Știrile zilei – 12 noiembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 12 noiembrie

Mai mulți romașcani au sărit la bătaie și au distrus bunuri într-o pensiune din Piatra Neamț

Luni dimineață, în jurul orei 5, mai mulți bărbați din Roman și din Piatra Neamț, cu vârste cuprinse între 29 și 55 de ani, au fost implicați într-un scandal la o pensiune din Piatra Neamț. Cele cinci persoane s-au agresat reciproc și au distrus bunuri din incinta localului, după ce s-au îmbătat. Ei au fost calmați de polițiștii nemțeni și de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, iar acum sunt cercetați pentru distrugere, lovire sau alte violențe, respectiv pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din nou, probleme la eliberarea cazierelor

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie al judeţului Neamţ au anunțat luni dimineață că sistemul informatic al cazierului judiciar a suferit din o avarie de natură tehnică, iar activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar este îngreunată. Angajații structurii de comunicații și informatică lucrează pentru remedierea în cel mai scurt timp a situației apărute. Structurile de cazier judiciar din județ primesc în continuare cereri, urmând ca documentele să fie emise în termenul legal de 3 zile.

Un bărbat a căzut din tren, în gara Roman

Un bărbat de 43 de ani a fost rănit după ce a căzut din tren, în gara din Roman. Evenimentul nefericit a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar victima a fost dusă cu ambulanța la spitall din Roman, prezentând o rană la cap și o contuzie toracică. Ulterior, pacientul a fost transferat la o clinică din Iași. Polițiștii efectuează cercetări în acest caz, pentru a stabili dacă bărbatul a fost rănit pentru că s-a grăbit să coboare din tren sau dacă el a fost împins de cineva.

Orașul Roman a pierdut competiția „Capitala Tineretului”

Orașul Roman a pierdut în favoarea orașului Iași, la diferență de un vot, titlul de Capitală a Tineretului din România pentru perioada 2019-2020. Chiar dacă nu a fost desemnat câștigător, proiectul cu care au concurat tinerii din Roman va fi pus în aplicare, ceea ce înseamnă că mai multe activități dedicate tinerilor vor avea loc în orașul nostru în perioada următoare, susținute financiar din alte surse.

Un tânăr mascat și înarmat cu un cuțit a bătut un romașcan

Un tânăr de 18 ani din comuna Horia a fost reținut sâmbătă seară după ce, în fața unui magazin non-stop de pe strada Cuza Vodă din Roman, mascat fiind cu o cagulă, a amenințat cu un cuțit mai multe persoane. Faptele au avut loc în jurul orei 21, când trei minori cu vârste cuprinse între 14 și 15 ani au fost amenințați de tânărul mascat, iar unul dintre adolescenți a fost lovit cu pumnul în față. Ulterior, făptașul a amenințat cu cuțitul o tânără de 23 de ani și un tânăr de 26 de ani care mergeau pe strada Vasile Lupu. Pentru prinderea agresorului, polițiștii au făcut uz de armă, executând două focuri de avertisment.

262 de locuri de muncă sunt disponibile oficial pentru romașcani

262 de locuri de muncă sunt disponibile prin intermediul Agenției Locale pentru Ocupare din Roman, 18 fiind nou apărute în ofertă. 136 de locuri de muncă sunt în industrie, în special pentru agenți de vânzări, confecționeri, muncitori necalificați și ingineri. În construcții se caută dulgheri, experți în achiziții, fierari betoniști, lăcătuși, strungari, sudori și zidari, iar în comerț și servicii sunt locuri de muncă pentru agenți de vânzări, animatori socio-culturali, barmani, bucătari, instalatori, lucrători în depozite, măcelari, mecanici auto, vânzători, șoferi și tehnicieni veterinari. Informații suplimentare privind ofertele de angajare pot fi obținute la sediul agenției, situat pe strada Olteniei.

Astăzi romașcanii sunt invitați la piesa de teatru „8 femei”

Astăzi, de la ora 18, actorii teatrului „Dan Alecsandrescu” invită romașcanii la Cercul Militar, la o nouă punere în scenă a spectacolului „8 femei”, o comedie polițistă deosebită. Din distribuție fac parte: Mariana Vatavu, Mariana Levărdă, Luminița Mera, Cosmina Chirilă, Daniela Pețenchi, Mihaela Ion, Camelia Duca și Maria Bejan. Regia îi aparține lui Radu Vatavu. Intrarea este, ca de fiecare dată, liberă.

Medicul Victor Firăstrău este ambasador al județului

Pe site-ul ambasadorinemteni.ro, publicul a putut vota candidații acestei ediții până pe 10 noiembrie. Cu 3501 de voturi, medicul Victor Firăstrău este considerat de public drept ambasador al județului la secțiunea „Sănătate”. Ponderea votului electronic reprezintă 50% din decizia finală, iar 50% reprezintă decizia juriului. Victor Firăstrău este medic primar cardiolog și lucrează la spitalul din Roman din anul 1983. Rezultatele finale ale galei ambasadorilor nemțeni vor fi cunoscute pe 23 noiembrie.

Categorii:   Știri

Comments