Știrile zilei – 6 noiembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 6 noiembrie

Sărbătoare la Colegiul Tehnic ”Danubiana”

Marți a fost zi de sărbătoare pentru o instituție de învățământ din Roman: colegiul Tehnic ”Danubiana” a împlinit 44 de ani de activitate. Colegiul Tehnic „Danubiana” este recunoscut drept una din şcolile de elită ale zonei, cu renume şi tradiţie în domeniul industriei alimentare. Din colectivul didactic fac parte mai ales tineri al căror entuziasm şi spirit de inovaţie se îmbină eficient cu experienţa celor mai în vârstă.

Salariul minim va crește de la 1 decembrie

Salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 decembrie 2018 şi va fi diferenţiat în funcţie de studii și de vechime. În Codul Muncii, la ora actuală, se vorbeşte de salariul minim, dar nu se vorbeşte de salariul minim diferenţiat între cei fără studii superioare şi cei cu studii superioare. În curând, salariul minim pe economie va fi de 2080 de lei, respectiv de 2350 de lei pentru cei care au studii superioare sau cel puțin 15 ani de vechime.

70.000 de euro pentru Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”

Începutul lunii noiembrie marchează pentru Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” debutul unui proiect educațional de mare anvergură, denumit „Proiectul privind Învățământul Secundar”. Efectele dorite prin această strategie vizează, mai întâi de toate, creșterea, la scară națională, a gradului de promovare la Examenul de Bacalaureat. Coordonat de o echipă managerială condusă de Liliana Preoteasa, acest proiect își propune îmbunătățirea tranziției de la liceu la învățământul terțiar și creșterea gradului de retenție în primul an de învățământ universitar. Pentru realizarea acestor obiective de interes național s-a realizat un împrumut în valoare totală de 200 de milioane de euro de la Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare, informează reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

O companie privată ar urma să reabiliteze trecerea la calea ferată dinspre Iași

Problema trecerii la nivel cu calea ferată de pe E85 s-ar putea rezolva în curând. O companie privată va efectua reabilitarea zonei, urmând să dezactiveze două dintre cele trei linii de cale ferată din acea zonă. Proiectantul lucrării a fost stabilit, iar lucrările ar urma să înceapă până în primăvara anului 2019, materialele necesare fiind achiziționate deja. Până la realizarea lucrărilor de reabilitare, se vor efectua o serii de reparații astfel încât circulația rutieră în zonă să se poată desfășura în condiții decente.

Încep noi asfaltări pe străzile orașului

Noi lucrări de asfaltare încep pe străzile din oraș chiar din această lună, după semnarea unui contract valabil pe doi ani și care are acest obiect. În noiembrie se intenționează asfaltarea străzilor perpendiculare pe bulevardul Republicii, precum și strada C.A. Rosetti, pe porțiunea cuprinsă între Școala „Vasile Alecsandri” și zona Poliției. Planul de asfaltare include și străzile perpendiculare pe strada Primăverii.

Concert de muzică clasică, duminică, în grădinile Arhiepiscopiei

Duminică, de la ora 16.00, romașcanii sunt invitați în grădinile Arhiepiscopiei, la concertul susținut de Orchestra Metropolitană București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Evenimentul este organizat de Asociația Municipiilor din România, cu scopul de a celebra Centenarul Unirii. Printre artiștii invitați se numără Oana Șerban, Liviu Indricău și Florena Radu. Intrarea la eveniment este liberă.

Categorii:   Știri

Comments