Știrile zilei – 29 noiembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 29 noiembrie

Mai multe trenuri care trec prin Roman vor fi anulate în următorul weekend

În următorul week-end, mai multe trenuri care trec prin Roman vor fi anulate, în timp ce trenurile spre destinații mai solicitate vor avea vagoane suplimentare. Pe 1 decembrie, nu vor circula trenurile Inter Regio 1593, 1594, și 1595 spre București, trenurile Inter Regio 1664, 1833 și 1834 spre Iași, trenurile Inter Regio 1750 și 1755 spre București și Suceava. În noaptea de 1 spre 2 decembrie nu vor circula trenurile Inter Regio 1667 și 1668 spre Iași și București și nici trenurile Inter Regio 1756 și 1757 pe ruta Suceava – București.

Defilarea de 1 decembrie de la Roman se va face, în acest an, cu tehnică militară

La defilarea de 1 Decembrie de la Roman va exista, de această dată, și o coloană motorizată cu tehnică militară. Romașcanii vor putea admira, printre altele, transportoare blindate, tunuri și un tanc. Tot în premieră, evenimentul va fi transmis video și audio, în direct, pe site-ul administrației locale. Parada de 1 Decembrie are un caracter special în acest an, marcând și Centenarul. Pe de altă parte, este bine de știut că sâmbătă ziua temperaturile maxime nu vor depăși la Roman -6 grade, iar minimele vor ajunge la -14 grade.

Cinci nemțeni sunt în topul celor mai bogați 300 de români

Topul 300 al celor mai bogați români a fost publicat miercuri, pe baza statisticilor realizate în anul precedent. În top sunt și câțiva nemțeni care au adunat averi impresionante și ale căror afaceri au înregistrat creșteri financiare față de anul precedent. Printre cei mai bogați români se numără nemțeanul Dan Ostahie, care ocupă locul 22, Ștefan Vuza, aflat pe locul 31, Aurel Kober – pe locul 77, familia Tărâță – pe locul 101 și familia Tofan – pe locul 234. Sorin Ovidiu Vântu nu s-a mai clasat și anul acesta printre cei mai bogați 300 de nemțeni. Primele locuri ale topului sunt ocupate de Ion Țiriac – a cărui avere este estimată la 2 miliarde de euro – de frații Dragoș și Adrian Pavel, respectiv de Zoltán Teszári.

Spitalul de Psihiatrie din Roman caută un economist

Spitalul de Psihiatrie din Roman angajează un economist pe perioadă nedeterminată, iar concursul de recrutare va avea loc în luna decembrie. Candidații trebuie să aibă diplomă de licență și minim 3 ani și 6 luni de vechime în specialitate. Dosarele se depun până pe 11 decembrie, proba scrisă a concursului va avea loc pe 19 decembrie, iar proba interviu se va desfășura pe 21 decembrie.

Utilizarea articolelor pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă poate aduce un an de închisoare

Având în vedere că sărbătorile de iarnă se apropie, polițiștii amintesc că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din anumite categorii și că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare sau cu amendă. Articolele pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi care au un nivel de zgomot neglijabil pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani. De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoria P1 către persoane cu vârsta mai mică de 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Categorii:   Știri

Comments