Știrile zilei – 23 ianuarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 23 ianuarie

Polițiștii nemțeni spun că numărul infracțiunilor stradale a scăzut în 2018

În cadrul unei conferințe de presă, conducerea Inspectoratului de Poliție al județului Neamț a anunțat că numărul infracțiunilor stradale înregistrate pe parcursul anului 2018 a fost mai mic decât cel din anul precedent. Numărul faptelor înregistrate a fost cu 63 mai mic în 2018, conform datelor oficiale. 366 de infracțiuni stradale au fost sesizate la nivelul județului Neamț anul trecut, dintre ele 355 fiind în orașe. În topul infracțiunilor stradale au dominat furturile din buzunare, poșete și genți. Numărul tâlhăriilor a scăzut la jumătate.

ONG-urile din Roman pot primi finanțări din bugetul local și în acest an

Organizațiile non-guvernamentale din Roman pot primi și în acest an finanțări nerambursabile din bugetul local pentru proiectele proprii. Din bugetul municipiului se vor aloca 150.000 de lei pentru finanțarea proiectelor sportive, sociale sau cultural-educaționale, iar alți 50.000 de lei vor fi alocați special pentru proiectele în care sunt implicați tinerii. Finanțările vor fi acordate pentru activități care vor avea loc în partea a doua a anului, deoarece bugetul local va fi aprobat, cel mai sigur, în luna aprilie.

Cod galben de ninsori și de vânt puternic, până vineri

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip cod galben, inclusiv pentru județul Neamț, vizând ninsori, precipitații mixte, vânt puternic și polei. Avertizarea este valabilă de joi dimineață și până vineri la ora 14. Se așteaptă ninsori care, pe alocuri, vor fi însemnate cantitativ, dar și depunerea unui strat nou de zăpadă consistent. Local și temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de până la 50 de kilometri pe oră. La Roman, temperaturile maxime din timpul zilei nu vor depăși minus 2 grade Celsius, iar minimele nopții vor ajunge la minus 4 grade Celsius.

Gripa și Ziua Unirii aduc 4 zile libere pentru elevi

Un ordin de ministru semnat azi de ministrul Educației stabilește că, având în vedere numărul în creștere al cazurilor de gripă, dar și faptul că astăzi este o zi liberă ocazionată de sărbătoarea Unirii Principatelor Române, elevii se vor întoarce la cursuri abia luni, 28 ianuarie. Astfel, copiii vor evita timp de patru zile expunerea în colectivități, în contextul în care până acum 31 de români au decedat ca urmare a unor complicații cauzate de virusul gripal.

Camera de Comerț caută parteneri externi pentru firmele din țară

Camera de Comerț și Industrie a României a lansat, pe site-ul propriu, o consultare adresată firmelor din țară, referitoare la dezvoltarea afacerilor pe piețele internaționale. Până pe 15 februarie, oamenii de afaceri pot completa chestionarul de pe site, intenția instituției fiind aceea de a le facilita ulterior contacte externe și de a stabili destinații pentru următoarele misiuni economice, astfel încât ele să fie realizate în funcție de prioritățile mediului de afaceri din țară.

Categorii:   Știri

Comments