Știrile zilei – 19 decembrie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 19 decembrie

Caleașca Moșului va aduce luni 1000 de pachete cu dulciuri copiilor din Roman

Luni, începând de la ora 9:30, caleașca lui Moș Crăciun va ajunge pe străzile Romanului și va aduce dulciuri copiilor din toate cartierele orașului. Punctul de pornire va fi zona cartierului ANL Vasile Lupu, apoi caleașca va ajunge în parcarea stadionului „Moldova”, în zona Tic Tac, în cartierul Danubiana, pe strada Anton Pann, pe Aleea Revoluției, în cartierul Nicolae Bălcescu, apoi vis-a-vis de Abator, la Piața Mică, în părculețul din fața Poliției și la Casa de Cultură.

A noua ediție a festivalului de datini și obiceiuri va avea loc pe 29 decembrie în centrul orașului

Centrul orașului va găzdui sâmbătă, 29 decembrie, de la ora 10:30, a noua ediție a festivalului de datini și obiceiuri „Roman Metropolitan”, la care vor participa formații artistice din comunele arondate. Peste 300 de participanți și-au anunțat prezența la această ediție a festivalului, printre ei numărându-se ansamblul Dragomirești, ansamblul „Lunca Moldovei”, ansamblul „Floricică de la munte”, mascații de la Icușești, urătorii de la Văleni, sumănarii din Trifești, precum și alaiurile din Făurei și din Pâncești.

Un tânăr din Sagna va sta trei ani în închisoare pentru un accident rutier

Un tânăr de 27 de ani, din Sagna, a fost preluat de polițiști și a fost condus la Penitenciarul Bacău, în baza unui mandat de executare a unei pedepse de 3 ani și o lună de închisoare. El a fost condamnat pentru conducere fără permis, ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului după ce, pe 15 octombrie 2015, a condus fără drept o mașină pe DJ 207, unde a lovit cu autoturismul un bărbat beat, care era întins pe carosabil. Conform concluziilor raportului de expertiză tehnică efectuată în cauză, conducătorul auto putea evita accidentul dacă ar fi circulat cu viteza maximă admisă, și anume cu 50 de kilometri la oră, fiind în interiorul localității.

Polițiștii din Săbăoani au donat sânge

Pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie urgentă de transfuzii, dar și pentru că de multe ori realizarea actului medical în cazuri critice este îngreunată de lipsa acută a sângelui, polițiștii din cadrul secției Săbăoani au donat sânge miercuri dimineață, la punctul de recoltare din Roman. Prin acest gest, polițiștii și-au propus nu doar să contribuie la salvarea de vieți omenești, ci și să îi încurajeze pe alții să se alăture acestui demers. Tichetele de masă primite de polițiști în urma donării vor fi folosite pentru a cumpăra alimente care ulterior vor fi dăruite centrului de copii „Romanița”.

În luna noiembrie, medicii de la spitalul romașcan au avut un câștig mediu de 21.000 de lei

Câștigul salarial mediu brut al angajaților Spitalului din Roman a fost, în luna noiembrie, de 8.025 de lei, conform unui centralizator prezentat Ministerului Sănătății de unitatea sanitară. Medicii au avut un câștig salarial mediu brut de 21.500 de lei, medicii rezidenți – 10.838 de lei, personalul sanitar superior – 6.071 de lei, iar personalul sanitar mediu, inclusiv asistentele medicale cu studii superioare, au avut un câștig salarial mediu brut de 7.369 de lei.

58 de familii din Roman au fost sărbătorite la „Nunta de aur”

Marți, la un restaurant din oraș, 58 de cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie au participat la festivitatea nunții de aur. Romașcanii au fost felicitați, binecuvântați de preoți, apoi premiați cu bani, diplome și calendare, dar și cu o fotografie realizată în fața bradului de Crăciun. Apoi, familiile au fost invitate la o masă festivă, dar și la dans.

Categorii:   Știri

Comments