Știrile zilei – 11 ianuarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 11 ianuarie

Căderile masive de ninsoare au adus probleme pe drumurile din județ

Mai multe restricții de circulație au fost impuse vineri pe drumurile din zonă. Drumul județean 157 a fost închis la propunerea primarului comunei Trifești, drumul județean 207 C de la Stejaru la Valea Ursului s-a înzăpezit, iar drumul județean 159 spre Oniceni a fost blocat, acționându-se cu două utilaje pentru înlăturarea zăpezii. Autobuzele nu circulă spre Dulcești, Văleni, Valea Ursului, Bozieni, Iucșa și Cuci, iar pe drumul Roman-Vaslui acestea circulă doar până la intersecția cu drumul spre Bozieni. Drumul 15D spre Piatra Neamț este restricționat pentru mașinile care depășesc 3,5 tone. Informații în timp real despre starea drumurilor pot fi obținute la numărul de telefon 0232 213 168. Codul galben de ninsoare a fost prelungit până vineri la ora 15.

Mașini blocate în zăpadă, lângă Roman

În prima parte a zilei, pompierii militari au acţionat pentru a repune pe carosabil trei maşini la Secuieni, la Dealul Mărului şi la Castelul de apă. La ultima intervenţie au participat şi drumarii. Autoturismul de la Dealul Mărului a fost scos de 3 ori din nămeţi. Mașina era condusă de un cetăţean moldovean şi avea anvelopele uzate. Conducătorii auto sunt rugați să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă.

O ambulanță s-a blocat în zăpadă spre Boghicea, iar alta în drum spre Văleni

Pompierii romașcani au participat la degajarea unei ambulanțe care se deplasa la un caz în satul Slobozia din comuna Boghicea. Ambulanța s-a blocat în zăpadă pe drumul județean 207 A. O altă misiune de același gen a pompierilor a avut drept scop degajarea unei ambulanțe care se deplasa la un caz în satul Cârlig din comuna Văleni. Intervenția s-a desfășurat pe drumul județean 157 A. Voluntarii din Stănița au acționat pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, venind în sprijinul unei ambulanțe care se deplasa pe drumul județean 280 la locuința unei persoane ce necesita dializă.

O femeie din Trifești s-a aruncat într-o fântână, pentru a doua oară

În noaptea de joi spre vineri, o femeie de 59 de ani din Trifeşti s-a aruncat într-o fântână, iar un bărbat care a auzit zgomot a sunat la 112. Pompierii au reușit să o salveze, apoi femeia a fost transportată la spitalul din Roman în stare de conștiență, dar hipotermică. Ea a fost scoasă din aceeaşi fântână şi anul trecut, tot de un echipaj al pompierilor.

Romanul are un nou city-manager

Gabriela Petrea este noul city-manager al Romanului, după ce a susținut probele concursului organizat recent în acest scop. Aceasta a obținut 98,67 puncte la proba scrisă și 97 de puncte la interviu, fiind declarată admisă cu un punctaj total de 97,84 de puncte. Numirea sa în funcție va fi pe perioadă determinată, nu mai mult decât durata mandatului primarului. Administratorul public va îndeplini 37 de atribuții. Gabriela Petrea are 58 de ani, este absolventă a facultății de filologie din Iași și a fost director general al fabricii de zahăr din Roman.

Categorii:   Știri

Comments