Știrile zilei – 21 ianuarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 21 ianuarie

ONG-urile și asociațiile de proprietari sunt chemate la dezbaterea bugetului local

Principalele categorii socio-profesionale sunt invitate și în acest an la dezbateri privind alcătuirea bugetului local. Printre participanții la aceste discuții se numără profesorii, medicii, tinerii, pensionarii, dar și reprezentanții mediului de afaceri, ai ONG-urilor, ai bisericilor și ai asociațiilor de proprietari. Dezbaterile pe tema bugetului local încep marți, invitați la sediul administrației locale fiind reprezentanții ONG-urilor și ai asociațiilor de proprietari. Următoarele discuții vor avea loc săptămâna viitoare. Reamintim faptul că, din acest an, romașcanii vor putea prezenta și proiecte personale menite să conducă la dezvoltarea comunității. 200.000 de lei din bugetul orașului se vor aloca pentru punerea în practică a acestor proiecte.

Joi dimineață, romașcanii sunt invitați la Hora Unirii

Joi, de la ora 11, romașcanii sunt invitați să sărbătorească împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Ca de obicei, manifestările vor avea loc la Stejarul Unirii. Un montaj artistic va fi prezentat de către elevii școlii „Mihai Eminescu”, iar Hora Unirii va fi deschisă tuturor celor prezenți, alături de membrii ansamblului „Plai Moldovenesc” al Casei de Cultură.

186 de locuri de muncă sunt disponibile oficial pentru romașcani

186 de locuri de muncă sunt disponibile pentru romașcani, prin intermediul Agenției Locale pentru Ocupare. În domeniul industriei sunt oferite oficial 120 de posturi, în special pentru confecționeri și muncitori necalificați. În construcții și în agricultură angajatorii caută tractoriști și turnători de produse ceramice. Alte 50 de locuri de muncă sunt în comerț și în domeniul serviciilor. Romașcanii se pot angaja ca agenți de securitate, casieri, factori poștali, frizeri, lăcătuși mecanici, lucrători comerciali, manipulanți și recepționeri de marfă, sudori, strungari sau vânzători. Informații suplimentare privind ofertele de angajare pot fi obținute la sediul agenției locale pentru ocupare, situat pe strada Olteniei.

În această seară, romașcanii sunt invitați la teatru

Astăzi, de la ora 18, la Cercul Militar de pe strada Ștefan cel Mare, romașcanii sunt invitați să vizioneze piesa de teatru „Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, oferită de actorii trupei „Dan Alecsandrescu”. Din distribuție fac parte Beatrice Canschi, Daniela Pețenchi, Maria Bejan, Mariana Levărdă și Alexandra Holman. Intrarea spectatorilor este liberă, ca de obicei.

Cursuri de calificare profesională, gratuite pentru șomeri, încep la Roman

Mai multe cursuri de calificare profesională vor fi organizate de Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă, începând din luna martie. Înscrierile pentru unele cursuri au început deja, la sediul instituției. Este vorba despre cursuri pentru lucrători în construcții, lucrători în comerț, contabili, bucătari și manichiuriști. În partea a doua a anului se intenționează organizarea unor cursuri pentru ambalatori, lucrători în domeniul salubrizării, manipulanți de mărfuri și, respectiv, ajutoare de bucătari. Pentru șomerii înscriși în evidențele agenției, cursurile sunt gratuite.

După ce a luat 700.000 de lei drept mită, un nemțean va face aproape doi ani de închisoare

Un nemțean în vârstă de 65 de ani a fost depistat de polițiști, pe numele lui fiind emis un mandat de executare a un an și zece luni de închisoare pentru luare de mită. În anul 2009, nemțeanul, ingineri în cadrul unei societăți comerciale care verifica și deconta lucrările executate de o altă firmă din Iași, a pretins și a primit de la firma ieșeană 732.000 de lei pentru a da aviz lucrărilor respective. Inginerul a fost condus la Penitenciarul din Bacău pentru executarea pedepsei.

Patru persoane au fost rănite într-un accident rutier, la Dealul Mărului

Luni dimineață, pe drumul național 15 D a avut loc un accident rutier în urma căruia patru persoane au fost rănite. Un șofer de 67 de ani din Vaslui a efectuat un viraj la stânga pe DN 15 D, încălcând marcajul ce desparte sensurile de mers, apoi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, tot din Vaslui. În urma impactului au fost răniți ambii conducători auto, precum și pasagerii din cele două autoturisme. Circulația a fost blocată temporar pe un sens.

Programul „Rabla” pentru electrocasnice va continua și în acest an

Programul „Rabla” pentru electrocasnice va fi bugetat și în 2019, iar ghidul de finanțare ar putea fi modificat astfel încât voucherele să fie utilizate și pentru achiziția de televizoare. În continuare, statul va oferi vouchere pentru cumpărarea de frigidere, mașini de spălat și aparate de aer condiționat. În prima etapă a programului, românii au renunțat la 24.000 de mașini de spălat vechi, frigidere și aparate de aer condiționat, în doar câteva zile, pentru a primi aceste vouchere.

Finanțele din Neamț vând rochii de mireasă la licitație

O licitație mai puțin obișnuită, pentru valorificarea unor bunuri, va fi organizată de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț, pe 7 februarie, de la ora 10. De această dată, Fiscul încearcă să vândă rochii de mireasă, rochii unicat, fuste și salopete. Prețul de pornire a licitației este cuprins între 430 și aproximativ 840 de lei pentru o rochie unicat, iar o rochie de mireasă poate fi achiziționată la prețuri cuprinse între 480 și 720 de lei. Aceasta este a treia încercare de vânzare a produselor, iar detalii despre licitație sunt disponibile pe site-ul instituției. În total, Fiscul încearcă să valorifice 45 de astfel de obiecte vestimentare, valoarea lor estimată find de 14.000 de lei.

Categorii:   Știri

Comments