Știrile zilei – 28 noiembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 28 noiembrie

Două infractoare de 15 ani au fost reținute după ce i-au furat telefonul unei tinere

Polițiștii romașcani au identificat şi au reţinut două tinere din Roman, după ce pe 18 noiembrie au fost sesizaţi de o tânără de 21 de ani, din Iaşi, că în timp ce se afla pe strada Smirodava, persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil. La scurt timp după sesizare, poliţiştii au găsit telefonul mobil pe strada Tudor Vladimirescu din Roman, fiind predat ulterior persoanei vătămate. În urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate două minore de 15 ani fiecare, ambele din Roman, bănuite de comiterea faptei. În urma audierii celor două tinere, poliţiştii au dispus măsura reţinerii lor, ele urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

O copilă dată dispărută a fost găsită acasă la un bărbat de 34 de ani

În urmă cu două zile, o fată de 15 ani din județul Neamț a fost dată dispărută. Denisa Gabriela Stoian a fost găsită după o zi, în localitatea Alexandru cel Bun, în locuința unui bărbat de 34 de ani. Adolescenta a spus că a plecat în mod voluntar de la domiciliu, după o serie de certuri cu părinții ei. Polițiștii vă sfătuiesc să acordați o atenție sporită relației cu copiii dumneavoastră, pentru a preveni astfel de situații care pot avea consecințe nefericite.

Traseul turistic Cascada Duruitoarea – Cabana Dochia s-a închis

Salvamont Neamţ a anunțat că traseul turistic dintre cascada Duruitoarea și Cabana Dochia a fost închis. Decizia a fost luată pentru că zăpada acumulată în porțiunea de ieșire depășește pe alocuri doi metri și că în zona de abrupt a traseului este multă gheață. Celelalte trasee de acces spre zona înaltă rămân deocamdată practicabile doar cu echipament specific. Turiștii care vor să urce pe Ceahlău sunt informaţi că zilele acestea temperaturile vor ajunge la minus 20 de grade Celsius.

Ambulanță SMURD de la Roman a luat foc în garajul pompierilor

Miercuri dimineață, ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă de la Roman a luat foc, în garajul detașamentului de pompieri. Ambulanța fusese utilizată la trei intervenții în cursul zilei de marți, ultima în jurul orelor 17, și fusese retrasă la garaj, ca în fiecare zi, în jurul orei 20. Focul a fost observat de subofițerul de pază și a fost stins în timp rapid. Incendiul nu a afectat aparatura medicală din partea din spate a ambulanței, ci doar compartimentul motor. Cauza incendiului este cel mai probabil una electrică, apărută pe fondul exploatării mașinii și al duratei de viață. Ambulanța a redevenit operațională la Roman din luna octombrie. Mașina este produsă în 2008. Ea urmează să redevină funcțională după reparații, iar până atunci intervențiile vor fi asigurate de Serviciul Județean de Ambulanță Neamț.

Vreme extrem de rece în următoarele zile, inclusiv la Roman

Meteorologii avertizează că vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger, deci se vor înregistra temperaturi sub minus 10 grade în special în nordul, nord-estul și centrul țării. Vremea se va menține deosebit de rece până duminică inclusiv. La Roman, temperaturile din timpul zilei vor fi de -6 grade, iar cele din timpul nopții vor ajunge la -13 grade Celsius. Având în vedere prognoza Administrației Naționale de Meteorologie legată de avertizările meteo de ninsori abundente şi intensificări ale vântului în zona montană, polițiștii nemțeni recomandă cetăţenilor să adopte o conduită preventivă în trafic și să evite acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie.

O bătrână din Roman a fost victima unui incendiu

Marți seară, pompierii romașcani au fost chemați să intervină pentru stingerea unui incendiu, pe strada Olteniei. Forțele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau la o bucătărie și că proprietara, o femeie de 82 de ani, suferise arsuri de gradele I și II pe mâini și în zona toracelui. Victima a fost transportată la spitalul din Roman pentru îngrijiri medicale. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui coș de fum care nu fusese curățat corespunzător.

Categorii:   Știri

Comments