Știrile zilei – 17 decembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 17 decembrie

Obișnuiți-vă cu poleiul: sarea se va mai împrăștia doar pe arterele principale din oraș

După ce mai mulți romașcani au sesizat că pe străzile secundare din oraș nu s-a împrăștiat material antiderapant deși poleiul din ultimele zile reprezintă un adevărat pericol, administrația locală a oferit o serie de explicații, al căror rezumat este că trebuie să ne obișnuim cu patinoarul din anumite zone ale municipiului. Reprezentanții administrației locale spun că stocul de sare este prea mic iar furnizorii au prea multe solicitări și nu le pot onora la timp. Până acum, în Roman s-ar fi consumat 94 de tone de sare și, din acest motiv, s-a decis să se acționeze numai pe străzile principale ale municipiului, fiind deszăpezite doar cu utilajele specifice.

Alianța „Moldova se dezvoltă” s-a întâlnit luni la Suceava

Luni, la Suceava, a avut loc prima întâlnire a alianței „Moldova se dezvoltă”, care are drept obiectiv înlăturarea decalajelor majore de dezvoltare dintre estul si vestul țării. La discuții au participat primarii din Roman, Piatra Neamț, Iași, Suceava, Botoșani, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc. Acordul are ca scop facilitarea negocierii la nivel guvernamental și la nivel european a proiectelor de dezvoltare a zonei Moldovei. Principalele obiective și priorități comune ale asociației sunt dezvoltarea infrastructurii de transport, îmbunătățirea mediului economic, promovarea ocupării și sprijinirea mobilității forței de muncă, descentralizarea și o administrație publică eficientă, precum și reducerea decalajelor existente între regiuni.

O tânără din Tămășeni a fost amendată cu 3.000 de lei pentru că vindea ilegal pomi de Crăciun

O tânără din Tămășeni a fost amendată cu 3000 de lei pentru că vindea ilegal, 63 de pomi de Crăciun. Polițiștii din Săbăoani i-au confiscat acesteia 63 de brazi nemarcați și pentru care nu avea documente de proveniență, iar tânăra în vârstă de 21 de ani a fost sancționată conform prevederilor Legii 171 din 2010. Brazii au fost predați Ocolului Silvic din Roman. Polițiștii vor acționa în continuare pentru a descoperi persoane care comercializează pomi de Crăciun fără marcaj corespunzător și fără documente legale pentru transportul acestora.

Polițiștii locali au împărțit amenzi șoferilor, pe parcursul săptămânii trecute

Polițiștii locali romașcani au fost darnici în ce privește amenzile acordate șoferilor, pe parcursul săptămânii trecute. Conducătorii auto au fost sancționați pentru că au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, pentru că au ocupat abuziv locuri de parcare închiriate, pentru că nu au achitat taxa de parcare, pentru că au oprit sub incidența indicatorului „Oprirea interzisă”, în stațiile de autobuz sau pe trecerile de pietoni ori la mai puțin de 25 de metri înainte sau după acestea. Pe de altă parte, romașcanii au transmis Poliției Locale sesizări privind tulburarea liniștii publice, pe strada Tudor Vladimirescu și au sesizat un risc de accidente din cauza împrăștierii sfeclei dintr-un camion, în zona sensului giratoriu din cartierul Favorit.

Aproximativ o sută de locuri de muncă sunt disponibile la Roman în aceste zile

108 locuri de muncă sunt disponibile în aceste zile pentru romașcani, prin intermediul Agenției Locale pentru Ocupare. 82 dintre ofertele de angajare sunt în industrie, în special pentru confecționeri și muncitori necalificați. În construcții și în agricultură sunt disponibile șapte locuri de muncă, pentru coordonatori tehnici și pentru muncitori necalificați. Alte 19 locuri de muncă sunt în comerț și servicii, pentru ambalatori manuali, animatori socio-culturali, asamblori de termopan, economiști, educatori în unități pentru persoane cu handicap, instalatori, sudori, tâmplari și vânzători. Date suplimentare privind ofertele de angajare pot fi obţinute de la sediul agenției, situat pe strada Olteniei.

Categorii:   Știri

Comments