Știrile zilei – 09 ianuarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 09 ianuarie

Un romașcan participă la Eurovision

A 64-a ediție a concursului muzical Eurovision va avea loc în Israel. Printre cei înscriși în competiția națională pentru desemnarea piesei care va reprezenta România în concurs se află și romașcanul Cristian Prăjescu. De data aceasta, Cristian face parte dintr-un duet, iar melodia participantă se numește „Rock This Way”. Pe 17 februarie 2019, fanii vor afla cine va reprezenta România la Eurovision. Concursul se va desfășura la Tel Aviv și va fi format din 2 semifinale, programate pentru datele de 14 și, respectiv, 16 mai. Finala va fi difuzată pe 18 mai 2019.

Trei opriri ale apei în trei zile la Roman

După ce luni și marți romașcanii au rămas fără apă din cauza unor avarii, astăzi furnizarea apei a fost oprită din nou, începând cu ora 10:30. Ca și în dățile trecute, compania județeană ApaServ a anunțat cu întârziere acest lucru pe site-ul propriu. La ora 10.50 s-a anunțat că, pentru remedierea unei avarii apărute la reţeaua de distribuţie a apei potabile, furnizarea va fi oprită de la ora 10.30 și până după ora 12 pe străzile Mihai Viteazul, aleea Revoluției, aleea Liliacului, Alexandru Zira, Mihail Zira, 8 Martie, 13 Septembrie, precum și pe strada Revoluției.

Șapte persoane fără adăpost au fost cazate la „Casa Speranței” din cauza temperaturilor scăzute

În județul Neamț, 64 de persoane au avut nevoie de cazare în centrele de asistenţă socială pentru primirea persoanelor fără adăpost din cauza temperaturilor extrem de scăzute. 7 persoane fără adăpost au fost cazate la „Casa Speranței” din Roman, pe timpul nopții, când temperaturile au ajuns la -12 grade. Încă două nopți geroase, cu temperaturi de -13 grade Celsius, vor fi în weekendul care urmează.

Romașcanii sunt invitați în weekend la derdeluș, lângă Arhiepiscopie

În următoarele zile, la Roman ar urma să se înregistreze cantități importante de ninsoare. Pentru că încă este vacanță pentru copii, o pârtie pentru săniuș va fi amenajată o pârtie pentru derdeluș pe strada Traian, de la Arhiepiscopie și până la intersecția străzilor Vasile Alecsandri și Vasile Lupu, traficul rutier în zonă urmând să fie blocat de joi și până duminică. Sâmbătă și duminică, cei mici sunt așteptați să se bucure de zăpadă pe această pârtie, urmând ca de luni strada Traian să fie curățată de zăpadă, iar traficul rutier să fie reluat.

Direcția de Asistență Socială angajează la Roman pedagogi sociali

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Neamț organizează un concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a mai multor funcții de pedagog social. Un astfel de post este la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, iar alte două posturi sunt la Complexul de Servicii Romanița. Candidații trebuie să aibă studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat, minim șase luni de vechime în muncă, abilităţi de comunicare şi de lucru în echipă, precum și disponibilitatea de a lucra în ture inclusiv sâmbăta şi duminica. Relaţii suplimentare se pot obţine de la Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Neamț.

Un tânăr din Tămășeni a fost arestat după ce a violat o femeie în Scoția

Polițiștii au identificat un tânăr de 30 de ani, din Tămăşeni, care era urmărit la nivel internaţional după ce pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Scoţia au emis un mandat european de arestare pentru întreţinere de relaţii sexuale prin constrângere. Fapta a avut loc în urmă cu aproape trei ani, când tânărul ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o femeie împotriva voinţei acesteia. Iniţial, el a fost eliberat pe cauţiune, iar în martie 2016, întrucât nu s-a prezentat la instanţa de judecată, a fost dat în urmărire internaţională.

Locuri de muncă pentru agricultori, în Spania și în Marea Britanie

Prin intermediul rețelei EURES, romașcanii pot găsi locuri de muncă în agricultură, oferite de angajatori din Spania și din Marea Britane. Pentru Spania se caută 100 de femei și 50 de bărbați care să se ocupe de culesul fructelor și de ambalarea lor. Angajații vor munci la câmp deschis și în fabrică, iar salariul primit va fi de 6,25 euro, brut, pe oră. Perioada contractului va fi între lunile aprilie și septembrie, cu posibilitate de prelungire până în noiembrie 2019. O altă firmă din Spania caută 50 de persoane care să lucreze la cules de fructe, doritorii urmând să primească 38 de euro pe zi. Contractul se va desfășura în perioada februarie – iunie. Încă 100 de posuri vacante în agricultură sunt în Marea Britanie, la cules de căpșuni și zmeură. În acest caz, angajatorul cere vorbirea limbii engleze.

Categorii:   Știri

Comments