Știrile zilei – 13 decembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 13 decembrie

Condamnată la un an de închisoare pentru abandon de familie

O femeie de 31 de ani a fost condamnată de de către Judecătoria din Roman la un an de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de abandon de familie. Aceasta a fost depistată și reținută de polițiști după câteva luni, la Săvinești, și condusă la penitenciarul din Bacău pentru a-și executa pedeapsa. Abandonul de familie este definit drept părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor a rudelor aflate în întreținere, neîndeplinirea cu rea credință a obligației de întreținere prevăzută de lege sau neplata cu rea credință timp de trei luni a pensiei de întreținere stabilită pe cale judecătorească.

20.000 de persoane cu handicap din județul Neamț vor primi banii cu întârziere

Plata drepturilor cuvenite persoanelor cu dizabilități conform Legii 448 din 2006 a fost decalată cu câteva zile în luna decembrie, ca urmare a rectificării bugetare. Drepturile beneficiarilor vor fi achitate integral în cel mai scurt timp, începând cu data de 19 decembrie, au anunțat autoritățile. În județul Neamț sunt înregistrate aproximativ 20.000 de persoane cu handicap.

Un tânăr din Cordun a ajuns în închisoare pentru tulburarea liniștii publice

Un tânăr de 22 de ani din Cordun a fost reținut de polițiști, fiind condamnat la un an de închisoare cu executare, de către judecătoria Roman, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Fapta tânărului a avut loc în urmă cu patru ani, pe 10 octombrie 2014. Atunci, între el și alte șase persoane a izbucnit un conflict spontan, cei implicați lovindu-se cu pumnii și cu diverse obiecte din lemn. În urma violențelor, o persoană implicată în scandal a avut nevoie de aproape 30 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Tânărul din Cordun a fost încarcerat la penitenciarul din Bacău.

Vineri: concert de colinde la Roman

Un concert de colinde va fi susținut de corala „Fantasia” astăzi, de la ora 18, în sala de festivități a primăriei. Spectacolul va cuprinde colinde româneşti, dar şi o serie de cântece de Crăciun din repertoriul internaţional. Corala „Fantasia” a fost formată în anul 1995, în Vaslui, iar în decursul timpului a evoluat pe scene din ţară şi din străinătate. Repertoriul grupului cuprinde peste 100 de melodii, de la jazz și muzică sacră până la folclor și muzică internațională.

Fără energie electrică vineri, în mai multe localități

Pentru executarea unor lucrări la instalaţiile de distribuţie, furnizarea energiei electrice va fi întreruptă astăzi, între orele 9 și 16, în toată comuna Moldoveni, în localitatea Broșteni din comuna Bahna, precum și în localitatea Cârlig din comuna Dulcești. În cazul apariției unor evenimente neprevăzute în rețelele electrice, lucrările pot fi reprogramate, anunță reprezentanții furnizorului de energie.

Categorii:   Știri

Comments