Știrile zilei – 4 decembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 4 decembrie

Rufele, câinii și scandalagiii – subiecte ale reclamațiilor romașcanilor

Peste 120 de sesizări au fost transmise de romașcani, în luna noiembrie, către Poliția Locală. Ca de obicei, cele mai multe sesizări s-au referit la mașini parcate sau staționate neregulamentar, dar și la cerșetori, locatari care nu respectă programul de liniște, tineri care deranjează prin zgomot, persoane care adresează injurii și amenințări în public, căruțe care circulă pe drumurile publice. Biserica „Sfântul Dumitru” din Cartierul Muncitoresc a fost reclamată de romașcani pentru că și-a prăznuit sărbătoarea la volum sonor prea mare, iar unii romașcani și-au reclamat vecinii pentru că și-au uscat rufele pe suporturi montate sub geamurile apartamentelor. Un conflict între locatarii de pe strada Trandafirilor, pe tema spațiilor de parcare, a fost sesizat Poliției Locale, la fel ca și mai multe cazuri de câini agresivi care erau lăsați în libertate.

Nemțenii nu se mai grăbesc să se căsătorească, nici să aibă copii

Cele mai actuale date statistice privind sporul populației din Neamț, dar și referitoare la numărul căsătoriilor, arată că nemțenii nu se mai grăbesc nici să întemeieze familii în mod oficial, nici să aducă pe lume un copil. În luna septembrie, 411 de copii s-au născut în județul nostru, numărul lor fiind mai mic cu 73 față de luna august. Pe de altă parte, numărul deceselor a fost de 513, mai mare cu 27 decât în luna precedentă. Tot în luna septembrie, în Neamț s-au înregistrat 472 de căsătorii, cu 254 mai puține decât în august şi cu 19 mai puține față de luna septembrie 2017. 69 de cupluri s-au despărțit în septembrie, numărul divorțurilor fiind cu 7 mai mare față de cel din august.

Miercuri dimineață vor suna iarăși sirenele la Roman

Așa cum s-a stabilit încă din anul 2017, în fiecare primă zi de miercuri din lună, la nivelul întregii țări se organizează exerciții de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de urgență, ce urmăresc antrenarea autorităților administrației publice locale și pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacție al autorităților la primirea mesajului de înștiințare, dar și obținerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate și gradul de acoperire acustică. Miercuri, în Roman, între orele 10 și 11, va avea loc din nou acest exercițiu de alarmare.

Doi tineri din Roman sunt nominalizați la „Gala Voluntarilor”

Doi tineri romașcani, membri ai asociației „Mușatinii”, sunt în finala Galei Naționale a Voluntarilor. Larisa-Ionela Ciocan și Matei Dăscălița sunt nominalizați la categoria „social”, respectiv la categoria „tineret”. Pentru a primi titlul de voluntar al anului, cei doi au nevoie de cât mai multe voturi. Cei care vor să-i sprijine pe Larisa și pe Matei trebuie să intre pe site-ul dedicat Galei Voluntarilor și să îi voteze, până pe 12 decembrie. Gala se va desfășura pe 20 decembrie.

Doi romașcani au furat bani din… păcănele

Doi romașcani – un bărbat de 46 de ani şi un tânăr de 17 ani – au fost cercetați pentru furt calificat duoă ce au distrus cutia unui aparat electronic de jocuri de noroc. Aceștia au furat 210 lei și acceptorul de bancnote al aparatului, prejudiciul total fiind stabilit la 3.500 de lei. Hoții au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, apoi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Categorii:   Știri

Comments