Știrile zilei – 10 ianuarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 10 ianuarie

Săptămâna viitoare, energia electrică va fi oprită pentru realizarea mai multor lucrări

În vederea realizării unor lucrări în instalațiile electrice, alimentarea cu energie electrică va fi oprită marți, între orele 8 și 16, în toate localitățile comunelor Dulcești, Ruginoasa, Făurei și Văleni, precum și în localitatea Prăjești din comuna Secuieni. Joi, între orele 8 și 16, va fi oprită alimentarea cu energie electrică în localitatea Roșiori din comuna Dulcești. În funcție de condițiile meteo, lucrările în rețelele electrice pot fi reprogramate.

Preselecție pentru copii fotbaliști, la Sala Sporturilor

Clubul Sportiv Municipal din Roman organizează în perioada 16-19 ianuarie, la Sala Sporturilor, preselecții pentru alcătuirea grupelor de juniori – fotbal masculin. Miercuri, 16 ianuarie, de la ora 17:30, are loc preselecția pentru copiii născuți în anul 2009. Joi și vineri, de la aceeași oră, au loc preselecțiile pentru copiii născuți în 2010, respectiv în 2011. Sâmbătă preselecțiile au loc de la ora 10.30 și se adresează copiilor născuți în anii 2007 și 2008. Participanții la preselecții trebuie să aibă echipament sportiv, iar încălțămintea să fie curată și adecvată suprafeței de joc. Toate costurile necesare pentru activitatea grupelor de juniori vor fi suportate de CSM Roman, părinții nefiind nevoiți să achite vreo taxă. La preselecție sunt așteptați copiii din Roman, precum și din comunele membre ale Asociației „Roman Metropolitan”.

24 de lei costă intrarea la prima piesă de teatru oferită romașcanilor în parteneriat cu Teatrul Tineretului

Scena sălii de spectacole din clădirea Primăriei va găzdui piese de teatru, în cadrul unui parteneriat cu Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Romașcanii sunt invitați joi, 7 februarie, de la ora 18, să vizioneze comedia denumită „Dar… ce-ați crezut?”, un spectacol de Tudor Tăbăcaru din a cărui distribuție fac parte actorii Maria Hibovski, Aida Avieriței, Cristina Mihăilescu și Andrei Merchea Zapatoțki. Prețul biletelor este de 6 lei pentru elevi, 12 lei pentru studenți și pensionari, respectiv de 24 de lei pentru adulți. Acestea pot fi achiziționate începând de luni de la camera 64 din cadrul Primăriei.

Patinoarul din centrul orașului se închide după acest weekend

Duminică este ultima zi de funcționare a patinoarului din centrul orașului. Activitatea patinoarului se încheie până în iarna următoare, când suprafața de gheață va fi mărită cu 30 de metri. Patinoarul este o investiție privată a unei societăți care organizează la Roman și alte evenimente precum Zilele Orașului, Sătucul lui Moș Crăciun și, respectiv, Festivalul Zargidava.

Taximetriștii sunt chemați pentru prelungirea autorizațiilor

Toți taximetriștii de pe raza municipiului sunt așteptați începând de luni, 14 ianuarie, să-și depună documentele pentru vizarea și prelungirea autorizațiilor. Operatorul de transport care solicită aceste autorizații trebuie să dețină o mașină cu o vechime mai mică de cinci ani și să depună o serie de documente printre care se numără declarația de instalare a aparatului de marcat electronic, atestatul conducătorului auto și dovada plății taxelor aferente. Autorizațiile vizate sunt oferite după zece zile de la data depunerii dosarelor.

Cod galben de ninsoare în județul Neamț

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben referitor la cantități importante de ninsoare în județul Neamț, avertizarea fiind valabilă până vineri după-amiază. Sunt așteptate și intensificări ale vântului, cu rafale de 60 de kilometri pe oră, care ar putea spulbera zăpada, determinând scăderea vizibilității în trafic. Vineri și sâmbătă, la Roman temperaturile vor ajunge la -5 grade Celsius pe timp de zi, iar în timpul nopții se vor înregistra minime de -14 grade Celsius.

O mașină s-a răsturnat într-un pârâu, la Dulcești

Joi dimineață circulația a fost îngreunată pe DN15D după ce o mașină s-a răsturnat într-un pârâu, la Dulcești. Șoferul mașinii a fost rănit, el fiind preluat de un echipaj al Ambulanței și dus la spital. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani dn Roman care nu a adaptat viteza mașinii la condițiile de drum și a pierdut controlul asupra direcției de mers. Șoferul nu consumase băuturi alcoolice. Mai ales în aceste zile, șoferii trebuie să circule prudent și să echipeze corespunzător mașinile.

Trei tineri puși pe furat au fost prinși de polițiști

Trei tineri care au comis o tâlhărie pe 30 decembrie au fost prinși de polițiștii romașcani și conduși în arest. Este vorba despre doi minori de 14 și, respectiv, 15 ani din Roman, precum și despre un minor de 15 ani din Iași. Aceștia au furat un telefon mobil din buzunarul unui bărbat de 41 de ani din Roman, profitând de faptul că victima era sub influența alcoolului. Fapta a avut loc pe Aleea Revoluției.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență caută voluntari

Inspectoratul pentru Situații de Urgență recrutează voluntari care să participe efectiv, alături de pompierii militari, la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă și în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive. Voluntarii trebuie să aibă vârste cuprinse între 16 și 65 de ani, să fie apți medical, să nu fi fost vreodată condamnați pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni și să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență. Detalii pot fi aflate de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț, unde se depun și dosarele candidaților.

Categorii:   Știri

Comments