Știrile zilei – 16 ianuarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 16 ianuarie

Județul Neamț, pe locul al patrulea în țară din punct de vedere al numărului de angajări

Numărul nemțenilor care și-au găsit un loc de muncă prin intermediul agențiilor locale de ocupare în perioada ianuarie – noiembrie a anului trecut a adus județul nostru pe locul al patrulea la nivel național. Statisticile oficiale arată că județul Neamț a depășit județul Iași din punct de vedere al numărului angajărilor, cu 12.734 de persoane care și-au găsit un loc de muncă. În sprijinul celor care și-au căutat de muncă, în Neamț au fost organizate trei burse ale locurilor de muncă, alături de o serie de cursuri de formare profesională. În clasamentul angajărilor, Bucureștiul ocupă primul loc, cu 19.887 de angajări, fiind urmat de județele Timiș, Suceava, Neamț și Iași.

„Contrabandist” în vârstă de 68 de ani, identificat la Gherăeștii Noi

Polițiștii din Săbăoani au efectuat o percheziție în locuința unui bărbat din Gherăeștii Noi, în vârstă de 68 de ani, având suspiciuni că acesta se ocupă de contrabandă cu țigări. Miercuri, în baza unui mandat obținut de la Judecătoria Roman, polițiștii au descoperit în locuința bărbatului aproape 900 de pachete de țigări, care au fost confiscate. Acum, bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă și riscă închisoare de la 2 la 7 ani, precum și interzicerea unor drepturi.

Un tânăr din Roman a murit după ce a fost electrocutat de un reșou confecționat în mod artizanal

Un tânăr de 27 de ani din Roman, domiciliat într-o casă de pe strada Spiru Haret, a murit marți seară după ce a fost electrocutat. Trupul său, parțial carbonizat, a fost găsit căzut lângă un reșou confecționat în mod artizanal, dintr-o rezistență montată pe o placă de BCA. Polițiștii au stabilit că tânărul nu a izolat cablul electric, s-a electrocutat și a căzut peste reșoul încins.

Patru posturi sunt disponibile în cadrul Poliției nemțene

Inspectoratul Județean de Poliție Neamț organizează un concurs pentru ocuparea a patru posturi. Este vorba despre un post de ofițer în cadrul serviciului de Comunicații şi Informatică, două posturi de agenţi pentru compartimentul de protecție a mediului şi apărare împotriva incendiilor din cadrul Serviciului Logistică, respectiv un post de îngrijitor. Înscrierile pentru examen se pot face până pe 22 ianuarie. Candidații pentru postul de ofițer şi pentru cele două posturi de agenți de poliție vor susține pe 30 martie un test grilă. La nivel național, 290 de posturi au fost scoase la concurs, la începutul acestui an.

Incendiu la o casă din Butnărești, din cauza coșului de fum

Miercuri dimineață, pompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din satul Butnărești, comuna Secuieni. Trei echipaje de pompieri și un reprezentant al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Moldoveni. au stins flăcările care au cuprins acoperișul casei. În urma incendiului au fost afectate acoperișul și tavanul locuinței. Evenimentul s-a produs din cauza efectului termic generat de un coș de fum neprotejat corespunzător. De alfel, pompierii au transmis în repetate rânduri că toate coșurile de fum ale caselor trebuie verificate și curățate în mod corespunzător, de personal autorizat, tocmai pentru a preveni astfel de situații.

Ministrul Educaţiei vrea să introducă un nou examen pentru liceeni

Ministrul Educaţiei intenționează să introducă un nou examen naţional, pentru elevii de clasa a X-a, dar și să modifice examenul de bacalaureat, astfel încât acesta să aibă doar subiecte din ultimii doi ani de liceu. Examenul de la finalul clasei a X-a, care era cunoscut în perioada comunistă drept „treapta a II-a”, ar urma să simplifice bacalaureatul pentru că, la finalul liceului, absolvenţii nu vor mai pregăti materia din cei patru ani de studiu. În plus, bacalaureatul ar urma să aibă subiecte diferite pentru cei care vor să urmeze o facultate, respectiv pentru elevii școlilor profesionale.

13.300 de mașini Dacia sunt chemate în service din cauza unor probleme ale airbag-ului

Dacia recheamă în service 13.300 de maşini Logan, Lodgy și Dokker pe motiv că, în anumite situații, este posibil ca airbag-ul pentru șofer să nu funcționeze în mod corespunzător în cazul unui accident. Deținătorii acestor modele de mașini sunt invitați să contacteze reparatori din rețeaua autorizată Dacia pentru stabilirea unei programări în vederea înlocuirii airbag-ului. Intervenția va fi realizată gratuit.

Categorii:   Știri

Comments