Știrile zilei – 23 noiembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 23 noiembrie

Filmul „Moromeții 2” poate fi văzut joi de romașcani

Filmul „Moromeții 2” va avea trei proiecții speciale la Roman, joi, în sala de festivități a administrației locale. Proiecțiile vor avea loc de la orele 14, 16.30 și, respectiv, 19, iar biletele – care costă 10 lei – pot fi cumpărate la sediul Primăriei. Filmul s-a lansat oficial pe 16 noiembrie și a avut peste 50.000 de spectatori în primul weekend, devenind cel mai mare succes de casă românesc din ultimii 25 de ani, cu încasări de peste un milion de lei.

Romașcani premiați la ediția din acest an a Galei Ambasadorilor Nemțeni

La Piatra Neamț a avut loc a doua ediție a „Galei Ambasadorilor Nemțeni”, eveniment în cadrul căruia au fost premiate personalitățile nemțene care s-au făcut remarcate în domeniile lor de activitate. Printre laureații galei s-au numărat trei romașcani. La categoria „Literatură”, premiul a fost obținut de preotul Cornel Paiu, iar la categoria „Sănătate” premiul a fost obținut de medicul primar cardiolog Victor Firăstrău. Administratorul unei firme, Lucia Matasă, absolventă a Liceului „Roman Vodă” a obținut premiul galei la categoria „Antreprenoriat”. De asemenea, Carmen Suciu, realizatoarea emisiunii „Cazuri și necazuri” difuzată de postul de televiziune local Roman TV, a fost laureata categoriei „Asistență Socială”. Un premiu special pentru activitatea desfășurată i-a fost oferit și profesorului romașcan Gheorghe A.M. Ciobanu.

Administrația locală angajează un nou city-manager

Primăria din Roman caută un nou city-manager, după ce postul a rămas liber de mai bine de un an și jumătate. Postul va putea fi ocupat de o persoană care trebuie să aibă studii superioare, minim 15 ani de vechime în muncă dintre care 10 ani în o funcție de conducere. Ocuparea postului se va face prin concurs, care va include o probă scrisă și o probă interviu. Apoi, city-managerul va semna un contract de management care include 37 de atribuții.

Angajații Fiscului pregătesc o grevă

Angajații Administrației Finanțelor Publice ar putea intra oricând în grevă, iminența unor proteste spontane fiind anunțată deja de liderul de sindicat nemțean Cristian Aanei. Motivul este decizia ministrului Finanțelor de a renunța la 4.000 de posturi din sistem, chiar și după negocierile purtate pe 22 noiembrie cu sindicatele din domeniu. Sindicaliștii susțin că angajaților Fiscului li se cere eficiență în colectarea veniturilor, dar nu li se asigură dotările necesare și că, spre exemplu, deschiderea fișei unui contribuabil durează, la Roman, peste o oră.

Un nemțean a câștigat 200.000 de lei la Loto

Un nemțean a câștigat peste 200.000 de lei în urma tragerilor Loteriei Române din data de 22 noiembrie. La tragerea Noroc de pe 22 noiembrie, la categoria a II-a s-a înregistrat un câștig de 202.370 de lei, iar biletul norocos a fost jucat la o agenție Neamț și a fost completat cu trei variante simple la Loto 6 din 49 si cinci variante la „Noroc”, a informat Loteria Română.

Spitalul din Roman caută un infirmier pentru compartimentul de Oftalmologie

Spitalul din Roman organizează un concurs pentru angajarea unui infirmier în cadrul compartimentului de Oftalmologie. Candidații trebuie să aibă minim opt clase, să fie absolvenți ai unui curs de calificare pentru infirmieri și să aibă minim șase luni de vechime în activitate. Dosarele candidaților se depun la sediul administrativ al spitalului până pe 10 decembrie, la ora 15.

233 de locuri de muncă sunt disponibile pentru romașcani în această săptămână

Romașcanii aflați în căutarea unui job pot alege din cele 233 de locuri de muncă disponibile, oferite de agenții economici prin intermediul Agenției Locale de Ocupare. Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru confecționeri, muncitori, ambalatori, sudori și vânzători, dar se caută și dulgheri, lăcătuși mecanici, fierari betoniști, zidari, agenți de securitate, animatori socio-culturali, asistenți medicali debutanți, barmani, infirmieri, ingineri mecanici și instalatori tehnico-sanitari. Informații suplimentare privind ofertele de muncă și condițiile de angajare pot fi aflate la sediul Agenției Locale pentru Ocupare, situat pe strada Olteniei.

Categorii:   Știri

Comments