Știrile zilei – 12 decembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 12 decembrie

Teatrul Tineretului din Piatra Neamț ar urma să organizeze un festival la Roman, timp de zece zile

Reprezentanții Teatrului Tineretului din Piatra Neamț au vizitat recent sala de festivități a administrației locale, scena din ștrandul municipal și amfiteatrul din Pietonal, luând decizia de a organiza, în toamna anului viitor, un festival de teatru la Roman. Festivalul va dura zece zile. În plus, s-a decis ca sala de festivități a administrației locale să găzduiască lunar spectacole ale trupelor de teatru din orașul nostru.

Clubul Rotary intenționează să achiziționeze aparatură medicală pentru spitalul din Roman

Balul Anual de Caritate al Clubului Rotary din Roman a avut loc recent, fiind stabilită cu această ocazie o nouă prioritate – aceea de a accesa o finanțare de la Rotary International în vederea achiziționării de aparatură medicală care să fie donată spitalului romașcan. Urmează ca membrii clubului să găsească soluții pentru obținerea acestei finanțări, după ce, în 2017, au achiziționat un pian pe care l-au oferit municipalității în vederea găzduirii acestuia la Biblioteca Municipală.

Peste 900 de abateri de la regimul în aproape circulației au fost constatate o săptămână

În prima parte a lunii decembrie, polițiștii rutieri nemțeni au constatat peste 900 de abateri de la regimul circulaţiei pe drumurile publice, din care peste 100 la pietoni. În acest context, poliţiştii au reţinut 86 de permise de conducere dintre care 50 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată au fost reţinute şi 31 de certificate de înmatriculare. Vă reamintim că principalele cauze generatoare ale accidentelor sunt indisciplina pietonală, abaterile bicicliștilor, viteza neregulamentară sau neadaptată la condițiile de drum, precum și neacordarea de prioritate.

Categorii:   Știri

Comments