Știrile zilei – 22 ianuarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 22 ianuarie

55 de reprezentanți ai asociațiilor de proprietari au discutat pe tema bugetului local

55 de reprezentanți ai asociațiilor de proprietari din Roman au participat la dezbaterile privind prioritățile bugetului local pe anul 2019. Acestora li s-a comunicat că, pe lângă mai multe proiecte europene a căror execuție va începe în acest an, se intenționează modernizarea a patru locuri de joacă, extinderea rețelei de gaz metan, modernizarea zonei bulevardului Republicii și amenajarea a 800 de locuri de parcare. În schimb, reprezentanții asociațiilor de proprietari au solicitat rezolvarea problemelor din rețelele de apă și de canalizare. Alte două întâlniri la care vor fi invitați reprezentanți ai ApaServ și ai Rossal, vor avea loc în curând.

Județul Neamț, pe locul 3 în țară la locuințe ANL

Județul Neamț ocupă locul al treilea la nivel național într-un clasament al celor mai multe locuințe ANL construite în perioada 2001-2018. În toată țara au fost construite 34 176 de apartamente pentru tineri, dintre care 406 în anul precedent. Cele mai multe locuințe ANL au fost construite în București și Constanța, iar pe al treilea loc în topul național se situează județul Neamț, cu 1.560 de locuințe ANL realizate de-a lungul timpului.

Zeci de mii de lei din bugetul local s-au cheltuit pentru activități non-profit

Primăria Roman a prezentat un raport privind contractele de finanţare nerambursabilă încheiate în cursul anului trecut, pentru activităţi nonprofit de interes general. Câteva zeci de mii de lei au fost oferite din bugetul local pentru astfel de proiecte, de la editări de carte și până la festivaluri muzicale. Festivalul de muzică, dans și teatru pentru copii și tineri „Ce mică-i vacanța mare” a beneficiat de un sprijin de 10.000 de lei din bugetul local, iar proiectul „Roman 3D” al asociației Kult a primit un sprijin de 6.200 de lei. 5.300 de lei au fost alocați fundației „Anton Durcovici” pentru un simpozion, iar profesorul Tit Tihon a primit 6.400 de lei pentru editarea unei cărți. Proiectul „Isa și prietenii” a beneficiat de un sprijin de 7500 de lei, iar alți 7200 de lei au ajuns la fundația „Pacea” pentru o tablă interactivă digitală. „Vulpițele Galbene” și asociația „Box Club Municipal” au primit câte 10.000 de lei din bugetul local, iar asociația „Mușatinii” a beneficiat de un sprijin de 4.000 de lei pentru proiectul denumit „Creștem frumos”.

Urmează o perioadă cu ninsori și cu polei. Șoferii trebuie să respecte unele reguli

Precipitații sub formă de ninsoare, dar și polei, sunt anunțate de meteorologi pentru următoarele ore. Din aceste motive, șoferii trebuie să respecte o serie de recomandări. Nu plecați la drum fără să vă informați cu privire la starea vremii și la condițiile de drum de pe sectoarele tranzitate. Circulați cu maximă atenție, adaptați viteza la condițiile de drum și nu circulați fără anvelope de iarnă sau, după caz, fără lanțuri antiderapante. Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei pot fi obținute permanent la numărul de telefon 0232 213 168.

Direcția de Sănătate Publică: sfaturi pentru cei care vor să se ferească de gripă

Ca urmare a creşterii numărului de infecţii respiratorii acute şi a declarării debutului sezonului gripal, Direcția de Sănătate Publică Neamț face un apel către populație pentru aplicarea cu rigurozitate a unor recomandări care pot conduce la evitarea îmbolnăvirilor și a răspândirii virusului gripal. Consultați medicul de familie atunci când aveți simptome care sugerează gripa. Evitați aglomerațiile și contactul cu persoanele bolnave. Păstrați cel puțin un metru distanță față de persoanele care tuşesc sau strănută. Folosiți șervețele de unică folosință și aruncați-le după prima utilizare. Spălați cu apă și săpun mâinile după ce strănutați sau după ce tușiți. Consumați fructe și legume, purtați îmbrăcăminte specifică sezonului și aerisiți camerele locuinței cât mai des.

Categorii:   Știri

Comments