Știrile zilei – 17 ianuarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 17 ianuarie

224 de căței au fost adoptați de la adăpostul din Roman

Situația câinilor fără stăpân continuă să fie una destul de delicată, având în vedere numărul destul de ridicat al animăluțelor care încă nu și-au găsit o familie. Pe parcursul anului trecut, 224 de căței au fost adoptați de la adăpostul de câini din Roman. Romașcanii care vor să adopte un cățel trebuie să urmeze o procedură clar stabilită, în urma căreia pot lua acasă un patruped microcipat și deparazitat, pe care îl pot alege în urma unei vizite făcute la adăpost. Dacă doriți să adoptați un câine, sunteți invitați să vizitați adăpostul din Roman de luni până vineri între orele 10 și 18, respectiv în weekend între orele 8 și 10 dimineața.

Sâmbătă, târg de cariere la Roman

Sâmbătă, de la ora 14, Muzeul de Artă găzduiește un altfel de târg de cariere, în cadrul căruia tinerii vor primi informații referitoare la profesii deosebite spre care se pot îndrepta în viitor. Proiectul propune participanților o serie de meserii captivante, mai puțin întâlnite, oferindu-le totodată oportunitatea de a discuta liber cu practicanții respectivelor profesii, pentru a-şi clarifica nelămuriri sau pentru a-și satisface anumite curiozități.

Încă o serie de lucrări la rețelele de energie electrică vor avea loc în următoarele zile

Pentru efectuarea unor lucrări la instalațiile electrice, energia electrică va fi întreruptă în următoarele zile în mai multe localități din zona Romanului. Marți, între orele 9 și 17, nu va fi energie electrică în localitățile Trifești și Secuieni. Miercuri, între orele 8.30 și 16.30, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice în localitatea Spiridonești din comuna Icușești, în localitățile Izvoare și Băhnișoara din comuna Bahna, precum și în localitățile Cârligi și Galbeni, din comuna Filipești, județul Bacău. Vineri, pe timpul realizării lucrărilor, adică între orele 8.30 și 16.30, nu va fi energie electrică în localitatea Recea din comuna Ion Creangă, precum și în localitățile Icușești, Bălușești, Mesteacăn, Spiridonești și Tabăra din comuna Icușești. În cazul în care vremea nu va fi potrivită pentru astfel de lucrări, ele vor fi reprogramate.

Romașcanii cer locuințe administrației locale

Programul de audiențe al conducerii administrației locale a fost reluat din această săptămână. Șase persoane s-au înscris în audiență și au solicitat mai ales rezolvări ale unor probleme referitoare la locuințele sociale și la locuințele ANL. Lista celor care doresc o locuință socială include la ora actuală aproximativ 600 de persoane, dar de la nivel național nu au mai venit finanțări pentru construirea unor astfel de blocuri. Romașcanii care doresc să-și cumpere apartamentele ANL în care locuiesc vor putea beneficia de procedura de cadastrare și de intabulare a locuințelor în această primăvară. În cadrul programului de audiențe a fost prezentat și un proiect al unor profesori de muzică din oraș care doresc să înființeze, la Roman, o orchestră de muzică lăutărească.

Culmea ghinionului: și-a spart capul pe gheață după ce a ieșit din… policlinică

Un bătrân ghinionist a fost victimă a gheței de pe trotuare. După ce a fost la o policlinică, nemțeanul a alunecat pe gheață și s-a lovit cu capul de trotuar. Trecătorii au sunat la 112 și, până la venirea echipajului medical, i-au pus bărbatului gheață pe rana care sângera. Rănitul a fost transportat la spital, pentru îngrijiri specializate. În aceste zile, când noaptea și dimineața se vor înregistra temperaturi negative iar ziua se vor înregistra între 4 și 7 grade Celsius, pietonii trebuie să aibă o mai mare atenție la zonele prin care circulă, fiind supuși riscului de a aluneca pe gheață, dar și riscului prăbușirii zăpezii de pe acoperișurile blocurilor din apropiere.

Categorii:   Știri

Comments