Știrile zilei – 26 noiembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 26 noiembrie

Trafic rutier întrerupt ieri pe DN 2, după un accident rutier cu 5 victime

Luni seară, pe DN 2 a avut loc un accident rutier soldat cu 5 victime. Un șofer de 22 de ani, din Iași nu a respectat semnificația indicatorului „Oprire” și a pătruns într-o intersecție fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din Iași. În urma impactului au fost răniți șoferul de 22 de ani, trei pasageri din autoturismul condus de el, precum și celălalt șofer. Toate cele cinci victime au fost transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate, după ce a fost nevoie de intervenția echipelor de descarcerare, pentru două dintre ele. Traficul rutier a fost întrerupt pe DN 2 Roman – Suceava, la intersecţia cu drumul județean 208, în afara localităţii Teţcani, până la ora 19:45.

200.000 de Iei vor fi cheltuiți pentru un proiect care va fi ales de romașcani

Din bugetul local pentru anul 2019, 200.000 de lei vor fi cheltuiți pentru un proiect al cărui subiect va fi decis în exclusivitate de romașcani. Locuitorii orașului vor fi invitați să transmită idei de proiecte, iar cea mai deosebită propunere va fi finanțată, cu condiția să fie una de larg interes local. Ca și în anii precedenți, diverse categorii socio-profesionale vor fi invitate la discuții pe tema priorităților de care ar trebui să se țină cont în momentul creionării bugetului pe anul 2019.

Reparațiile la trecerea la nivel cu calea ferată s-au finalizat, dar… vor fi reluate la primăvară

Lucrări de reparații la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Ștefan cel Mare – E 85, la ieșirea din Roman spre Iași, au fost realizate în weekendul trecut după ce proprietarii celor trei linii de la trecerea la nivel cu calea ferată de la ieșirea din oraș înspre Iași au primit aviz favorabil din partea Serviciului de Poliție Rutieră. Intervenția este însă una provizorie, reparații ample în zonă urmând să fie realizate în primăvara anului viitor, când se intenționează renunțarea la două dintre cele trei linii de cale ferată și introducerea unui sistem de macazuri.

Sportivii de la Clubul Bao au obținut 22 de medalii la campionatul național de Kwan Ki Do

23 de cluburi din 14 orașe au participat la Campionatul Național de Qwan Ki Do , la Comănești. Sportivii de la Clubul Bao au reușit să obțină la această competiție 22 de medalii dintre care 8 de aur, 5 de argint și 10 de bronz. Cele mai bune rezultate au aparținut sportivilor David Simion, Dragoș Bulgaru, Ștefan Poeată, Maricica Cristea, Marius Iordache, Mihai Radu Cozma, Monel Gherghel, Liliana Dumitrache și Ana Avarvarei. Lotul Clubului Bao a fost alcătuit din 22 de sportivi cu vârste cuprinse între 13 și 51 de ani.

Vineri se deschide patinoarul și se aprind luminile de sărbători

Patinoarul din centrul orașului va fi deschis începând de vineri seară, iar prețurile rămân aceleași ca în sezonul precedent: 10 lei pentru accesul pe gheață și, respectiv, 10 lei pentru închirierea patinelor. Tot vineri seară va fi pornit iluminatul ornamental specific sărbătorilor de iarnă, pe arterele principale ale Romanului și pe străzile din cartiere. În centrul orașului, iluminatul ornamental va fi pornit pe data de 13 decembrie.

Romașcanii pot utiliza o aplicație mobilă pentru transmiterea sesizărilor

Din această săptămână, romașcanii pot utiliza o aplicație mobilă pentru a transmite sesizări municipalității, aceasta putând fi descărcată și utilizată de toți cei care dețin un smartphone. Aplicația se numește „pentru Roman” și permite informarea în timp real a cetățenilor cu privire la subiecte de interes public, restricții în trafic, avertizări meteo și alte informații utile. Aplicația permite și apelarea directă a dispeceratului Poliției Locale.

Categorii:   Știri

Comments