Știrile zilei – 14 ianuarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 14 ianuarie

Un bărbat a vrut să se arunce în râul Moldova

Azi dimineață, un bărbat de 42 de ani a amenințat că se aruncă în râul Moldova, de pe puntea dinspre Cotu-Vameș. După ce martorii au apelat la 112, polițiștii și pompierii veniți la fața locului au încercat să îl convingă pe bărbat să renunțe la plan. Inițial, acesta a refuzat orice dialog și a susținut că se aruncă în apa înghețată dacă se apropie cineva de el. Până la urmă, el a coborât singur de pe stâlpul punții, fiind transportat la spital. Bărbatul era sub influența alcoolului, iar aceasta nu este prima dată când face astfel de gesturi. Anul trecut, el a amenințat că se aruncă de pe un stâlp. De fiecare dată, supărarea lui a fost este aceea că nu găsește un loc de muncă.

A fost lansată o asociație pentru dezvoltarea Moldovei

Reprezentanți ai societății civile din județele Moldovei au lansat la Iași Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei. Printre fondatori se numără inclusiv jurnaliști, printre care și Dan Radu, născut la Roman, fost director de programe în cadrul televiziunii naționale. Asociația reclamă decalajul dintre Moldova și celelalte regiuni ale României și propune, printre altele, un de descentralizare administrativă şi de punere în acord a intereselor regionale cu obiectivele dezvoltării naţionale.

I-a cerut 450 de euro unei fete ca să nu-i publice pe internet fotografii în ipostaze intime

Recent, un nemțean în vârstă de 17 de ani a fost prins în flagrant de către polițiști, în timp ce primea de la o tânără de 21 de ani suma de 450 de euro. Tânăra l-a reclamat pe adolescent la Poliție pentru șantaj, după ce acesta i-a cerut banii ca să nu publice pe internet fotografii în care ea apărea în ipostaze intime. Șantajistul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Persoanele cu handicap vor primi biletele de călătorie gratuite după data de 1 februarie

Biletele de călătorie gratuite cuvenite persoanelor cu handicap din judeţul Neamţ vor fi eliberate după data de 1 februarie. Potrivit legii, beneficiază de astfel de bilete persoanele cu handicap grav şi însoţitorul acestora (câte 12 bilete gratuite dus-întors pe an), persoanele cu handicap accentuat (câte 6 bilete gratuite dus-întors pe an), precum şi asistenţii personali. Biletele pentru persoanele cu handicap se eliberează pe toată perioada anului. În județ sunt înscrise în evidențe 19.841 de persoane cu handicap. Anul trecut au fost înregistrați 5017 de beneficiari ai acestor bilete de călătorie gratuite.

Reparații în rețelele de energie electrică, în comunele din zona Romanului

Pentru efectuarea unor lucrări urgente la instalațiile electrice, alimentarea consumatorilor din mai multe comune aflate în zona Romanului va fi întreruptă în aceste zile. Miercuri, între orele 9 și 14, nu va fi energie electrică în localitățile Poienari și Bunghi din comuna Poienari, precum și în localitățile Pâncești, Patricheni și Tălpălăi din comuna Pâncești. Joi va fi întreruptă furnizarea energiei electrice între orele 9 și 14 în localitatea Adjudeni și în zona punctului de transformare 8 din Tămășeni, iar între orele 8 și 16 lucrări la rețea se vor efectua în localitatea Roșiori din comuna Dulcești. Vineri va fi întreruptă furnizarea energiei electrice în localitatea Spiridonești din comuna Icușești, între orele 8 și 16. În funcție de condițiile meteo, lucrările pot fi reprogramate.

Aproximativ 100 de locuri de muncă sunt disponibile pentru romașcani

Peste o sută de oferte de angajare sunt disponibile la Roman în aceste zile, prin intermediul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă. Agenții economici caută să angajeze muncitori, sudori, tinichigii, agenți de securitate, îngrijitori de clădiri, strungari universali, tractoriști, vânzători, confecționeri, casieri și turnători de produse ceramice. Informații suplimentare privind ofertele de muncă și condițiile de angajare pot fi obținute la sediul agenției, situat pe strada Olteniei.

Teatrul „Dan Alecsandrescu” reia, de astăzi, spectacolele de la Cercul Militar

Începând de astăzi, teatrul „Dan Alecsandrescu” invită din nou romașcanii la spectacole, pe scena Cercului Militar de pe strada Ștefan cel Mare. De la ora 18, doritorii pot viziona comedia neagră „Tango, Monsieur?” de Aldo Lo Castro. Intrarea este, ca de obicei, gratuită. Spectacolul nu este recomandat celor cu vârste mai mici de 16 ani. Din distribuție fac parte: Radu Vatavu, Luminița Mera, Daniela Pețenchi, Camelia Duca, Mariana Levărdă, Sorin Cobuz și Cristian Foghel.

Forma și conținutul pașapoartelor se modifică

După ce anul trecut durata de valabilitate a pașapoartelor pentru persoanele majore a crescut de la 5 la 10 ani, anul acesta aduce alte modificări, referitoare la forma și la conținutul acestor acte. Noile pașapoarte vor avea culoarea roșu închis în loc de roșu vișiniu și vor include stema țării gravată 3D și completată de o coroană. A doua copertă a pașaportului va include mențiuni noi. Pașaportul de serviciu și cel simplu vor avea rubrici identice, dar culorile lor vor fi diferite, cel de serviciu urmând să fie albastru, conform trendului european.

Categorii:   Știri

Comments