Știrile zilei – 07 ianuarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 07 ianuarie

Timp de câteva ore, tot orașul a rămas fără apă

Timp de câteva ore, azi după-amiază, furnizarea apei potabile a fost oprită în tot orașul pentru remedierea unei avarii apărute la o conductă situată pe strada Anton Pann. Locuitorii din zonă au precizat că defecțiunea din rețea a fost descoperită încă de vinerea trecută și că echipele ApaServ au intervenit abia luni. În plus, oprirea furnizării apei a fost anunțată doar pe site-ul companiei ApaServ și cu întârziere, adică după ce romașcanii nu au mai avut apă la robinete, iar termenul de remediere anunțat oficial a fost depășit cu mai mult de trei ore.

Astăzi, acces gratuit la patinoar pentru „sărbătoriții zilei”

Pe tot parcursul zilei de astăzi, intrarea la patinoarul din centrul orașuli este gratuită pentru toate persoanele care poartă numele Sfântului Ioan. Ultima zi de funcționare a patinoarului va fi duminică, 13 ianuarie. Pentru iarna următoare, proprietarul patinoarului are în plan mărirea suprafeței de gheață cu încă 30 de metri pătrați.

Energia electrică aduce din nou pagube în localitatea Horia

Problemele cauzate de întreruperile energiei electrice continuă în comuna Horia, unde oamenii spun că fluctuațiile de energie le strică electrocasnicele. Locuitorii comunei Horia au făcut diverse demersuri pentru a scăpa de această veche problemă, având și susținerea autorităților locale. În ciuda tuturor eforturilor depuse, situația nu s-a schimbat deloc nici până acum. Pentru a vă proteja aparatura electrocasnică în cazul fluctuațiilor de tensiune din rețeaua electrică, specialiștii spun că soluția cea mai ieftină este montarea unui releu de monitorizare și de protecție direct la tabloul electric din locuință. Un astfel de releu costă aproximativ 200 de lei și, atunci când în rețea apare o fluctuație de tensiune, el deconectează rețeaua electrică de interior, protejând instalația și aparatura electronică.

Polițiștii locali vor avea minicamere de filmat

Din acest an, polițiștii locali romașcani aflați în misiuni de patrulare vor fi dotați cu minicamere de filmat. Minicamerele vor fi amplasate la reverul bluzelor și vor înregistra toate misiunile desfășurate de polițiști, precum și procedura de sancționare a persoanelor care încalcă prevederile legale. Filmările vor fi descărcate de pe memoria portabilă a camerelor, la finalul programului de lucru, într-un server al dispeceratului Poliției Locale. În acest mod vor fi excluse contestațiile nefondate și va fi crescută eficiența polițiștilor în timpul programului de lucru. În plus, filmările respective vor constitui probe în instanță pentru susținerea procesului verbal de contravenție sau probe pentru organele de cercetare penală.

Amenzile pentru cei care nu păstrează curățenia orașului vor fi majorate

Amenzile acordate romașcanilor care nu păstrează curățenia orașului vor fi majorate în acest an. Modificarea hotărârii 133 din 2009 privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică din municipiul Roman va fi supusă în curând aprobării consilierilor locali. În acest mod, se speră în stimularea cetățenilor privind păstrarea unui oraș curat. Amenzile vor fi majorate atât pentru cei care depozitează deșeuri în alte spații decât cele amenajate în acest scop, cât și pentru cei care aruncă pe jos gunoaie, coji de semințe sau ambalaje.

Program prelungit la pașapoarte, în următoarele zile

Programul cu publicul al serviciului pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple va fi prelungit cu două ore până pe 10 ianuarie, precum și în perioada 14-17 ianuarie. Astfel, nemțenii se pot adresa funcționarilor și între orele 16.30 și 18.30 în aceste zile. De asemenea, pentru salariații din cadrul Serviciului de Permise de Conducere și de Înmatriculare a Vehiculelor, activitatea se va prelungi cu 2 ore până pe 10 ianuarie și în perioada 14-17 ianuarie, în intervalul orar 7:00 – 8:00, respectiv 16:30 – 17:30.

Peste 200 de locuri de muncă sunt oferite la depozitul logistic de lângă Roman

Noul depozit logistic construit lângă Roman va oferi peste 200 de locuri de muncă. Depozitul are o suprafață construită totală de 44.960 de metri pătrați, care include vestiare speciale pentru angajați, o sală de mese cu o suprafață de aproximativ 138 de metri pătrați, o terasă exterioară de 100 de metri pătrați, unde angajații se pot relaxa și pot lua prânzul, dar și un teren de sport cu toate dotările standard, dedicat tot salariaților. Angajații vor primi, pentru început, salarii brute cuprinse între 3050 și 3480 de lei, veniturile salariale urmând să crească în funcție de vechime. Alte beneficii oferite salariaților includ asigurare de viață, asigurare privată de sănătate, tichete de masă și transport gratuit până la locul de muncă.

Categorii:   Știri

Comments