 17

Duminică, de la ora 17, în sala mare de spectacole a Casei de Cultură are loc proiecția filmului „Secretul fericirii”, o producție românească realizată în spiritul unei comedii, dar cu un traseu psihologic solicitant. Alături de spectatori va fi prezent și regizorul filmului, Vlad Zamfirescu. Biletele s-au pus în vânzare la preţul de 15 lei și pot fi obținute de la casa de bilete a instituţiei, între orele 9 și 19. Premiera în România a peliculei a avut loc pe 18 octombrie.

Categorii:   Știri

Comments