Știrile zilei – 13 noiembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 13 noiembrie

În centrul Romanului va fi amenajată o stație de încărcare a mașinilor electrice

În centrul orașului Roman, pe strada Libertății, în imediata apropiere a Casei de Cultură, va fi construită o stație de încărcare pentru automobile electrice, conform listei certificatelor de urbanism emise recent la nivel local. Printre cele 48 de certificate de urbanism din această listă se mai numără și unul pentru construirea unui showroom pe strada Plopilor, dar și unul pentru construirea a trei case de tip familial pentru copiii cu dizabilități, la solicitarea Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului Neamț.

Spitalul din Roman caută medici pentru radiologie, boli infecțioase și psihiatrie

Spitalul Municipal de Urgență din Roman organizează un concurs pentru ocuparea mai multor posturi. Unitatea sanitară intenționează să angajeze un medic specialist în radiologie și imagistică medială, un specialist în psihiatrie pentru Centrul de Sănătate Mintală, precum și un medic specialist în cadrul secției de boli infecțioase. La concurs se pot prezenta medici cu drept de liberă practică, medici primari și specialiști confirmați în specialitatea respectivă, dar și medici rezidenți aflați în ultimul an de pregătire în specialitatea postului respectiv.

Percheziții în județ, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor

13 percheziții domiciliare, inclusiv la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale din județul Neamț, au fost realizate recent, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcțiilor unde mai multe persoane sunt bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 3,2 milioane de lei. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 – 2012, cei în cauză ar fi înregistrat în evidenţa fiscală şi ar fi declarat organelor fiscale achiziţii fictive de bunuri şi servicii, cu scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

13 firme din județ au fost amendate pentru muncă la negru

În urma unor controale efectuate de inspectorii de muncă nemțeni la 172 de agenți economici, 13 firme de taximetrie, construcții, service-uri și spălătorii auto au fost amendate cu 300.000 lei în total, pentru muncă la negru, la acestea fiind identificate 15 persoane care lucrau fără contracte de muncă. Alți 29 de agenți economici au primit avertismente pentru că au înregistrat electronic actele de angajare după ce lucrătorii au început activitatea, conform unui raport al Inspectoratului de Muncă Neamț.

Noi angajări în instituțiile din zona Romanului

Primăria din Oniceni organizează un concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a mai multor funcții publice. Instituția caută să angajeze un inspector în cadrul compartimentului de secretariat, registru agricol și stare civilă, un consilier debutant la compartimentul de urbanism și amenajare a teritoriului și un consilier în cadrul compartimentului juridic. Proba scrisă a concursului va avea loc pe 17 decembrie, iar proba interviu – pe 20 decembrie. De asemenea, filiala județeană a Asociației Comunelor, cu sediul în Săbăoani, angajează un auditor intern cu minim 9 ani de experiență. Dosarele se depun până pe 23 noiembrie.

Cinci persoane au vrut să devină fochiști la spitalul din Roman

Spitalul din Roman a publicat rezultatele obținute la proba scrisă de candidații înscriși la concursul pentru două posturi de fochist la centrala termică a unității sanitare. Cinci candidați au participat la concurs, iar doi dintre ei au reușit să obțină nota 10, respectiv nota 9.50, la proba scrisă. A doua probă se va desfășura pe 16 noiembrie la sediul administrativ al unității.

Categorii:   Știri

Comments