Știrile zilei – 3 decembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 3 decembrie

Patinoarul din centrul orașului a fost deschis pentru public

Vineri a fost deschis oficial patinoarul amenajat în parcarea din apropierea Colegiului Național „Roman-Vodă”. Patinoarul are dimensiuni mai mari decât anul trecut și va fi funcțional până pe 14 ianuarie. Prețurile au rămas aceleași ca în iarna trecută: zece lei pentru sesiunea de patinaj și zece lei pentru închirierea patinelor. Zilnic, între orele 10 și 12, accesul pe gheață va fi gratuit pentru copiii care au vârste mai mici de 14 ani.

Un nemțean a distrus oglinzile de la 11 autoturisme după o ceartă cu prietena

Un tânăr de 20 de ani din Piatra Neamț a distrus oglinzile de la 11 autoturisme, nervos fiind după o ceartă cu prietena lui. Cinci dintre proprietarii autoturismelor respective au depus plângeri la Poliție, iar Ionuț Vieru a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, tânărul a fost eliberat, pentru că procurorul de caz nu a luat nicio măsură preventivă împotriva lui. Incidentul a avut loc pe fondul consumului de alcool, iar prejudiciul total nu a fost stabilit încă.

MTB Roman s-a transformat oficial în asociație sportivă

Sâmbătă, Asociația Club Sportiv MTB Roman și-a anunțat începerea activității în mod oficial. Reprezentanții asociației – Petru-Marcel Buzdugan, Constantin Năstasă, Andrei Damian și Adrian-Alexandru Fieru – au prezentat obiectivele și acțiunile acestui club sportiv înființat de voluntari și de iubitori de sport și de natură. Pentru perioada următoare, asociația MTB Roman propune un nou maraton, dar și o acțiune cu caracter social în cadrul căreia vor fi oferite cadouri unor copii cu posibilități materiale reduse. Organizația intenționează să ofere sprijin și altor ramuri sportive care nu sunt reprezentate la nivelul orașulul. Cei care doresc să se alăture acțiunilor asociației pot lua legătura cu membrii acesteia pe pagina de socializare MTB Roman.

205 de locuri de muncă sunt disponibile pentru romașcani în aceste zile

Romașcanii care sunt în căutarea unui job pot alege din 205 de oferte de angajare transmise de agenții economici prin intermediul Agenției Locale de Ocupare. 94 dintre aceste locuri de muncă sunt în industrie, pentru confecționeri, muncitori necalificați și agenți de vânzări, iar în construcții și agricultură sunt alte 21 de locuri de muncă, inclusiv pentru dulgheri, lăcătuși mecanici, muncitori necalificați și sudori. Alte 90 de locuri de muncă sunt în comerț și servicii, inclusiv pentru ambalatori, animatori socio-culturali, asistenți medicali, educatori în unități pentru persoane cu handicap, mecanici auto, instalatori, ingineri și vânzători. Informații suplimentare pot fi obținute la sediul agenției pentru ocupare, situat pe strada Olteniei.

Polițiștii romașcani au salvat un bărbat care voia să se înece

Recent, două echipaje ale Poliției Roman au salvat un bărbat de 32 de ani care se afla pe podul de pe Siret, la ieșirea din oraș spre Gâdinți, și care intenționa să se arunce în apă. Polițiștii au discutat cu bărbatul și au aflat că acesta era supărat din cauza unor probleme personale, apoi au reușit să îl imobilizeze și să prevină acest gest care putea avea consecințe tragice. Romașcanul a fost condus la secția de psihiatrie a spitalului, unde s-a aflat că el mai fusese internat până în urmă cu câteva zile.

Categorii:   Știri

Comments