Știrile zilei – 18 decembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 18 decembrie

Agenții economici din Roman sunt invitați să contribuie la deszăpezire

După ninsoarea din ultimele ore, marți s-a intervenit pentru degajarea zăpezii de pe principalele artere din oraș, cu 16 utilaje, apoi pentru împrăștierea de material antiderapant, pentru a se preveni formarea poleiului. Agenților economici din Roman li se reamintește că au obligația de a curăța căile de acces, la fel cum și asociațiile de proprietari trebuie să intervină pentru a facilita accesul persoanelor în blocuri. Deszăpezirea parcărilor de reședință este o obligație a posesorilor de mașini, aceștia fiind invitați să arunce zăpada pe marginea trotuarului sau pe spațiul verde, nu pe carosabil.

18 nemțeni au fost trimiși în judecată pentru că au încercat să dea șpagă polițiștilor

18 persoane au fost trimise în judecată, pentru că au vrut să mituiască doi polițiști rutieri. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Neamț, iar infracțiunile datează din anul 2018. Cei 18 au oferit agenților diverse sume de bani, între 150 și 500 de lei, pentru a-i determina să nu-i sancționeze pentru diverse abateri, în special referitoare la depășirea vitezei legale. Printre cei trimiși în judecată se numără și o persoană care a vrut să ofere 100 de euro unui polițist examinator pentru a primi, la examenul pentru obținerea permisului de conducere, un chestionar cu întrebări mai ușoare.

Șapte blocuri din Roman vor fi reabilitate cu fonduri nerambursabile

Șapte blocuri din Roman vor fi reabilitate termic grație unei finanțări obținute prin Programul Operațional Regional. Locatarii din 404 apartamente vor beneficia astfel de îmbunătățirea confortului termic şi, implicit, de reducerea costurilor de întreţinere pentru încălzire. Proiectul va avea loc până în septembrie 2020 și are o valoare totală de 6,68 milioane de lei. Cele șapte blocuri care vor fi reabilitate termic sunt blocurile 24, 42, 44 și 50, de pe bulevardul Roman Mușat, blocul 14 de pe strada Libertății, respectiv blocurile 28 și 31 de pe strada Anton Pann.

Doi tineri din Iași care tâlhăreau romașcanii au fost prinși de polițiști

Polițiștii romașcani au identificat și au reținut doi tineri bănuiți de tâlhărie, după ce au fost sesizați de o femeie de 42 de ani că aceștia i-au sustras geanta, creându-i un prejudiciu de 1200 de lei. Cei doi tâlhari, cu vârste de 17, respectiv 18 ani, sunt din Iași. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate, iar tâlharii au fost reținuți, urmând să fie prezentați Parchetului Roman cu propunere de arestare preventivă.

Județul Neamț a primit opt ambulanțe noi

Serviciul Județean de Ambulanță Neamț și-a îmbogățit parcul auto cu opt ambulanțe noi, de tip B, cărora urmează să li se adauge alte două ambulanțe de tip C și alte șapte ambulanțe de tip A. Toate mașinile sunt dotate cu aparatura medicală necesară și vor fi împărțite între orașele din județ pentru îmbunătățirea serviciilor și a timpului de intervenție. Noile ambulanțe vor ieși pe teren peste câteva zile, după ce vor fi înmatriculate.

Categorii:   Știri

Comments