Știrile zilei – 24 noiembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 24 noiembrie

Vineri se deschide patinoarul din centrul orașului

Ca urmare a unui acord de colaborare încheiat cu o societate privată, la Roman se va deschide peste câteva zile „Sătucul lui Moș Crăciun”, în Piața Roman Vodă. Cu această ocazie, romașcanii sunt invitați la patinoar, în centrul orașului, începând de vineri. Patinoarul va rămâne deschis până la jumătatea lunii ianuarie, iar copiii cu vârste mai mici de 14 ani vor avea acces gratuit pe gheață în fiecare zi, între orele 10 și 12. De pe 5 și până pe 30 decembrie, în centrul orașului va fi deschis și târgul de iarnă, cu produse specifice sezonului.

Clubul Copiilor organizează un festival de muzică populară

Marți, începând cu ora 14:30, Clubul Copiilor din Roman organizează în sala de festivități a administrației locale un festival concurs de muzică populară denumit „Plaiuri Mușatine”. Proiectul cultural-artistic este înscris în calendarul activităților dedicate Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri. Pentru organizarea acestui eveniment, din bugetul local se alocă 1.000 de lei, pentru susținerea financiară a tipăririi mapelor de prezentare, a cupelor și a diplomelor ce vor fi oferite câștigătorilor competiției muzicale.

210.000 de lei din bugetul local se vor cheltui pentru evenimentele lunii decembrie

210.000 de lei din bugetul local vor fi utilizați în vederea organizării manifestărilor şi activităților specifice lunii decembrie la Roman. Este vorba despre evenimentele dedicate Zilei Naționale a României, Nunta de Aur, Caleașca lui Moș Crăciun, Festivalul de Datini și Obiceiuri ,,Roman Metropolitan”, precum și despre petrecerea de Revelion. Pe 1 decembrie, în centrul orașului vor avea loc manifestări de amploare, în semn de recunoștință pentru cei care, în urmă cu 100 de ani, au realizat cel mai important eveniment din istoria poporului român. Acestea se vor încheia seara, cu un foc de artificii.

Un agent economic sponsorizează reabilitarea Străzii Nordului

Un agent economic cunoscut la nivel național va oferi o sponsorizare de 650.000 de lei – în bani sau în materiale – pentru reabilitarea străzii Nordului din Roman, pe porțiunea cuprinsă între E85 și numărul 4 de pe această stradă. În zonă își desfășoară activitatea mai multe firme, iar strada, care are o lungime de 650 de metri, are o stare tehnică precară și nu a mai trecut prin reparații capitale din 1990 și până în prezent. Sponsorizarea vine ca urmare a faptului că agentul economic respectiv și-a deschis un punct de lucru pe această stradă din Roman. Firma va suporta aproximativ 80% din costul lucrării, estimat la 800.000 de lei.

Întreruperi ale energiei electrice, planificate pentru aceste zile în zona Romanului

În vederea efectuării unor lucrări la instalațiile electrice, furnizarea energiei va fi întreruptă în aceste zile în mai multe localități din zona Romanului. Luni nu va fi energie electrică în localitatea Căușeni din comuna Boghicea, în localitatea Negrești din comuna Bâra, precum și în toată comuna Stănița. Marți, între orele 9 și 17, va fi oprită furnizarea energiei electrice în localitățile Trifești, Secuieni și Vulpășești. Joi, între orele 9 și 17, se va întrerupe furnizarea energiei electrice în localitățile Izvoare și Băhnișoara din comuna Bahna, precum și parțial în localitatea Doljești, în zona punctului de transformare 2. În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, lucrările vor fi reprogramate.

Categorii:   Știri

Comments