Știrile zilei – 28 ianuarie • Roman FM - 106.6 MHz
Menu

Știrile zilei – 28 ianuarie

Apartamentele din trei blocuri ANL ar urma să poată fi cumpărate

Procedura de cadastrare a apartamentelor din blocurile ANL se apropie de final, ulterior chiriașii urmând să poată cumpăra locuințele respective. Documentațiile pentru trei dintre aceste blocuri vor fi aprobate joi de consilierii locali. Este vorba despre blocurile 12, 18 și 20 de pe Aleea Vasile Lupu. Apartamentele pot fi cumpărate de cei care au locuit cel puțin un an în chirie, fie prin achitarea de rate lunare către administrația publică locală, fie prin credite sau prin plata integrală a locuinței. Prețul este de aproximativ 1.570 de lei pe metru pătrat și include TVA.

Întreruperi ale energiei electrice, planificate pentru zilele de joi și vineri

Pentru realizarea unor lucrări în rețelele de distribuție, furnizarea energiei electrice va fi oprită joi, între orele 8.30 și 16.30, în Roman, pe strada Tineretului, blocul 4, scara D, precum și în localitatea Recea din comuna Ion Creangă, respectiv în localitățile Icușești, Bălușești, Mesteacăn, Spiridonești și Tabăra din comuna Icușești. Vineri, între orele 9 și 17, nu va fi energie electrică în localitățile Traian, Gâdinți și Spiridonești, precum și în comunele Tămășeni, Sagna, Doljești, Bâra, Boghicea și Stănița. Lucrările pot fi reprogramate în cazul apariţiei unor evenimente neprevăzute în reţelele electrice.

226 de locuri de muncă sunt disponibile, oficial, la Roman

Oferta actualizată de locuri de muncă anunțată de Agenția Locală pentru Ocupare include 226 de joburi. 120 de posturi sunt în industrie, în special pentru confecționeri și muncitori necalificați. Alte 54 de oferte de angajare sunt în comerț și servicii, pentru casieri, agenți de securitate, frizeri, manipulanți și recepționeri de marfă, sudori, strungari universali, vânzători, îngrijitori de clădiri și lăcătuși mecanici. În construcții și în agricultură sunt disponibile 52 de oferte de angajare, inclusiv pentru contabili, electricieni, dulgheri, ingineri constructori, ingineri topografi, laboranți, mecanici și manageri de aprovizionare. Informații suplimentare privind ofertele de muncă sunt disponibile la sediul agenției pentru ocupare, situat pe strada Olteniei.

Târgul de Mărțișor se va deschide în centrul orașului pe 23 februarie

De pe 23 februarie și până pe 8 martie inclusiv, în centrul orașului va avea loc ediția din acest an a Târgului de Mărțișor. Comercianții care vor participa la târg vor plăti taxe de 300 de lei pentru închirierea unei căsuțe din lemn sau de 500 de lei dacă doresc să amplaseze chioșcul propriu în centrul orașului. 19 căsuțe din lemn sunt puse la dispoziția producătorilor și comercianților. La acest târg veți găsi mărțișoare, produse ornamentale și hand-made, precum și flori de sezon.

Șase cazuri noi de rujeolă au fost raportate în Neamț

15.703 de cazuri de rujeolă au fost confirmate la nivel național până acum, iar săptămâna trecută au fost confirmate 32 de cazuri noi, dintre care șase sunt în județul Neamț. Rujeola a cauzat 60 de decese în țară, patru cazuri fiind înregistrate în județul nostru. Medicii susțin că una din patru persoane diagnosticate cu rujeolă are nevoie de spitalizare din cauza complicațiilor și că pentru unul din o mie de bolnavi, rujeola este mortală.

Ne așteaptă o săptămână cu vreme caldă

Vreme caldă pentru această perioadă, la Roman: temperaturile vor rămâne pozitive inclusiv pe timpul nopții, pe tot parcursul săptămânii, iar maximele zilei vor fi cuprinse între 3 și 7 grade Celsius. Ninsorile de zilele trecute vor fi înlocuite de ploi scurte, în zilele de joi și de vineri.

Categorii:   Știri

Comments